„Nekünk mindig kell rá valami extra” Szendvics variációk magokkal

Ma már talán nem annyira divatos szendvicsekkel várni a vendégeket, mert snassznak érezzük. Pedig ebben a műfajban is lehet fantasztikusan látványos, finom és különleges variációkat készíteni. Mutatjuk, milyen újdonságokkal tehetjük őket igazi kuriózummá!

Elő- és elkészítési idő

20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 260 Kcal

Allergének

Glutén

Szezámmag

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 gyökérkenyér
  • Vénusz Kenőmargarin Magvakkal
  • 8 szelet szalámi
  • 8 szelet sonka
  • 8 szelet marhanyelv
  • ½  camembert
  • 8 szelet cheddar sajt
  • 8 szelet osztrák bio sajt
  • 4 karika kecskesajt
  • 2-3 bébi uborka
  • 7-9 koktél paradicsom
  • 1 mini kápia paprika
  • ehető virágmix a díszítéshez

Elkészítés

  1. Szeleteljük fel a kenyeret 1-1,5 cm széles szeletekre. Kenjük meg Vénusz Kenőmargarin Magvakkal termékkel.  
  2. Először jöhetnek a szalámik, amiket szépen hajtogatva elhelyezünk a kenyereken. Minél tornyosabban, hullámosabban helyezzük rá, annál szebb lesz a szendvics.
  3. A modern gasztrotrendek alapján nem divat, hogy minden harapásra minden hozzávalóból jusson, így a többi hozzávalót ide-oda elszórva helyezzük a szendvicsekre. Például a bal oldalra a sajtokat halmozzuk, jobbra a zöldségeket vagy épp fordítva.
  4. Játsszunk a színekkel: készítsünk olyan szendvicseket, amiben a világosabb hozzávalókat használjuk, és olyanokat is, amiken csak a sötéteket.
  5. A szendvicsek megkoronázásaként helyezzük rájuk az ehető virágokat.

Elkészítési tipp

Legyünk játékosak: vágjuk a sajtokat, zöldségeket különböző alakúra, és kerüljön minden szendvicsre más és más kombináció.

Csomagoljuk papírdobozba, és már vihetjük is a piknikre vagy a kollégáknak!

Ételallergia tipp

Használjunk laktózmentes sajtokat, és úgy laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

Vénusz+ Magvas kenőmargarin

50% zsírtartalmú kenőmargarin. A Vénusz+ Magvas kenőmargarinba pirított napraforgómagot, tápláló tökmagot, valamint szezám- és lenmagot kevertünk, hogy feldobjuk a hétköznapokat. A Vénusz+ Magvas kenőmargarin omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsavakban gazdag, amelyek beviteléhez a termék fogyasztása a kiegyensúlyozott és változatos étrend részeként járul hozzá.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

878 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Nekünk mindig kell rá valami extra” Szendvics variációk magokkal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szeleteljük fel a kenyeret 1-1,5 cm széles szeletekre. Kenjük meg Vénusz Kenőmargarin Magvakkal termékkel.  
  2. Először jöhetnek a szalámik, amiket szépen hajtogatva elhelyezünk a kenyereken. Minél tornyosabban, hullámosabban helyezzük rá, annál szebb lesz a szendvics.
  3. A modern gasztrotrendek alapján nem divat, hogy minden harapásra minden hozzávalóból jusson, így a többi hozzávalót ide-oda elszórva helyezzük a szendvicsekre. Például a bal oldalra a sajtokat halmozzuk, jobbra a zöldségeket vagy épp fordítva.
  4. Játsszunk a színekkel: készítsünk olyan szendvicseket, amiben a világosabb hozzávalókat használjuk, és olyanokat is, amiken csak a sötéteket.
  5. A szendvicsek megkoronázásaként helyezzük rájuk az ehető virágokat.

Elkészítési tipp

Legyünk játékosak: vágjuk a sajtokat, zöldségeket különböző alakúra, és kerüljön minden szendvicsre más és más kombináció.

Csomagoljuk papírdobozba, és már vihetjük is a piknikre vagy a kollégáknak!

Ételallergia tipp

Használjunk laktózmentes sajtokat, és úgy laktózérzékenyek is fogyaszthatják.