"Anyu, ez tényleg fincsi!" fügés kecskesajtos kalács

Nincs is jobb a szombati lustálkodásnál! Ilyenkor minden kényeztetés belefér: pár jól érett őszi füge egy kecskesajtos kalácson, mellé pedig egy képes magazin vagy egy jó könyv megadja a kezdő hangulatot a hétvégéhez.

Elő- és elkészítési idő

5+5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 fő

Allergének

Glutén

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szeljünk le két szelet kalácsot, majd kenyérpirítóban pirítsuk meg őket aranyló barnára.
  2. Kenjük meg őket a Vénusz kenőmargarinnal, helyezzük rá szépen a sonkaszeleteket. 
  3. Vágjuk ketté és tegyük a sonkára a fügéket – a héjuk ehető, ezért nem kell őket meghámozni – , majd helyezzünk melléjük 1-1 szelet kecskesajtot. 

Elkészítési tipp

Tálalhatjuk bármilyen idényzöldséggel.

A kalács azért jó választás, mert édességével remekül illik a fügéhez, de a sós sonkához is.

Ínyencek megszórhatják a szendvicset egy kevés darált dióval.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Anyu, ez tényleg fincsi!" fügés kecskesajtos kalács

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szeljünk le két szelet kalácsot, majd kenyérpirítóban pirítsuk meg őket aranyló barnára.
  2. Kenjük meg őket a Vénusz kenőmargarinnal, helyezzük rá szépen a sonkaszeleteket. 
  3. Vágjuk ketté és tegyük a sonkára a fügéket – a héjuk ehető, ezért nem kell őket meghámozni – , majd helyezzünk melléjük 1-1 szelet kecskesajtot. 


Elkészítési tipp

Tálalhatjuk bármilyen idényzöldséggel.

A kalács azért jó választás, mert édességével remekül illik a fügéhez, de a sós sonkához is.

Ínyencek megszórhatják a szendvicset egy kevés darált dióval.