„Egy kis garnélától sosem hátrálunk meg” Ráksaláta házi majonézzel

Pikk-pakk megvan, ráadásul ebédre és vacsorára egyaránt isteni a forró júliusi napokon. A ráksaláta egy egészséges és könnyű fogás.

Elő- és elkészítési idő

15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 fő

Kalória

~ 292 Kcal

Allergének

Mustár

Rákfélék

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

házi majonéz:

  • rukkola, paradicsom

Elkészítés

  1. Kezdjük a házi majonézzel: nagy keverőedényben keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral. Kezdjük cseppenként adagolva hozzáönteni az olajat, közben keverjük folyamatosan, hogy nehogy kicsapódjon. Ha már összeállt, facsarjuk bele a fél citrom levét, és keverjük hozzá a tejfölt is. Sózzuk ízlés szerint.
  2. Távolítsuk el a rákok páncélját, majd szárítsuk le teljesen.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Vénusz étolajat, majd nagy hőmérsékleten, pár perc alatt süssük meg a rákokat. Facsarjunk rá pár csepp citromot, és sózzuk ízlés szerint.
  4. Tálaljuk forrón a házi majonézzel és friss salátával, paradicsommal.

Elkészítési tipp

Miután kiolvasztottuk, mindenképpen töröljük jó alaposan szárazra sütés előtt a rákokat.

Kipróbálhatjuk bundában sütve, úgy is nagyon finom!

Ne süssük túl, csak épp, hogy kapjon egy kis színt.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

649 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Egy kis garnélától sosem hátrálunk meg” Ráksaláta házi majonézzel

Hozzávalók

házi majonéz:

Elkészítés

  1. Kezdjük a házi majonézzel: nagy keverőedényben keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral. Kezdjük cseppenként adagolva hozzáönteni az olajat, közben keverjük folyamatosan, hogy nehogy kicsapódjon. Ha már összeállt, facsarjuk bele a fél citrom levét, és keverjük hozzá a tejfölt is. Sózzuk ízlés szerint.
  2. Távolítsuk el a rákok páncélját, majd szárítsuk le teljesen.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Vénusz étolajat, majd nagy hőmérsékleten, pár perc alatt süssük meg a rákokat. Facsarjunk rá pár csepp citromot, és sózzuk ízlés szerint.
  4. Tálaljuk forrón a házi majonézzel és friss salátával, paradicsommal.

Elkészítési tipp

Miután kiolvasztottuk, mindenképpen töröljük jó alaposan szárazra sütés előtt a rákokat.

Kipróbálhatjuk bundában sütve, úgy is nagyon finom!

Ne süssük túl, csak épp, hogy kapjon egy kis színt.