"Minek ide sonka?" grillezett karfiolos-diós carbonara

Az őszi zöldségek közül a karfiolt szinte csak rakott ételekhez használjuk, pedig érdemes vele kísérletezni. Készítsünk belőle húsmentes spagettit!!

Elő- és elkészítési idő

15 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 810 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 közepes méretű karfiol
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag spagetti
  • 2-3 ek Vénusz Immuno étolaj
  • parmezán sajt
  • 1 marék dió
  • só, bors

Elkészítés

  1. Mossuk meg, majd szedjük rózsáira a karfiolt – de a szárát se hagyjuk kárba veszni. A szép rózsákat tegyük tepsibe, öntsük meg kevés étolajjal, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük addig, míg aranybarnára nemsülnek.
  2. A maradékot és a szárakat vágjuk apróra. Hevítsünk étolajat magasfalú edényben, futtassuk meg benne először a felaprított fokhagymát, majd a karfiolt. Öntsük hozzá a fehérbort, 5 perc forralás után pedig a tejszínt is adagoljuk hozzá.
  3. 12-16 perc alatt főzzük puhára a karfiolt, majd botmixer segítségével turmixoljuk egyenletesen selymesre. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Egy másik lábosban tegyünk fel vizet a spagettihez. Sózzuk, majd főzzük készre a zacskón jelzett idő alatt.
  5. Szedjük tányérra a tésztát, merjünk rá a szószból, majd szórjuk meg a barnára pirult grillezett karfiolrózsákkal. Tálaljuk dióval és parmezán sajttal.

Elkészítési tipp

A dió még finomabb lesz, ha előtte megpirítjuk.


A parmezán helyett használhatunk kecskesajtot vagy márványsajtot is.


Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek bármilyen gluténmentes tésztával fogyaszthatják.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Minek ide sonka?" grillezett karfiolos-diós carbonara

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg, majd szedjük rózsáira a karfiolt – de a szárát se hagyjuk kárba veszni. A szép rózsákat tegyük tepsibe, öntsük meg kevés étolajjal, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük addig, míg aranybarnára nemsülnek.
  2. A maradékot és a szárakat vágjuk apróra. Hevítsünk étolajat magasfalú edényben, futtassuk meg benne először a felaprított fokhagymát, majd a karfiolt. Öntsük hozzá a fehérbort, 5 perc forralás után pedig a tejszínt is adagoljuk hozzá.
  3. 12-16 perc alatt főzzük puhára a karfiolt, majd botmixer segítségével turmixoljuk egyenletesen selymesre. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Egy másik lábosban tegyünk fel vizet a spagettihez. Sózzuk, majd főzzük készre a zacskón jelzett idő alatt.
  5. Szedjük tányérra a tésztát, merjünk rá a szószból, majd szórjuk meg a barnára pirult grillezett karfiolrózsákkal. Tálaljuk dióval és parmezán sajttal.

Elkészítési tipp

A dió még finomabb lesz, ha előtte megpirítjuk.


A parmezán helyett használhatunk kecskesajtot vagy márványsajtot is.


Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek bármilyen gluténmentes tésztával fogyaszthatják.