„Büszke hedonistáknak” Paprikás csirkével töltött lángos

Mi mást jelenthetne az, hogy halmozzuk az élvezeteket, mint hogy két kedvencünket, a paprikás csirkét és a lángost összegyúrjuk egyetlen csodás étellé?

Elő- és elkészítési idő

1 óra + 30 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

8 lángos

Kalória

~ 479 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A csirkepaprikáshoz:
  • 60 dkg csirke felsőcomb filé
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 2 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • fél deci száraz fehérbor
A lángoshoz:
  • 1 dl tej
  • 2 tk cukor
  • 25 g élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 1,2 dl langyos víz
  • 3-4 dl Vénusz Sütőolaj

Elkészítés

  1. Kezdjük a csirkepaprikással: magas falú fazékban kevés étolajon pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát. Amint színt kap, keverjük hozzá a 3-4 centis kockákra darabolt vegyes csirkehúst. Ha a hús elkezd lepirulni, hintsük meg a fűszerpaprikával, keverjük össze, majd öntsük hozzá a fehérbort is. Sózzuk ízlés szerint, majd fedjük le, és 30-40 perc alatt főzzük készre.
  2. Langyos tejben keverjük el a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és 10 perc alatt hagyjuk felfutni.
  3. Szitáljunk lisztet nagy keverőtálba, keverjük bele a sót, adjuk hozzá az élesztős tejet és a langyos vizet, majd gyúrjunk belőle tésztát. Akkor jó, ha ragacsos, de összeáll, és könnyen elválik az edény falától. Hintsünk lisztet a tetejére, takarjuk le tiszta konyharuhával, majd száraz, szobahőmérsékletű helyen 40 perc alatt kelesszük, amíg a kétszeresére dagad.
  4. Magas falú edényben melegítsünk bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat.
  5. Vágjuk 8 egyenlő részre a megkelt tésztát, majd a kis bucikat benedvesített kézzel kezdjük el kinyújtani. A kezünket használjuk, és nyújtsuk óvatosan, hogy ne szakadjon el a tészta. Halmozzunk a kerek tészta egyik felére a paprikáscsirkéből, majd hajtsuk rá a másik felét, a szélét pedig nyomkodjuk össze.
  6. Tegyük a forró olajba a töltött tésztát, majd közepes lángon, 8-10 perc alatt, egyszer átforgatva süssük barnára. A kész lángosokat állítva csepegtessük le, ne pakoljuk őket egymásra.
  7. Tálaljuk forrón, krémesre kevert tejföllel.

Elkészítési tipp

Használjuk hozzá az előző napról megmaradt paprikáscsirkét.

Ne gyúrjuk össze újra a tésztát, miután bucit formáztunk belőle, így sokkal levegősebb és könnyebb lesz majd a lángos.

Reszelhetünk hozzá sajtot is.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Büszke hedonistáknak” Paprikás csirkével töltött lángos

Hozzávalók

A csirkepaprikáshoz:
A lángoshoz:

Elkészítés

  1. Kezdjük a csirkepaprikással: magas falú fazékban kevés étolajon pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát. Amint színt kap, keverjük hozzá a 3-4 centis kockákra darabolt vegyes csirkehúst. Ha a hús elkezd lepirulni, hintsük meg a fűszerpaprikával, keverjük össze, majd öntsük hozzá a fehérbort is. Sózzuk ízlés szerint, majd fedjük le, és 30-40 perc alatt főzzük készre.
  2. Langyos tejben keverjük el a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és 10 perc alatt hagyjuk felfutni.
  3. Szitáljunk lisztet nagy keverőtálba, keverjük bele a sót, adjuk hozzá az élesztős tejet és a langyos vizet, majd gyúrjunk belőle tésztát. Akkor jó, ha ragacsos, de összeáll, és könnyen elválik az edény falától. Hintsünk lisztet a tetejére, takarjuk le tiszta konyharuhával, majd száraz, szobahőmérsékletű helyen 40 perc alatt kelesszük, amíg a kétszeresére dagad.
  4. Magas falú edényben melegítsünk bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat.
  5. Vágjuk 8 egyenlő részre a megkelt tésztát, majd a kis bucikat benedvesített kézzel kezdjük el kinyújtani. A kezünket használjuk, és nyújtsuk óvatosan, hogy ne szakadjon el a tészta. Halmozzunk a kerek tészta egyik felére a paprikáscsirkéből, majd hajtsuk rá a másik felét, a szélét pedig nyomkodjuk össze.
  6. Tegyük a forró olajba a töltött tésztát, majd közepes lángon, 8-10 perc alatt, egyszer átforgatva süssük barnára. A kész lángosokat állítva csepegtessük le, ne pakoljuk őket egymásra.
  7. Tálaljuk forrón, krémesre kevert tejföllel.

Elkészítési tipp

Használjuk hozzá az előző napról megmaradt paprikáscsirkét.

Ne gyúrjuk össze újra a tésztát, miután bucit formáztunk belőle, így sokkal levegősebb és könnyebb lesz majd a lángos.

Reszelhetünk hozzá sajtot is.