„Ez az én szezonom” Idénysaslik mentás joghurttal

Itt a grillszezon, saslikot készíteni pedig hús nélkül is lehet! A nyársra húzott, pirult zöldségekből könnyű nyári ebédet varázsolhatunk, ami a mentás joghurttól lesz igazán frissítő.

Elő- és elkészítési idő

25 + 25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 230 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

a nyárshoz:

  • 1 cukkini
  • 1 padlizsán
  • 1 répa
  • 1 cs gomba
  • 2 fej fehér hagyma
  • 6-8 koktélparadicsom

a szószhoz:

Elkészítés

  1. Mossuk és szárítsuk meg alaposan a zöldségeket. Hámozzuk meg a répát, majd a cukkínivel, a padlizsánnal, a gombával és a hagymával együtt vágjuk 3-4 cm-es darabokra. A koktélparadicsomokat hagyjuk egészben.
  2. Készítsük el a nyársakat: felváltva húzzuk fel rá a zöldségeket, hogy minél színesebbek legyenek a pálcikáink. Tegyük őket a grillre, és időnként forgassuk meg.
  3. Míg sülnek a zöldségek, jöhet a mentaszósz: mossuk és szárítsuk meg alaposan a mentaleveleket, majd tegyük őket aprítógépbe a fokhagymával együtt, és aprítsuk egészen finomra. Keverjük hozzá a joghurtot és a Vénuszt, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  4. A megsült zöldségeket a friss mentaszósszal nyakon öntve tálaljuk.

Elkészítési tipp

Ha mégsem akarjuk mellőzni a husit, válasszuk a csirkét, ami a zöldségekhez hasonlóan gyorsan átsül.

Ha nincs grillünk, akkor sütőben, grill fokozaton is el tudjuk készíteni a nyársakat.

Próbáljuk ki haloumi sajtkockákkal, úgy is nagyon finom!

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

855 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Ez az én szezonom” Idénysaslik mentás joghurttal

Hozzávalók

a nyárshoz:

a szószhoz:

Elkészítés

  1. Mossuk és szárítsuk meg alaposan a zöldségeket. Hámozzuk meg a répát, majd a cukkínivel, a padlizsánnal, a gombával és a hagymával együtt vágjuk 3-4 cm-es darabokra. A koktélparadicsomokat hagyjuk egészben.
  2. Készítsük el a nyársakat: felváltva húzzuk fel rá a zöldségeket, hogy minél színesebbek legyenek a pálcikáink. Tegyük őket a grillre, és időnként forgassuk meg.
  3. Míg sülnek a zöldségek, jöhet a mentaszósz: mossuk és szárítsuk meg alaposan a mentaleveleket, majd tegyük őket aprítógépbe a fokhagymával együtt, és aprítsuk egészen finomra. Keverjük hozzá a joghurtot és a Vénuszt, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  4. A megsült zöldségeket a friss mentaszósszal nyakon öntve tálaljuk.

Elkészítési tipp

Ha mégsem akarjuk mellőzni a husit, válasszuk a csirkét, ami a zöldségekhez hasonlóan gyorsan átsül.

Ha nincs grillünk, akkor sütőben, grill fokozaton is el tudjuk készíteni a nyársakat.

Próbáljuk ki haloumi sajtkockákkal, úgy is nagyon finom!