"Ez a mi doppingunk" spenótos-magos szendókrém

Ha már unjuk a sima szalámis-sajtost, vagy esetleg nem szeretnénk annyi húst enni, finom magokkal és spenóttal is készíthetünk igazán ízletes szendót!

Elő- és elkészítési idő

5 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 200 Kcal

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4 szelet toast kenyér
  • Vénusz Kenőmargarin Magvakkal
  • 100 g bébispenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek Vénusz étolaj
  • 2 szál újhagyma
  • 2-3 koktélparadicsom
  • só, bors

Elkészítés

  1. Mossuk meg a spenótot, majd szárítsuk le.
  2. A fokhagymát aprítsuk fel, majd kanálnyi Vénusz étolajon pirítsuk meg egy teflonserpenyőben. Mielőtt színt kap, adjuk hozzá a spenótot, a félbevágott koktélparadicsomot és a felkarikázott újhagymát, majd fonnyasszuk meg pár perc alatt. Sózzuk, borsozzuk, öntsük le a kieresztett levét és hagyjuk hűlni.
  3. Pirítsunk toast kenyeret, kenjük be ízlés szerint vastagon Vénusz magvas kenőmargarinnal, majd halmozzuk rá a spenótot és díszítsük koktélparadicsommal.
  4. Fogyasszuk melegen a szendvicset!

Elkészítési tipp

Hintsünk olajos magvakat a szendvicsre!

Ha nagyon sajtosak vagyunk, mindenképpen reszeljünk abból is a szendvics tetejére.

Vénusz+ Magvas kenőmargarin

50% zsírtartalmú kenőmargarin. A Vénusz+ Magvas kenőmargarinba pirított napraforgómagot, tápláló tökmagot, valamint szezám- és lenmagot kevertünk, hogy feldobjuk a hétköznapokat. A Vénusz+ Magvas kenőmargarin omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsavakban gazdag, amelyek beviteléhez a termék fogyasztása a kiegyensúlyozott és változatos étrend részeként járul hozzá.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

878 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Ez a mi doppingunk" spenótos-magos szendókrém

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg a spenótot, majd szárítsuk le.
  2. A fokhagymát aprítsuk fel, majd kanálnyi Vénusz étolajon pirítsuk meg egy teflonserpenyőben. Mielőtt színt kap, adjuk hozzá a spenótot, a félbevágott koktélparadicsomot és a felkarikázott újhagymát, majd fonnyasszuk meg pár perc alatt. Sózzuk, borsozzuk, öntsük le a kieresztett levét és hagyjuk hűlni.
  3. Pirítsunk toast kenyeret, kenjük be ízlés szerint vastagon Vénusz magvas kenőmargarinnal, majd halmozzuk rá a spenótot és díszítsük koktélparadicsommal.
  4. Fogyasszuk melegen a szendvicset!

Elkészítési tipp

Hintsünk olajos magvakat a szendvicsre!

Ha nagyon sajtosak vagyunk, mindenképpen reszeljünk abból is a szendvics tetejére.