"Neked szalutálnak" sajtos lángos katonák

Hogyan lehet megenni egyszerre 3-4  féle ízesítésű lángost? Hát úgy, hogy klasszikus mini lángosokat készítünk, de különböző sajtokkal!

Elő- és elkészítési idő

70 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 310 Kcal / lángos

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • sok tejföl
  • többféle sajt lereszelve

Elkészítés

  1. Langyos tejben keverjük el a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és pár perc alatt hagyjuk felfutni.
  2. Szitáljunk lisztet nagy keverőtálba, keverjük bele a sót, adjuk hozzá az élesztős tejet és a langyos vizet, majd gyúrjunk belőle tésztát. Akkor jó, ha lágy és kicsit ragacsos, összeáll és könnyen elválik az edény falától. Hintsünk lisztet a tetejére, takarjuk le egy tiszta konyharuhával, majd száraz, szobahőmérsékletű helyen 40 perc alatt kelesszük meg, amíg a tészta a kétszeresére dagad.
  3. Melegítsünk bőséges mennyiségű Vénusz sütőolajat egy magas falú edényben.
  4. Vágjuk 16 egyenlő részre a megkelt tésztát, majd a kis bucikat kézzel nyújtsuk ki. Csak a kezünket használjuk, és nyújtsuk óvatosan, nehogy elszakadjon a tészta.
  5. Tegyük forró olajba a mini lángosokat, majd közepes lángon, egyszer átforgatva kb. 1 perc alatt süssük barnára. Ha elkészült, papír törlőkendőn csepegtessük le a felesleges olajat.
  6. Tálaljuk forrón, fokhagymás olajjal, tejföllel és többféle reszelt sajttal.

Elkészítési tipp

A lángosokat benedvesített kézzel nyújtsuk!

Zúzzuk össze a fokhagymát kevés Vénusz étolajjal és vízzel, majd kezdjük ezzel a lángosok lekenését.

A kész lángosokat állítva csepegtessük le, ne pakoljuk őket egymásra.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

881 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Neked szalutálnak" sajtos lángos katonák

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Langyos tejben keverjük el a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és pár perc alatt hagyjuk felfutni.
  2. Szitáljunk lisztet nagy keverőtálba, keverjük bele a sót, adjuk hozzá az élesztős tejet és a langyos vizet, majd gyúrjunk belőle tésztát. Akkor jó, ha lágy és kicsit ragacsos, összeáll és könnyen elválik az edény falától. Hintsünk lisztet a tetejére, takarjuk le egy tiszta konyharuhával, majd száraz, szobahőmérsékletű helyen 40 perc alatt kelesszük meg, amíg a tészta a kétszeresére dagad.
  3. Melegítsünk bőséges mennyiségű Vénusz sütőolajat egy magas falú edényben.
  4. Vágjuk 16 egyenlő részre a megkelt tésztát, majd a kis bucikat kézzel nyújtsuk ki. Csak a kezünket használjuk, és nyújtsuk óvatosan, nehogy elszakadjon a tészta.
  5. Tegyük forró olajba a mini lángosokat, majd közepes lángon, egyszer átforgatva kb. 1 perc alatt süssük barnára. Ha elkészült, papír törlőkendőn csepegtessük le a felesleges olajat.
  6. Tálaljuk forrón, fokhagymás olajjal, tejföllel és többféle reszelt sajttal.

Elkészítési tipp

A lángosokat benedvesített kézzel nyújtsuk!

Zúzzuk össze a fokhagymát kevés Vénusz étolajjal és vízzel, majd kezdjük ezzel a lángosok lekenését.

A kész lángosokat állítva csepegtessük le, ne pakoljuk őket egymásra.