“Mi legyen a vacsi?” Tojáskrémes pirítós

A tojáskrém egy olyan kence, amit hamar összedobunk, mégis megtöri kicsit a hagyományos szendvicsek uralmát. Ehetünk hozzá sajtot és felvágottat, de önmagában is szuper.

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~353 kCal / adag

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk közepes lábosban vizet. Amikor a víz forr, óvatosan helyezzük bele a tojásokat, majd az újraforrástól számítva főzzük további 8 percig. Ha lejárt a 8 perc, vegyük ki a tojásokat a forró vízből, és hagyjuk kihűlni.
  2. Vágjuk hosszában félbe az újhagymákat, majd daraboljuk fel. Aprítsuk fel a petrezselymet is.
  3. Pucoljuk meg a tojást, majd tegyük aprítógépbe az újhagymával, a petrezselyemmel, a mustárral, a Valódi Vajjal és egy kevés sóval együtt. Alacsony fordulatszámon aprítsuk krémesre a hozzávalókat.
  4. Kenyérpirítóban vagy teflonserpenyőben pirítsuk meg a toast kenyereket: ahogy kész, kenjünk rá friss tojáskrémet és fogyasszuk frissen őrölt borssal. 


Elkészítési tipp

A tojásokat akkor a legkönnyebb pucolni, ha folyóvíz alatt csináljuk.

A tojáskrémet feldobhatjuk reszelt füstölt sajttal is.

Keverhetünk bele apróra vágott zöldségeket, például pritamin paprikát, olíva bogyót.

Vénusz+ Valódi Vajas

Margarin és vaj csökkentett zsírtartalmú keveréke. Zsírtartalom: 60% (növényi olajok és zsírok: 54%, tejzsír: 6%). A Vénusz+ Valódi Vajas keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Mi legyen a vacsi?” Tojáskrémes pirítós

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk közepes lábosban vizet. Amikor a víz forr, óvatosan helyezzük bele a tojásokat, majd az újraforrástól számítva főzzük további 8 percig. Ha lejárt a 8 perc, vegyük ki a tojásokat a forró vízből, és hagyjuk kihűlni.
  2. Vágjuk hosszában félbe az újhagymákat, majd daraboljuk fel. Aprítsuk fel a petrezselymet is.
  3. Pucoljuk meg a tojást, majd tegyük aprítógépbe az újhagymával, a petrezselyemmel, a mustárral, a Valódi Vajjal és egy kevés sóval együtt. Alacsony fordulatszámon aprítsuk krémesre a hozzávalókat.
  4. Kenyérpirítóban vagy teflonserpenyőben pirítsuk meg a toast kenyereket: ahogy kész, kenjünk rá friss tojáskrémet és fogyasszuk frissen őrölt borssal. 



Elkészítési tipp

A tojásokat akkor a legkönnyebb pucolni, ha folyóvíz alatt csináljuk.

A tojáskrémet feldobhatjuk reszelt füstölt sajttal is.

Keverhetünk bele apróra vágott zöldségeket, például pritamin paprikát, olíva bogyót.

Vénusz tipp

Használjunk hozzá Vénusz Vajvarázslatot, mely 47% vajat tartalmaz.

Vénusz Multivitamin margarin használatával könnyen laktózmentessé tehetjük a tojáskrémet.