Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Tökéletes szombat reggel” Spenótos gombás omlett

Ha egészséges és laktató reggelit szeretnénk a családnak hétvégén, a spenótos gombás omlett tökéletes választás. Gyorsan megvan, a gyerekek is biztos szeretni fogják, és utána nyakunkba vehetjük a várost vagy mehetünk kirándulni, hisz tele leszünk energiával.

Elő- és elkészítési idő

10 + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~430 kCal / adag

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg a bébispenótot, majd szárítsuk le papírtörlővel alaposan. Mossuk át a gombát is, vágjuk vékony szeletekre. A fokhagymát kés lapjával zúzzuk össze, majd aprítsuk fel.
  2. Hevítsük fel a margarin felét egy teflonserpenyőben, majd dobjuk rá a felszeletelt gombát és a fokhagymát. Pirítsuk alaposan, amíg aranyszínű nem lesz, ekkor sózzuk, majd szedjük rá a bébispenótot is. Hagyjuk láng fölött, amíg összefonnyad, majd szedjük ki a serpenyőből és tegyük félre.
  3. Töröljük papírtörlővel szárazra a serpenyőt, majd tegyük vissza a lángra.
  4. Keverőedényben verjük fel a tojást, amíg egészen habos nem lesz. Próbáljunk minél több levegőt beleverni, aztán adjuk hozzá a tejszínt is.
  5. Ha a serpenyő elég forró, olvasszuk meg rajta a margarint, majd öntsük bele a tojást. Köröző mozdulatokkal egyengethetjük az omlettet amíg szilárdul. Ha elég forró volt a serpenyő, nagyon hamar fel fog buborékosodni. 
  6. Lapátoljuk rá az omlett felére a korábban félrerakott spenótos gombát, majd gyors mozdulattal hajtsuk rá a másik felét is. Vegyük le a tűzről, majd hagyjuk kicsit hűlni amíg tálalunk, így a tojás korábban folyós közepe is a kívánt állagúra szilárdul.


Elkészítési tipp

Az omlettet, szemben a rántottával mindig utólag sózzuk.

Gyorsabban elkészül az omlett, ha egy darab alufóliával 1-2 percre letakarjuk a tepsi tetejét.

Ízesítsük friss fűszernövényekkel, rozmaringgal, kakukkfűvel, bazsalikommal.

Akkor jó az omlett, ha az alja elkezd pirulni, de a teteje még folyós.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Tökéletes szombat reggel” Spenótos gombás omlett

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg a bébispenótot, majd szárítsuk le papírtörlővel alaposan. Mossuk át a gombát is, vágjuk vékony szeletekre. A fokhagymát kés lapjával zúzzuk össze, majd aprítsuk fel.
  2. Hevítsük fel a margarin felét egy teflonserpenyőben, majd dobjuk rá a felszeletelt gombát és a fokhagymát. Pirítsuk alaposan, amíg aranyszínű nem lesz, ekkor sózzuk, majd szedjük rá a bébispenótot is. Hagyjuk láng fölött, amíg összefonnyad, majd szedjük ki a serpenyőből és tegyük félre.
  3. Töröljük papírtörlővel szárazra a serpenyőt, majd tegyük vissza a lángra.
  4. Keverőedényben verjük fel a tojást, amíg egészen habos nem lesz. Próbáljunk minél több levegőt beleverni, aztán adjuk hozzá a tejszínt is.
  5. Ha a serpenyő elég forró, olvasszuk meg rajta a margarint, majd öntsük bele a tojást. Köröző mozdulatokkal egyengethetjük az omlettet amíg szilárdul. Ha elég forró volt a serpenyő, nagyon hamar fel fog buborékosodni. 
  6. Lapátoljuk rá az omlett felére a korábban félrerakott spenótos gombát, majd gyors mozdulattal hajtsuk rá a másik felét is. Vegyük le a tűzről, majd hagyjuk kicsit hűlni amíg tálalunk, így a tojás korábban folyós közepe is a kívánt állagúra szilárdul.



Elkészítési tipp

Az omlettet, szemben a rántottával mindig utólag sózzuk.

Gyorsabban elkészül az omlett, ha egy darab alufóliával 1-2 percre letakarjuk a tepsi tetejét.

Ízesítsük friss fűszernövényekkel, rozmaringgal, kakukkfűvel, bazsalikommal.

Akkor jó az omlett, ha az alja elkezd pirulni, de a teteje még folyós.

Vénusz tipp

Vénusz Vajízű Sütőmargarin használatával könnyen laktózmentessé tehetjük az ételt!