"Mi így halászunk" grillezett pisztráng csöveskukoricával

A pisztráng ropogós bőre fantasztikus grillezve! Az édes főtt kukoricával együtt tálalva akkor is vízparton érezzük majd magunkat, ha amúgy csak a kertben készítjük el.

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 700 Kcal

Allergének

Hal

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 db pisztráng
  • 2-3 cső kukorica
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • friss kakukkfű és rozmaring
  • só, bors

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg alaposan a halakat, majd mossuk át és szárítsuk le alaposan mindkettőt.
  2. Távolítsuk el a kukoricacsövek héját. Ha elég friss és tejes a kukorica, akkor nem szükséges előfőzni, ha viszont érzésre már kicsit keményebb, akkor lobogó sós vízben 10 perc alatt főzzük elő.
  3. Kenjük be finoman étolajjal a halakat, dörzsöljük be sóval (belül is), borssal és friss kakukkfűvel, rozmaringgal.  Tegyük összezárható halsütő rácsra, amivel könnyen meg tudjuk majd forgatni.
  4. Helyezzük a pisztrángot a parázs fölé, pakoljuk mellé a kukoricákat is, majd 10-15 perc alatt, időnként megforgatva süssük készre.
  5. Tálaljuk forrón!

Elkészítési tipp

Grill híján sütővel, egy tepsiben is elkészíthetjük a receptet – akár grillfokozattal, akár légkeveréssel.

Rejtsünk pár gerezd fokhagymát is a hal hasába!

Sütés közben hintsünk pár csepp fehérbort a halra.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

665 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Mi így halászunk" grillezett pisztráng csöveskukoricával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg alaposan a halakat, majd mossuk át és szárítsuk le alaposan mindkettőt.
  2. Távolítsuk el a kukoricacsövek héját. Ha elég friss és tejes a kukorica, akkor nem szükséges előfőzni, ha viszont érzésre már kicsit keményebb, akkor lobogó sós vízben 10 perc alatt főzzük elő.
  3. Kenjük be finoman étolajjal a halakat, dörzsöljük be sóval (belül is), borssal és friss kakukkfűvel, rozmaringgal.  Tegyük összezárható halsütő rácsra, amivel könnyen meg tudjuk majd forgatni.
  4. Helyezzük a pisztrángot a parázs fölé, pakoljuk mellé a kukoricákat is, majd 10-15 perc alatt, időnként megforgatva süssük készre.
  5. Tálaljuk forrón!

Elkészítési tipp

Grill híján sütővel, egy tepsiben is elkészíthetjük a receptet – akár grillfokozattal, akár légkeveréssel.

Rejtsünk pár gerezd fokhagymát is a hal hasába!

Sütés közben hintsünk pár csepp fehérbort a halra.