"Minek ide sonka?" grillezett karfiolos-diós carbonara

Az őszi zöldségek közül a karfiolt szinte csak rakott ételekhez használjuk, pedig érdemes vele kísérletezni. Készítsünk belőle húsmentes spagettit!!

Elő- és elkészítési idő

15 + 30 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 810 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 közepes méretű karfiol
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag spagetti
  • 2-3 ek Vénusz Immuno étolaj
  • parmezán sajt
  • 1 marék dió
  • só, bors

Elkészítés

  1. Mossuk meg, majd szedjük rózsáira a karfiolt – de a szárát se hagyjuk kárba veszni. A szép rózsákat tegyük tepsibe, öntsük meg kevés étolajjal, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük addig, míg aranybarnára nemsülnek.
  2. A maradékot és a szárakat vágjuk apróra. Hevítsünk étolajat magasfalú edényben, futtassuk meg benne először a felaprított fokhagymát, majd a karfiolt. Öntsük hozzá a fehérbort, 5 perc forralás után pedig a tejszínt is adagoljuk hozzá.
  3. 12-16 perc alatt főzzük puhára a karfiolt, majd botmixer segítségével turmixoljuk egyenletesen selymesre. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Egy másik lábosban tegyünk fel vizet a spagettihez. Sózzuk, majd főzzük készre a zacskón jelzett idő alatt.
  5. Szedjük tányérra a tésztát, merjünk rá a szószból, majd szórjuk meg a barnára pirult grillezett karfiolrózsákkal. Tálaljuk dióval és parmezán sajttal.

Elkészítési tipp

A dió még finomabb lesz, ha előtte megpirítjuk.


A parmezán helyett használhatunk kecskesajtot vagy márványsajtot is.


Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek bármilyen gluténmentes tésztával fogyaszthatják.

Vénusz Immuno étolaj

D-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.*

* Fogyassza az egészséges, aktív életmód valamint a változatos és kiegyensúlyozott étrend részeként.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

649 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Minek ide sonka?" grillezett karfiolos-diós carbonara

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg, majd szedjük rózsáira a karfiolt – de a szárát se hagyjuk kárba veszni. A szép rózsákat tegyük tepsibe, öntsük meg kevés étolajjal, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük addig, míg aranybarnára nemsülnek.
  2. A maradékot és a szárakat vágjuk apróra. Hevítsünk étolajat magasfalú edényben, futtassuk meg benne először a felaprított fokhagymát, majd a karfiolt. Öntsük hozzá a fehérbort, 5 perc forralás után pedig a tejszínt is adagoljuk hozzá.
  3. 12-16 perc alatt főzzük puhára a karfiolt, majd botmixer segítségével turmixoljuk egyenletesen selymesre. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Egy másik lábosban tegyünk fel vizet a spagettihez. Sózzuk, majd főzzük készre a zacskón jelzett idő alatt.
  5. Szedjük tányérra a tésztát, merjünk rá a szószból, majd szórjuk meg a barnára pirult grillezett karfiolrózsákkal. Tálaljuk dióval és parmezán sajttal.

Elkészítési tipp

A dió még finomabb lesz, ha előtte megpirítjuk.


A parmezán helyett használhatunk kecskesajtot vagy márványsajtot is.


Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek bármilyen gluténmentes tésztával fogyaszthatják.