“Nekem jöhet sajt nélkül is” pulled chicken szendó

Sajttal vagy sajt nélkül, szinte mindegy, mert a pulled chickenből készülő szendvics így is úgy is szaftos, laktató és nagyon finom.

Elő- és elkészítési idő

4 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 535 Kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Szója

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A csirkéhez:

  • 2 db csirkemell filé
  • 2-4 db csirke felsőcomb filé
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 ek mustár
  • 1 k őrölt koriander
  • fél kk őrölt szerecsendió
  • 2 ek cukor
  • 4 ek Vénusz étolaj
  • 3-4 db babérlevél
  • 2 tk só

A szendvicshez:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 140 fokra.
  2. Helyezzük tepsibe egyben a csirkehúst, majd alaposan dolgozzuk össze az összes hozzávalójával. Zárjuk le légmentesen alufóliával, majd tegyük az előmelegített sütőbe 4 órára.
  3. Ha kész, töltsük a húst két szelet kenyér közé, ízlés szerint sajttal vagy nélküle!
  4. Hevítsünk egy evőkanálnyi Vénusz Immuno Kenőmargarint nagy teflonserpenyőben, majd közepes lángon, egyszer átforgatva pirítsuk meg benne 10-12 perc alatt a szendvicset.
  5. Tálaljuk forrón, kevés friss salátával!

Elkészítési tipp

Kis fapálcikákkal, fogvájóval könnyen össze tudjuk fogni a szendvicseket, hogy forgatáskor se essenek szét!

Ízlés szerint kevés cayenne borsot is tehetünk a csirke mellé a sütőbe!

4 óra viszonylag alacsony hőfokú sütés alatt vajpuhává változik a hús, kanállal lehet majd darabolni!

Vénusz Immuno margarin

Vénusz D-vitamin a csontok és fogak egészségéért

A D-vitamin tartalmának köszönhetően, rendszeres és változatos étrend részeként hozzájárul a csontok és fogak egészségéhez. Fogyassza az egészséges, aktív életmód, valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

644 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Nekem jöhet sajt nélkül is” pulled chicken szendó

Hozzávalók

A csirkéhez:

A szendvicshez:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 140 fokra.
  2. Helyezzük tepsibe egyben a csirkehúst, majd alaposan dolgozzuk össze az összes hozzávalójával. Zárjuk le légmentesen alufóliával, majd tegyük az előmelegített sütőbe 4 órára.
  3. Ha kész, töltsük a húst két szelet kenyér közé, ízlés szerint sajttal vagy nélküle!
  4. Hevítsünk egy evőkanálnyi Vénusz Immuno Kenőmargarint nagy teflonserpenyőben, majd közepes lángon, egyszer átforgatva pirítsuk meg benne 10-12 perc alatt a szendvicset.
  5. Tálaljuk forrón, kevés friss salátával!

Elkészítési tipp

Kis fapálcikákkal, fogvájóval könnyen össze tudjuk fogni a szendvicseket, hogy forgatáskor se essenek szét!

Ízlés szerint kevés cayenne borsot is tehetünk a csirke mellé a sütőbe!

4 óra viszonylag alacsony hőfokú sütés alatt vajpuhává változik a hús, kanállal lehet majd darabolni!