"Nálunk mindig szezonja van" mogyorós-körtés pirított marhacsíkok rizzsel

Az édeskés körtétől és a ropogós marhacsíkoktól örömtáncot járnak az ízlelőbimbók! Érdemes kipróbálni, ha új ízekre vágyunk.

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 790 Kcal

Allergének

Földimogyoró

Szója

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A marhacsíkokhoz: 

  • 1 ek szójaszósz
  • 2 dl körte juice
  • fél citrom leve
  • 1 ek Vénusz étolaj
  • 40 dkg marhafelsál
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 körte
  • 1 marok mogyoró
  • 1 sárgarépa
  • só, bors


A rizshez: 

Elkészítés

  1. Készítsünk páclevet a szójaszószból, a körte juice-ból és a fél citrom levéből. Szeljük vékony csíkokra a marhahúst, tegyük a páclébe, majd pihentessük 2-3 órán át.
  2. Magas falú edényben hevítsünk egy evőkanálnyi Vénusz étolajat, és pirítsuk meg benne 1-2 perc alatt a rizst. Öntsük fel 1,6-szoros mennyiségű felforralt vízzel, finoman sózzuk meg, majd fedjük le. Vegyük a legalacsonyabb fokozatra a lángot, és hagyjuk elkészülni a rizst 12-15 perc alatt.
  3. Hevítsünk Vénusz étolajat nagy teflonserpenyőben. Szedjük ki a marhahúst a pácból, kicsit csepegtessük le, majd gyorsan, nagy hőmérsékleten pirítsuk meg. Közben adjuk hozzá az apróra szelt fokhagymát, a felcsíkozott újhagymát és répát, végül a mogyorót is. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Forgassunk hozzá a körteszeleteket is, majd ha már szép aranybarna, öntsük rá a páclevet. Forraljuk fel, majd tálaljuk forrón a rizzsel, kevés friss korianderrel és újhagymával.

Elkészítési tipp

Ha szeretjük a csípőset, mindenképpen tálaljuk chilivel!

Fogyaszthatjuk rizstésztával is.

Marha helyett kipróbálhatjuk borjúval vagy csirkével is.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

881 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Nálunk mindig szezonja van" mogyorós-körtés pirított marhacsíkok rizzsel

Hozzávalók

A marhacsíkokhoz: 


A rizshez: 

Elkészítés

  1. Készítsünk páclevet a szójaszószból, a körte juice-ból és a fél citrom levéből. Szeljük vékony csíkokra a marhahúst, tegyük a páclébe, majd pihentessük 2-3 órán át.
  2. Magas falú edényben hevítsünk egy evőkanálnyi Vénusz étolajat, és pirítsuk meg benne 1-2 perc alatt a rizst. Öntsük fel 1,6-szoros mennyiségű felforralt vízzel, finoman sózzuk meg, majd fedjük le. Vegyük a legalacsonyabb fokozatra a lángot, és hagyjuk elkészülni a rizst 12-15 perc alatt.
  3. Hevítsünk Vénusz étolajat nagy teflonserpenyőben. Szedjük ki a marhahúst a pácból, kicsit csepegtessük le, majd gyorsan, nagy hőmérsékleten pirítsuk meg. Közben adjuk hozzá az apróra szelt fokhagymát, a felcsíkozott újhagymát és répát, végül a mogyorót is. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Forgassunk hozzá a körteszeleteket is, majd ha már szép aranybarna, öntsük rá a páclevet. Forraljuk fel, majd tálaljuk forrón a rizzsel, kevés friss korianderrel és újhagymával.

Elkészítési tipp

Ha szeretjük a csípőset, mindenképpen tálaljuk chilivel!

Fogyaszthatjuk rizstésztával is.

Marha helyett kipróbálhatjuk borjúval vagy csirkével is.