Tortilla szendó tojáskrémmel

Egy egyszerű tojáskrém is feldobható néhány extrával:  tekerjük például tortillába, és tegyünk bele valami magos finomságot. Két apró változtatás, és máris teljesen új a recept!

Elő- és elkészítési idő

20 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 550 Kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók


  • 8 szelet bacon
  • 8 szelet sonka
  • 100 g cheddar sajt
  • friss saláta
  • 4 tortilla lap

Elkészítés

  1. Főzzünk kemény tojást 15 perc alatt, közepesen lobogó sózott vízben. Ha kész, folyó hideg víz alatt hűtsük le, majd pucoljuk meg.
  2. Tegyük aprítógépbe a tojásokat a mustárral, a majonézzel, a felaprított fűszernövényekkel és a Vénusz magvas kenőmargarinnal, majd keverjük az egészet egészen krémesre.
  3. Nagy teflonserpenyőben pár perc alatt süssük ropogósra a bacont.
  4. Osszuk el a tojáskrémet 4 egyenlő részre, majd kenjük meg vele vastagon a kiterített tortilla lapokat. A lapok felső negyedét hagyjuk krém nélkül és kézzel enyhén vizezzük be. Szórjuk a tojáskrémre a sült bacont, a sonkát, majd a friss salátát. Hintsük be bőven reszelt sajttal, majd kicsit nyomkodjuk le, hogy könnyebb legyen feltekerni.
  5. Kezdjük el feltekerni a tortilla lapokat alulról úgy, hogy a bevizezett, feltét nélküli résszel zárjuk le a tekercseket. Csomagoljuk folpackba, majd a tálalásig tároljuk hűtőszekrényben. 

Elkészítési tipp

Akár egész éjjelre betehetjük feltekerve a hűtőszekrénybe, csak annál könnyebb lesz majd felvágni!

A tojások főzővizébe szórjunk sót, úgy könnyebb lesz megpucolni őket.

Próbáljuk ki grillezve is, szuper finom!

Vénusz Kenőmargarin Magvakkal

Az új Vénusz kenőmargarinba pirított napraforgómagot, tápláló tökmagot, valamint szezám- és lenmagot kevertünk, hogy feldobjuk a hétköznapokat.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

644 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Tortilla szendó tojáskrémmel

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Főzzünk kemény tojást 15 perc alatt, közepesen lobogó sózott vízben. Ha kész, folyó hideg víz alatt hűtsük le, majd pucoljuk meg.
  2. Tegyük aprítógépbe a tojásokat a mustárral, a majonézzel, a felaprított fűszernövényekkel és a Vénusz magvas kenőmargarinnal, majd keverjük az egészet egészen krémesre.
  3. Nagy teflonserpenyőben pár perc alatt süssük ropogósra a bacont.
  4. Osszuk el a tojáskrémet 4 egyenlő részre, majd kenjük meg vele vastagon a kiterített tortilla lapokat. A lapok felső negyedét hagyjuk krém nélkül és kézzel enyhén vizezzük be. Szórjuk a tojáskrémre a sült bacont, a sonkát, majd a friss salátát. Hintsük be bőven reszelt sajttal, majd kicsit nyomkodjuk le, hogy könnyebb legyen feltekerni.
  5. Kezdjük el feltekerni a tortilla lapokat alulról úgy, hogy a bevizezett, feltét nélküli résszel zárjuk le a tekercseket. Csomagoljuk folpackba, majd a tálalásig tároljuk hűtőszekrényben. 

Elkészítési tipp

Akár egész éjjelre betehetjük feltekerve a hűtőszekrénybe, csak annál könnyebb lesz majd felvágni!

A tojások főzővizébe szórjunk sót, úgy könnyebb lesz megpucolni őket.

Próbáljuk ki grillezve is, szuper finom!