"Mama, ez nem olyan sajt" gluténmentes málnás cheesecake

Cheesecake tészta nélkül? Miért ne? A legjobb rész így is megmarad, csak glutén nem kerül bele.

Elő- és elkészítési idő

10 + 100 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

~ 541 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

a tortához:

  • 500 g mascarpone
  • 5 tojás sárgája
  • 3 tojás fehérje
  • 2 dl tejföl
  • 80 g Vénusz Sütőmargarin (+ a tortaforma kikenéséhez)
  • 100 g túró
  • 220 g cukor
  • 1 ek keményítő
  • 1 csipet só
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • fél citrom leve

a málnaöntethez:

  • 400 g málna
  • 60 g cukor

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. A légkeverést kapcsoljuk ki, ha van.
  2. Konyhai robotgépben krémkeverő lapáttal keverjük egyenletesre a mascarponét a Vénusz Sütőmargarinnal. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tojások sárgáját és fehérjét, egyszerre mindig csak egyet.
  3. Keverjük hozzá a cukrot is, majd a keményítőt, a csipet sót, a vaníliát, a tejfölt és végül a citromot is.
  4. Kenjük ki a kapcsos tortaformát Vénusz Sütőmargarinnal, majd öntsük bele a híg krémet. Tegyük az egészet egy magas falú tepsibe, majd öntsünk a tepsibe 4-5 dl vizet, hogy a felszálló gőzben készüljön a torta. Vigyázzunk, hogy a tortaformába ne kerüljön víz!
  5. Tegyük a tepsit a tortaformával az előmelegített sütőbe, majd kb. 100 perc alatt süssük készre. Hagyjuk a sütőben kihűlni, majd a fogyasztásig pihentessük legalább 4-5 órát a hűtőszekrényben.
  6. Közben készítsük el a málnaszószt: a megmosott, leszárított málna háromnegyedét főzzük össze a cukorral 30-40 perc alatt, hogy teljesen összeessen. Igény szerint nagy lyukú szűrő segítségével távolítsuk el a magjait, majd ha lehűlt, keverjük össze a maradék málnával.

Elkészítési tipp

A tészta keveréséhez használjunk szobahőmérsékletű alapanyagokat! Keverés közben ne verjük túl a krémet: a sok levegő bevitelétől habosabb lesz, de ez nem tesz jót a tortának.

Sütés közben a torta megemelkedik és töredezik majd a teteje, de ahogy hűl le, visszamegy.

Ha nem zár rendesen a tortaformánk, tekerjük körbe hőálló folpackkal az alját.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

657 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Mama, ez nem olyan sajt" gluténmentes málnás cheesecake

Hozzávalók

a tortához:

a málnaöntethez:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. A légkeverést kapcsoljuk ki, ha van.
  2. Konyhai robotgépben krémkeverő lapáttal keverjük egyenletesre a mascarponét a Vénusz Sütőmargarinnal. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tojások sárgáját és fehérjét, egyszerre mindig csak egyet.
  3. Keverjük hozzá a cukrot is, majd a keményítőt, a csipet sót, a vaníliát, a tejfölt és végül a citromot is.
  4. Kenjük ki a kapcsos tortaformát Vénusz Sütőmargarinnal, majd öntsük bele a híg krémet. Tegyük az egészet egy magas falú tepsibe, majd öntsünk a tepsibe 4-5 dl vizet, hogy a felszálló gőzben készüljön a torta. Vigyázzunk, hogy a tortaformába ne kerüljön víz!
  5. Tegyük a tepsit a tortaformával az előmelegített sütőbe, majd kb. 100 perc alatt süssük készre. Hagyjuk a sütőben kihűlni, majd a fogyasztásig pihentessük legalább 4-5 órát a hűtőszekrényben.
  6. Közben készítsük el a málnaszószt: a megmosott, leszárított málna háromnegyedét főzzük össze a cukorral 30-40 perc alatt, hogy teljesen összeessen. Igény szerint nagy lyukú szűrő segítségével távolítsuk el a magjait, majd ha lehűlt, keverjük össze a maradék málnával.

Elkészítési tipp

A tészta keveréséhez használjunk szobahőmérsékletű alapanyagokat! Keverés közben ne verjük túl a krémet: a sok levegő bevitelétől habosabb lesz, de ez nem tesz jót a tortának.

Sütés közben a torta megemelkedik és töredezik majd a teteje, de ahogy hűl le, visszamegy.

Ha nem zár rendesen a tortaformánk, tekerjük körbe hőálló folpackkal az alját.