“Hús nélkül kérjük, anyu” Zöldségleves (Hamis húsleves)

Mitől hamis a húsleves? Ha elcsaljuk belőle a húst, mert egy zöldségleves is lehet legalább olyan ínycsiklandó!

Elő- és elkészítési idő

20 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 210 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • ½ karalábé
  • ½ zellergumó
  • 1 egész vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 100 g gomba
  • 1 marék eperlevél tészta
  • petrezselyem
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 1,4 liter víz
  • só, bors

Elkészítés

  1. Mossuk és pucoljuk meg az összes zöldséget. Magas falú fazékban hevítsünk 1 kanál étolajat, majd adjuk hozzá a vékony karikákra vágott répát, fehérrépát, karalábét és zellert, az egészben hagyott, de pucolt fokhagymagerezdeket és a félbevágott vöröshagymát.
  2. Öntsük fel 1,4 liternyi vízzel, sózzuk meg és főzzük puhára a zöldségeket 30-40 perc alatt.
  3. Ha a zöldségek megpuhultak, adjuk hozzá az egészben hagyott gombafejeket és a levesbetétnek szánt tésztát, majd főzzük készre további 10-12 perc alatt.
  4. Forrón tálaljuk! Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Elkészítési tipp

Ha zöldborsó szezon van, érdemes azt is belefőzni, akár héjastól is.

Ha szeretjük a csípőset, tálaljuk karikákra vágott hegyes erős paprikával.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek egyszerűen kihagyhatják a tésztát, vagy választhatnak gluténmentes levesbetétet.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Hús nélkül kérjük, anyu” Zöldségleves (Hamis húsleves)

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk és pucoljuk meg az összes zöldséget. Magas falú fazékban hevítsünk 1 kanál étolajat, majd adjuk hozzá a vékony karikákra vágott répát, fehérrépát, karalábét és zellert, az egészben hagyott, de pucolt fokhagymagerezdeket és a félbevágott vöröshagymát.
  2. Öntsük fel 1,4 liternyi vízzel, sózzuk meg és főzzük puhára a zöldségeket 30-40 perc alatt.
  3. Ha a zöldségek megpuhultak, adjuk hozzá az egészben hagyott gombafejeket és a levesbetétnek szánt tésztát, majd főzzük készre további 10-12 perc alatt.
  4. Forrón tálaljuk! Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Elkészítési tipp

Ha zöldborsó szezon van, érdemes azt is belefőzni, akár héjastól is.

Ha szeretjük a csípőset, tálaljuk karikákra vágott hegyes erős paprikával.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek egyszerűen kihagyhatják a tésztát, vagy választhatnak gluténmentes levesbetétet.