„Egy kis garnélától sosem hátrálunk meg” Ráksaláta házi majonézzel

Pikk-pakk megvan, ráadásul ebédre és vacsorára egyaránt isteni a forró júliusi napokon. A ráksaláta egy egészséges és könnyű fogás.

Elő- és elkészítési idő

15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 fő

Kalória

~ 292 Kcal

Allergének

Mustár

Rákfélék

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

házi majonéz:

  • rukkola, paradicsom

Elkészítés

  1. Kezdjük a házi majonézzel: nagy keverőedényben keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral. Kezdjük cseppenként adagolva hozzáönteni az olajat, közben keverjük folyamatosan, hogy nehogy kicsapódjon. Ha már összeállt, facsarjuk bele a fél citrom levét, és keverjük hozzá a tejfölt is. Sózzuk ízlés szerint.
  2. Távolítsuk el a rákok páncélját, majd szárítsuk le teljesen.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Vénusz étolajat, majd nagy hőmérsékleten, pár perc alatt süssük meg a rákokat. Facsarjunk rá pár csepp citromot, és sózzuk ízlés szerint.
  4. Tálaljuk forrón a házi majonézzel és friss salátával, paradicsommal.

Elkészítési tipp

Miután kiolvasztottuk, mindenképpen töröljük jó alaposan szárazra sütés előtt a rákokat.

Kipróbálhatjuk bundában sütve, úgy is nagyon finom!

Ne süssük túl, csak épp, hogy kapjon egy kis színt.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

706 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Egy kis garnélától sosem hátrálunk meg” Ráksaláta házi majonézzel

Hozzávalók

házi majonéz:

Elkészítés

  1. Kezdjük a házi majonézzel: nagy keverőedényben keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral. Kezdjük cseppenként adagolva hozzáönteni az olajat, közben keverjük folyamatosan, hogy nehogy kicsapódjon. Ha már összeállt, facsarjuk bele a fél citrom levét, és keverjük hozzá a tejfölt is. Sózzuk ízlés szerint.
  2. Távolítsuk el a rákok páncélját, majd szárítsuk le teljesen.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Vénusz étolajat, majd nagy hőmérsékleten, pár perc alatt süssük meg a rákokat. Facsarjunk rá pár csepp citromot, és sózzuk ízlés szerint.
  4. Tálaljuk forrón a házi majonézzel és friss salátával, paradicsommal.

Elkészítési tipp

Miután kiolvasztottuk, mindenképpen töröljük jó alaposan szárazra sütés előtt a rákokat.

Kipróbálhatjuk bundában sütve, úgy is nagyon finom!

Ne süssük túl, csak épp, hogy kapjon egy kis színt.