„Borsó-bolondok vagyunk” Csicseribundás borsógolyók

A legjobb uzsi ez a belül puha borsógolyó, ami kívül ropogós kérget kap a csicseriborsóliszttől. A gyerekek imádják!

Elő- és elkészítési idő

15 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 313 Kcal

Hozzávalók

  • 400 g csicseriborsó (konzerv)
  • 400 g zöldborsó
  • 1 tk római kömény
  • 50 g csicseriborsó liszt
  • 50 g rizsliszt
  • 50 g petrezselyem
  • 50 g friss koriander
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • 3 dl Vénusz Sütőolaj
  • friss saláta a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Konyhai aprítógépben daráljuk le a csicseriborsót a zöldborsóval, a sóval, a római köménnyel és a fűszernövényekkel, hogy darabos masszát kapjunk.
  2. Két tenyerünk között gyúrjunk a masszából 4-5 cm átmérőjű gömböket, majd forgassuk meg mindet csicseriborsó liszt és rizsliszt keverékében, hogy egyenletesen bevonja a gömböcskéket.
  3. Magas falú edényben hevítsünk Vénusz Sütőolajat. Ha elég forró (teszteljük egy gömbbel), óvatosan helyezzük bele a gömböcskéket, és 4-5 perc alatt süssük őket aranybarnára. Egyszerre csak keveset tegyünk az olajba,  különben könnyen szétesnek a golyók!
  4. Tálaljuk forrón friss salátával!

Elkészítési tipp

Előző nap is előkészíthetjük a golyókat, így jobban összeállnak.

A bátrabbak kimagozott, kierezett chilipaprikát is keverhetnek a masszába.

Kevés natúr joghurttal lesz a legfinomabb!

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Borsó-bolondok vagyunk” Csicseribundás borsógolyók

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Konyhai aprítógépben daráljuk le a csicseriborsót a zöldborsóval, a sóval, a római köménnyel és a fűszernövényekkel, hogy darabos masszát kapjunk.
  2. Két tenyerünk között gyúrjunk a masszából 4-5 cm átmérőjű gömböket, majd forgassuk meg mindet csicseriborsó liszt és rizsliszt keverékében, hogy egyenletesen bevonja a gömböcskéket.
  3. Magas falú edényben hevítsünk Vénusz Sütőolajat. Ha elég forró (teszteljük egy gömbbel), óvatosan helyezzük bele a gömböcskéket, és 4-5 perc alatt süssük őket aranybarnára. Egyszerre csak keveset tegyünk az olajba,  különben könnyen szétesnek a golyók!
  4. Tálaljuk forrón friss salátával!

Elkészítési tipp

Előző nap is előkészíthetjük a golyókat, így jobban összeállnak.

A bátrabbak kimagozott, kierezett chilipaprikát is keverhetnek a masszába.

Kevés natúr joghurttal lesz a legfinomabb!

Vénusz tipp

Előző nap is előkészíthetjük a golyókat, így jobban összeállnak.

Kevés natúr joghurttal lesz a legfinomabb!

A bátrabbak kimagozott, kierezett chilipaprikát is keverhetnek a masszába.