"Nálunk mindig szezonja van" mogyorós-körtés pirított marhacsíkok rizzsel

Az édeskés körtétől és a ropogós marhacsíkoktól örömtáncot járnak az ízlelőbimbók! Érdemes kipróbálni, ha új ízekre vágyunk.

Elő- és elkészítési idő

10 + 25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 790 Kcal

Allergének

Földimogyoró

Szója

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A marhacsíkokhoz: 

  • 1 ek szójaszósz
  • 2 dl körte juice
  • fél citrom leve
  • 1 ek Vénusz étolaj
  • 40 dkg marhafelsál
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 körte
  • 1 marok mogyoró
  • 1 sárgarépa
  • só, bors


A rizshez: 

Elkészítés

  1. Készítsünk páclevet a szójaszószból, a körte juice-ból és a fél citrom levéből. Szeljük vékony csíkokra a marhahúst, tegyük a páclébe, majd pihentessük 2-3 órán át.
  2. Magas falú edényben hevítsünk egy evőkanálnyi Vénusz étolajat, és pirítsuk meg benne 1-2 perc alatt a rizst. Öntsük fel 1,6-szoros mennyiségű felforralt vízzel, finoman sózzuk meg, majd fedjük le. Vegyük a legalacsonyabb fokozatra a lángot, és hagyjuk elkészülni a rizst 12-15 perc alatt.
  3. Hevítsünk Vénusz étolajat nagy teflonserpenyőben. Szedjük ki a marhahúst a pácból, kicsit csepegtessük le, majd gyorsan, nagy hőmérsékleten pirítsuk meg. Közben adjuk hozzá az apróra szelt fokhagymát, a felcsíkozott újhagymát és répát, végül a mogyorót is. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Forgassunk hozzá a körteszeleteket is, majd ha már szép aranybarna, öntsük rá a páclevet. Forraljuk fel, majd tálaljuk forrón a rizzsel, kevés friss korianderrel és újhagymával.

Elkészítési tipp

Ha szeretjük a csípőset, mindenképpen tálaljuk chilivel!


Fogyaszthatjuk rizstésztával is.


Marha helyett kipróbálhatjuk borjúval vagy csirkével is.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

657 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Nálunk mindig szezonja van" mogyorós-körtés pirított marhacsíkok rizzsel

Hozzávalók

A marhacsíkokhoz: 


A rizshez: 

Elkészítés

  1. Készítsünk páclevet a szójaszószból, a körte juice-ból és a fél citrom levéből. Szeljük vékony csíkokra a marhahúst, tegyük a páclébe, majd pihentessük 2-3 órán át.
  2. Magas falú edényben hevítsünk egy evőkanálnyi Vénusz étolajat, és pirítsuk meg benne 1-2 perc alatt a rizst. Öntsük fel 1,6-szoros mennyiségű felforralt vízzel, finoman sózzuk meg, majd fedjük le. Vegyük a legalacsonyabb fokozatra a lángot, és hagyjuk elkészülni a rizst 12-15 perc alatt.
  3. Hevítsünk Vénusz étolajat nagy teflonserpenyőben. Szedjük ki a marhahúst a pácból, kicsit csepegtessük le, majd gyorsan, nagy hőmérsékleten pirítsuk meg. Közben adjuk hozzá az apróra szelt fokhagymát, a felcsíkozott újhagymát és répát, végül a mogyorót is. Sózzuk ízlés szerint.
  4. Forgassunk hozzá a körteszeleteket is, majd ha már szép aranybarna, öntsük rá a páclevet. Forraljuk fel, majd tálaljuk forrón a rizzsel, kevés friss korianderrel és újhagymával.

Elkészítési tipp

Ha szeretjük a csípőset, mindenképpen tálaljuk chilivel!


Fogyaszthatjuk rizstésztával is.


Marha helyett kipróbálhatjuk borjúval vagy csirkével is.