“Mióta megkóstolta, mindig ezt kéri” Rántott sajtoscsirke zöldborsós krumplipürével

Egy egyszerű krumplipürét is meg lehet bolondítani úgy, hogy a gyerekek még jobban szeressék: csempésszünk bele zöldborsót, a hozzá adott csirkébe pedig nyúlós sajtot.

Elő- és elkészítési idő

70 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 850 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A krumplipüréhez:

  • 1 kg sárga krumpli
  • 500 g zöldborsó
  • 2 dl tejszín

A rántott csirkéhez:

  • 2 db csirkemell filé
  • 200 g cheddar sajt
  • 100 g liszt
  • 3 tojás
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 3-4 dl Vénusz Sütőolaj
  • petrezselyem, újhagyma a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplit, majd bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük puhára. Amikor már elkezd puhulni, tegyük mellé a zöldborsót is!
  2. Ha a krumpli megpuhult, szűrjük le, és a borsóval együtt pürésítsük össze. Közben keverjük hozzá a felforral tejszínt is! Sózzuk ízlés szerint.
  3. Vágjuk széltében ketté a csirkemelleket, majd húsklopfolóval finoman ütögessük meg, hogy egyenletesen vékony szeleteket kapjunk. Enyhén sózzuk! Helyezzünk minden szeletre egy hosszú sajtdarabot, majd csavarjuk fel. Fogvájóval rögzítsük a tekercseket!
  4. Hevítsünk bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat.
  5. Panírozzuk be a sajtos csirke tekercseket: először forgassuk a lisztbe, aztán a felvert tojásba, és végül a zsemlemorzsába. Helyezzük a forró olajba, és időnként megforgatva, 10-11 perc alatt süssük aranybarnára. Ha kész, szedjük papírtörlőre, majd tálaljuk forrón a borsós krumplipürével, és kevés friss petrezselyemmel.

Elkészítési tipp

Elkészíthetjük a tekercseket akár előző este is, hűtőszekrényben tárolva jobban megőrzi majd a formáját.

Panírozáskor érdemes a tekercsek 2 végét duplán panírozni, így nem folyik majd ki sütés közben az olvadó sajt.

Keverjünk a készítésekor a püréhez 2 kanálnyi Vénusz Sütőmargarint és még krémesebb lesz!

Vénusz Sütőolaj 2L

Vénusz Sütőolaj a ropogós, aranyló ételekért Fritopti™-val.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

656 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mióta megkóstolta, mindig ezt kéri” Rántott sajtoscsirke zöldborsós krumplipürével

Hozzávalók

A krumplipüréhez:

A rántott csirkéhez:

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplit, majd bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük puhára. Amikor már elkezd puhulni, tegyük mellé a zöldborsót is!
  2. Ha a krumpli megpuhult, szűrjük le, és a borsóval együtt pürésítsük össze. Közben keverjük hozzá a felforral tejszínt is! Sózzuk ízlés szerint.
  3. Vágjuk széltében ketté a csirkemelleket, majd húsklopfolóval finoman ütögessük meg, hogy egyenletesen vékony szeleteket kapjunk. Enyhén sózzuk! Helyezzünk minden szeletre egy hosszú sajtdarabot, majd csavarjuk fel. Fogvájóval rögzítsük a tekercseket!
  4. Hevítsünk bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat.
  5. Panírozzuk be a sajtos csirke tekercseket: először forgassuk a lisztbe, aztán a felvert tojásba, és végül a zsemlemorzsába. Helyezzük a forró olajba, és időnként megforgatva, 10-11 perc alatt süssük aranybarnára. Ha kész, szedjük papírtörlőre, majd tálaljuk forrón a borsós krumplipürével, és kevés friss petrezselyemmel.

Elkészítési tipp

Elkészíthetjük a tekercseket akár előző este is, hűtőszekrényben tárolva jobban megőrzi majd a formáját.

Panírozáskor érdemes a tekercsek 2 végét duplán panírozni, így nem folyik majd ki sütés közben az olvadó sajt.

Keverjünk a készítésekor a püréhez 2 kanálnyi Vénusz Sütőmargarint és még krémesebb lesz!