"Nem hamuba sült" húspogácsa

Néha a legegyszerűbb dolgok a legjobbak. A tökéletes hambi pogácsához sem kell túl sok cicoma, de azért van egy két apróság, amire érdemes figyelni!

Elő- és elkészítési idő

10 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 - 6 főre

Kalória

~ 420 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tökéletes hamburger egyben a legegyszerűbb is: marhahúson kívül nem is kell bele semmi más – ha megkérjük a hentest, minden bizonnyal még be is keveri nekünk. A szárazabb darált hús mellé szükségünk lesz némi marhafaggyúra is, ettől lesz majd jó szaftos a húspogácsa. Az ideális arány 80% hús és 20% faggyú, de ha valaki a szaftosabbat szereti, keverheti 70% hús és 30% faggyú arányúra is.
  2. Ha a hús megvan, nincs más dolgunk mint hozzáadni 1-2 kávéskanál sót, némi őrölt borsot, majd összegyúrni finoman, és elosztani 6 egyenlő gombócra. Két tenyerünk között lapogassuk ki a gombócokat, tegyük sütőpapírra, majd pihentessük picit a hűtőben.
  3. Sütéshez hevítsünk teflonserpenyőben kevés Vénusz étolajat, majd helyezzük bele a húspogácsákat, és közepesnél erősebb lángon süssük mindkét oldalát 1,5-2-4 percig.
  4. Kedvünk szerint süthetjük a hambit teljesen átsültre (4 perc), közepesen átsültre (2-4 perc) és enyhén átsültre (1-2 perc) is, pusztán az időzítésen múlik minden.
  5. Sütés után pihentessük a husikat vágódeszkán vagy tányéron további 1-2 percig!

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

665 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Nem hamuba sült" húspogácsa

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tökéletes hamburger egyben a legegyszerűbb is: marhahúson kívül nem is kell bele semmi más – ha megkérjük a hentest, minden bizonnyal még be is keveri nekünk. A szárazabb darált hús mellé szükségünk lesz némi marhafaggyúra is, ettől lesz majd jó szaftos a húspogácsa. Az ideális arány 80% hús és 20% faggyú, de ha valaki a szaftosabbat szereti, keverheti 70% hús és 30% faggyú arányúra is.
  2. Ha a hús megvan, nincs más dolgunk mint hozzáadni 1-2 kávéskanál sót, némi őrölt borsot, majd összegyúrni finoman, és elosztani 6 egyenlő gombócra. Két tenyerünk között lapogassuk ki a gombócokat, tegyük sütőpapírra, majd pihentessük picit a hűtőben.
  3. Sütéshez hevítsünk teflonserpenyőben kevés Vénusz étolajat, majd helyezzük bele a húspogácsákat, és közepesnél erősebb lángon süssük mindkét oldalát 1,5-2-4 percig.
  4. Kedvünk szerint süthetjük a hambit teljesen átsültre (4 perc), közepesen átsültre (2-4 perc) és enyhén átsültre (1-2 perc) is, pusztán az időzítésen múlik minden.
  5. Sütés után pihentessük a husikat vágódeszkán vagy tányéron további 1-2 percig!