“Hús nélkül kérjük, anyu” Zöldségleves (Hamis húsleves)

Mitől hamis a húsleves? Ha elcsaljuk belőle a húst, mert egy zöldségleves is lehet legalább olyan ínycsiklandó!

Elő- és elkészítési idő

20 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 210 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • ½ karalábé
  • ½ zellergumó
  • 1 egész vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 100 g gomba
  • 1 marék eperlevél tészta
  • petrezselyem
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 1,4 liter víz
  • só, bors

Elkészítés

  1. Mossuk és pucoljuk meg az összes zöldséget. Magas falú fazékban hevítsünk 1 kanál étolajat, majd adjuk hozzá a vékony karikákra vágott répát, fehérrépát, karalábét és zellert, az egészben hagyott, de pucolt fokhagymagerezdeket és a félbevágott vöröshagymát.
  2. Öntsük fel 1,4 liternyi vízzel, sózzuk meg és főzzük puhára a zöldségeket 30-40 perc alatt.
  3. Ha a zöldségek megpuhultak, adjuk hozzá az egészben hagyott gombafejeket és a levesbetétnek szánt tésztát, majd főzzük készre további 10-12 perc alatt.
  4. Forrón tálaljuk! Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Elkészítési tipp

Ha zöldborsó szezon van, érdemes azt is belefőzni, akár héjastól is.

Ha szeretjük a csípőset, tálaljuk karikákra vágott hegyes erős paprikával.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek egyszerűen kihagyhatják a tésztát, vagy választhatnak gluténmentes levesbetétet.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

613 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Hús nélkül kérjük, anyu” Zöldségleves (Hamis húsleves)

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk és pucoljuk meg az összes zöldséget. Magas falú fazékban hevítsünk 1 kanál étolajat, majd adjuk hozzá a vékony karikákra vágott répát, fehérrépát, karalábét és zellert, az egészben hagyott, de pucolt fokhagymagerezdeket és a félbevágott vöröshagymát.
  2. Öntsük fel 1,4 liternyi vízzel, sózzuk meg és főzzük puhára a zöldségeket 30-40 perc alatt.
  3. Ha a zöldségek megpuhultak, adjuk hozzá az egészben hagyott gombafejeket és a levesbetétnek szánt tésztát, majd főzzük készre további 10-12 perc alatt.
  4. Forrón tálaljuk! Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Elkészítési tipp

Ha zöldborsó szezon van, érdemes azt is belefőzni, akár héjastól is.

Ha szeretjük a csípőset, tálaljuk karikákra vágott hegyes erős paprikával.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek egyszerűen kihagyhatják a tésztát, vagy választhatnak gluténmentes levesbetétet.