Olajos magvak pirítása otthon

A pirított olajos magvaknak számtalan felhasználási módja lehet. Szuperül feldobnak szinte minden salátát, desszertet és krémlevest, de még sok-sok főételt is!

Elő- és elkészítési idő

15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Allergének

Diófélék

Földimogyoró

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 marék tökmag
  • 1 marék mandula 
  • 1 marék mogyoró
  • 1 marék napraforgómag

Elkészítés

  1. Vegyünk elő egy serpenyőt, és közepes vagy annál picit alacsonyabb lángon hevítsük fel.
  2. Az olajos magvak pirításához nem kell semmilyen zsiradék, hiszen a magvak a hő hatására kiadják majd magukból, így nem égnek oda.
  3. Szórjuk bele a magokat a serpenyőbe, majd gyakori rázogatás vagy kevergetés mellett pirítsuk őket addig, amíg aranyló, barnás színt kapnak. Ilyenkor bízhatunk az orrunkban is, hiszen a kész pirított magoknak isteni az illata.

Elkészítési tipp

Bármilyen magot használhatunk, mindből fantasztikus pirított mag készíthető.

Piríthatjuk őket 170 fokra előmelegített sütőben is, sütőpapíron, de ekkora kevergetés hiánya miatt kevésbé tudjuk szabályozni a barnulást.

Készítsünk belőlük házi ropogtatni valót: a lepirult magokra locsoljunk pár csepp Vénuszt, majd szórjuk meg őket durva szemű sóval.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

634 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Olajos magvak pirítása otthon

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyünk elő egy serpenyőt, és közepes vagy annál picit alacsonyabb lángon hevítsük fel.
  2. Az olajos magvak pirításához nem kell semmilyen zsiradék, hiszen a magvak a hő hatására kiadják majd magukból, így nem égnek oda.
  3. Szórjuk bele a magokat a serpenyőbe, majd gyakori rázogatás vagy kevergetés mellett pirítsuk őket addig, amíg aranyló, barnás színt kapnak. Ilyenkor bízhatunk az orrunkban is, hiszen a kész pirított magoknak isteni az illata.

Elkészítési tipp

Bármilyen magot használhatunk, mindből fantasztikus pirított mag készíthető.

Piríthatjuk őket 170 fokra előmelegített sütőben is, sütőpapíron, de ekkora kevergetés hiánya miatt kevésbé tudjuk szabályozni a barnulást.

Készítsünk belőlük házi ropogtatni valót: a lepirult magokra locsoljunk pár csepp Vénuszt, majd szórjuk meg őket durva szemű sóval.