„Csak érted dobog” Krumpliszív

Cuki meglepetés lehet a nyári szünetben unatkozó gyerekeknek, ha együtt készítjük az ebédet, és ők szaggathatják a vidám, szív alakú krumplit a sült krumplihoz.

Elő- és elkészítési idő

15 perc + 15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4

Kalória

~ 347 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk és hámozzuk meg a krumplikat. Ezután vágjuk őket fél cm vastag szeletekre.

  2. Vegyünk elő szív vagy bármilyen játékos formájú szaggatót, és a lehető legkevesebb felesleget hagyva szaggassuk ki a krumplikat.

  3. Közben magas falú serpenyőben hevítsük fel a Vénusz Sütőolajat, és ha már elég forró, helyezzük bele óvatosan a krumplikat.

  4. Ha már aranybarnára sültek, vegyük ki és tegyük őket papír törlőkendőre, hogy leszáradjanak.

  5. Mozsárban törjünk össze kevés kakukkfüvet, sót és borsot, majd hintsük meg vele a kész krumplikat.

  6. Tálaljuk ketchuppal.

Elkészítési tipp

A leeső krumplidarabokból készítsünk krumplipürét.

Nem csak krumplit, más zöldségeket is szaggathatunk így.

Készíthetjük sütőben is: ekkor a sütőpapírra elhelyezett krumplikat locsoljuk meg Vénusz Sütőolajjal.

Vénusz Sütőolaj

Természetes összetevőjének köszönhetően a vele készült sültkrumpli aranyló, a rántott hús ropogós lesz.

A Vénusz Sütőolaj antioxidáns-tartalmának köszönhetően tovább tartható forrón, így akár tízszer is süthetsz benne.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

665 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Csak érted dobog” Krumpliszív

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk és hámozzuk meg a krumplikat. Ezután vágjuk őket fél cm vastag szeletekre.

  2. Vegyünk elő szív vagy bármilyen játékos formájú szaggatót, és a lehető legkevesebb felesleget hagyva szaggassuk ki a krumplikat.

  3. Közben magas falú serpenyőben hevítsük fel a Vénusz Sütőolajat, és ha már elég forró, helyezzük bele óvatosan a krumplikat.

  4. Ha már aranybarnára sültek, vegyük ki és tegyük őket papír törlőkendőre, hogy leszáradjanak.

  5. Mozsárban törjünk össze kevés kakukkfüvet, sót és borsot, majd hintsük meg vele a kész krumplikat.

  6. Tálaljuk ketchuppal.


Elkészítési tipp

A leeső krumplidarabokból készítsünk krumplipürét.

Nem csak krumplit, más zöldségeket is szaggathatunk így.

Készíthetjük sütőben is: ekkor a sütőpapírra elhelyezett krumplikat locsoljuk meg Vénusz Sütőolajjal.

Vénusz tipp

A leeső krumplidarabokból készítsünk krumplipürét.

Nem csak krumplit, más zöldségeket is szaggathatunk így.

Készíthetjük sütőben is: ekkor a sütőpapírra elhelyezett krumplikat locsoljuk meg Vénusz Sütőolajjal.