„A mi tengerünknek ilyen a gyümölcse” Petrezselymes húsos ragu kagylótésztával

Sűrű, ízes ragu, házias kagylótészta és petrezselyem: mi kellhet még a boldogsághoz, ha éhes a gyomor?

Elő- és elkészítési idő

3 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 540 Kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 ek Vénusz étolaj
  • 2 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tk őrölt koriander
  • 1 tk őrölt fahéj
  • fél tk őrölt szerecsendió
  • 100 g koktélparadicsom
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 5-6 babérlevél
  • 1 ek mustár
  • 2 dl tejszín
  • 80 g petrezselyem
  • 1 csomag kagylótészta
  • só, bors
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban, kevés olajon pirítsuk le a felaprított hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kapna, adjuk hozzá az ínaktól megtisztított, lehártyázott, 4-5 centis kockákra vágott marhahúst. Hintsük meg a fűszerekkel, majd időnként átkavarva pirítsuk további 10 percig, amíg a marhahús elkezd levet ereszteni.
  2. Adjuk a húshoz a kanálnyi mustárt, a babérleveleket, a koktélparadicsomokat egészben és a paradicsompürét, majd öntsük fel a száraz fehérborral. Fedjük le, és időnként megkavargatva főzzük alacsony lángon 2 órán át.
  3. Ha a hús megpuhult, öntsük fel a tejszínnel, keverjük hozzá a felaprított petrezselymet, majd néha átkavarva főzzük készre. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Forrásban lévő vízben főzzük készre a kagylótésztát a zacskón található utasítások szerint.
  5. Tálaljuk forrón a marharaguval, kevés krémesre kevert tejföllel és frissen őrölt borssal.

Elkészítési tipp

Marha pofából is készíthetjük a ragut!

Kevés szálzellert is keverhetünk a raguba.

Akár duplázhatjuk is a petrezselyem mennyiségét, attól csak még ízesebb lesz.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

621 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„A mi tengerünknek ilyen a gyümölcse” Petrezselymes húsos ragu kagylótésztával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban, kevés olajon pirítsuk le a felaprított hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kapna, adjuk hozzá az ínaktól megtisztított, lehártyázott, 4-5 centis kockákra vágott marhahúst. Hintsük meg a fűszerekkel, majd időnként átkavarva pirítsuk további 10 percig, amíg a marhahús elkezd levet ereszteni.
  2. Adjuk a húshoz a kanálnyi mustárt, a babérleveleket, a koktélparadicsomokat egészben és a paradicsompürét, majd öntsük fel a száraz fehérborral. Fedjük le, és időnként megkavargatva főzzük alacsony lángon 2 órán át.
  3. Ha a hús megpuhult, öntsük fel a tejszínnel, keverjük hozzá a felaprított petrezselymet, majd néha átkavarva főzzük készre. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Forrásban lévő vízben főzzük készre a kagylótésztát a zacskón található utasítások szerint.
  5. Tálaljuk forrón a marharaguval, kevés krémesre kevert tejföllel és frissen őrölt borssal.

Elkészítési tipp

Marha pofából is készíthetjük a ragut!

Kevés szálzellert is keverhetünk a raguba.

Akár duplázhatjuk is a petrezselyem mennyiségét, attól csak még ízesebb lesz.