„Kérsz egy karika sört?” Tintahalkarika sörtésztában rántva

Egy könnyű ital a teraszon, mellé néhány finom tintahalkarika. Ennyi elég is hozzá, hogy azonnal a tengerpartra képzeljük magunkat!

Elő- és elkészítési idő

10 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 296 Kcal

Allergének

Glutén

Hal

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 dkg tintahal
  • 3 dl világos sör
  • 7 g porélesztő
  • 1 kk sütőpor
  • 100 g liszt
  • 3 dl Vénusz Sütőolaj
  • ízlés szerint friss saláta a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg alaposan a tintahalat, majd szárítsuk le, és szeljük centi széles karikákra.
  2. Botmixer segítségével készítsünk sűrű palacsintatésztát a sörből, az élesztőből, a sütőporból, a sóból és a lisztből.
  3. Magas falú edényben melegítsünk bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat. Cseppnyi tésztával teszteljük, hogy megfelelő-e a hőmérséklete!
  4. Mártsuk a sűrű tésztába a tintahal karikákat, finoman csepegtessük le róluk a felesleget, majd óvatosan tegyük őket a forró olajba. Egyszerre mindig csak 2-3 darabot, ne pakoljuk tele az olajat! 3-5 perc sütés alatt aranybarna lesz a bundája a tintahalkarikáknak, ekkor szedjük ki és tegyük papír törlőkendőre, hogy lecsepegjen az olaj. Ismételjük, amíg el nem fogynak a karikák
  5. Tálaljuk forrón, kedvünk szerinti friss salátával és szószokkal.

Elkészítési tipp

Csicseriborsó liszttel gluténmentes változatban is elkészíthetjük!

Szép sárga lesz a sörtészta, ha egy kávéskanál kurkumát keverünk hozzá.

Sütés után csepegtessünk pár csepp citromot a tintahalkarikákra!

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

881 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Kérsz egy karika sört?” Tintahalkarika sörtésztában rántva

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg alaposan a tintahalat, majd szárítsuk le, és szeljük centi széles karikákra.
  2. Botmixer segítségével készítsünk sűrű palacsintatésztát a sörből, az élesztőből, a sütőporból, a sóból és a lisztből.
  3. Magas falú edényben melegítsünk bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat. Cseppnyi tésztával teszteljük, hogy megfelelő-e a hőmérséklete!
  4. Mártsuk a sűrű tésztába a tintahal karikákat, finoman csepegtessük le róluk a felesleget, majd óvatosan tegyük őket a forró olajba. Egyszerre mindig csak 2-3 darabot, ne pakoljuk tele az olajat! 3-5 perc sütés alatt aranybarna lesz a bundája a tintahalkarikáknak, ekkor szedjük ki és tegyük papír törlőkendőre, hogy lecsepegjen az olaj. Ismételjük, amíg el nem fogynak a karikák
  5. Tálaljuk forrón, kedvünk szerinti friss salátával és szószokkal.

Elkészítési tipp

Csicseriborsó liszttel gluténmentes változatban is elkészíthetjük!

Szép sárga lesz a sörtészta, ha egy kávéskanál kurkumát keverünk hozzá.

Sütés után csepegtessünk pár csepp citromot a tintahalkarikákra!