„Ez az én szezonom” Idénysaslik mentás joghurttal

Itt a grillszezon, saslikot készíteni pedig hús nélkül is lehet! A nyársra húzott, pirult zöldségekből könnyű nyári ebédet varázsolhatunk, ami a mentás joghurttól lesz igazán frissítő.

Elő- és elkészítési idő

25 + 25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 230 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A nyárshoz:

  • 1 cukkini
  • 1 padlizsán
  • 1 répa
  • 1 csomag gomba
  • 2 fej fehér hagyma
  • 6-8 koktélparadicsom

A szószhoz:

Elkészítés

  1. Mossuk és szárítsuk meg alaposan a zöldségeket. Hámozzuk meg a répát, majd a cukkínivel, a padlizsánnal, a gombával és a hagymával együtt vágjuk 3-4 cm-es darabokra. A koktélparadicsomokat hagyjuk egészben.
  2. Készítsük el a nyársakat: felváltva húzzuk fel rá a zöldségeket, hogy minél színesebbek legyenek a pálcikáink. Tegyük őket a grillre, és időnként forgassuk meg.
  3. Míg sülnek a zöldségek, jöhet a mentaszósz: mossuk és szárítsuk meg alaposan a mentaleveleket, majd tegyük őket aprítógépbe a fokhagymával együtt, és aprítsuk egészen finomra. Keverjük hozzá a joghurtot és a Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajat, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  4. A megsült zöldségeket a friss mentaszósszal nyakon öntve tálaljuk.

Elkészítési tipp

Ha mégsem akarjuk mellőzni a húst, válasszuk a csirkét, ami a zöldségekhez hasonlóan gyorsan átsül.

Ha nincs grillünk, akkor sütőben, grill fokozaton is el tudjuk készíteni a nyársakat.

Próbáljuk ki haloumi sajtkockákkal, úgy is nagyon finom!

Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolaj

Első préselésű finomított repceétolaj fokhagymás, paradicsomos és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Ez az én szezonom” Idénysaslik mentás joghurttal

Hozzávalók

A nyárshoz:

A szószhoz:

Elkészítés

  1. Mossuk és szárítsuk meg alaposan a zöldségeket. Hámozzuk meg a répát, majd a cukkínivel, a padlizsánnal, a gombával és a hagymával együtt vágjuk 3-4 cm-es darabokra. A koktélparadicsomokat hagyjuk egészben.
  2. Készítsük el a nyársakat: felváltva húzzuk fel rá a zöldségeket, hogy minél színesebbek legyenek a pálcikáink. Tegyük őket a grillre, és időnként forgassuk meg.
  3. Míg sülnek a zöldségek, jöhet a mentaszósz: mossuk és szárítsuk meg alaposan a mentaleveleket, majd tegyük őket aprítógépbe a fokhagymával együtt, és aprítsuk egészen finomra. Keverjük hozzá a joghurtot és a Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajat, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  4. A megsült zöldségeket a friss mentaszósszal nyakon öntve tálaljuk.

Elkészítési tipp

Ha mégsem akarjuk mellőzni a húst, válasszuk a csirkét, ami a zöldségekhez hasonlóan gyorsan átsül.

Ha nincs grillünk, akkor sütőben, grill fokozaton is el tudjuk készíteni a nyársakat.

Próbáljuk ki haloumi sajtkockákkal, úgy is nagyon finom!