"Több mint pite" szilvás-csokis clafouti

Csoki és szilva: mi más kell egy őszi mámoros délutánhoz?

Elő- és elkészítési idő

10 + 50 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

~ 140 Kcal / szelet

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 6-8 db nagyobb szilva
  • 80 g liszt
  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • 80 g Vénusz Sütőmargarin
  • 70 g cukor
  • 3 ek kakaópor
  • 1 kk őrölt kardamom
  • csipet só
  • porcukor a díszítéshez

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra.
  2. Mossuk meg és magozzuk ki a szilvákat, majd helyezzük el őket egyenletesen egy Vénusz Sütőmargarinnal enyhén kikent piteformában.
  3. Konyhai robotgéppel verjük fel a Vénusz Sütőmargarint a tojásokkal, majd adjuk hozzá a cukrot és a csipet sót is. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet, a lisztet, a kakaóport és az őrölt kardamomot is.
  4. Öntsük a híg tésztát a piteformában lévő szilvákra, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süssük készre. 

Elkészítési tipp

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tejpite. Ha beleszúrunk sülés közben a tésztába, és már nem ragad a villára vagy a hústűre semmi, kész van!


Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni, akár egy egész éjszakát is pihentethetjük a hűtőben.


Ételallergia tipp

Elkészíthetjük gluténmentes lisztkeverékből is!

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

665 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Több mint pite" szilvás-csokis clafouti

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra.
  2. Mossuk meg és magozzuk ki a szilvákat, majd helyezzük el őket egyenletesen egy Vénusz Sütőmargarinnal enyhén kikent piteformában.
  3. Konyhai robotgéppel verjük fel a Vénusz Sütőmargarint a tojásokkal, majd adjuk hozzá a cukrot és a csipet sót is. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet, a lisztet, a kakaóport és az őrölt kardamomot is.
  4. Öntsük a híg tésztát a piteformában lévő szilvákra, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süssük készre. 

Elkészítési tipp

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tejpite. Ha beleszúrunk sülés közben a tésztába, és már nem ragad a villára vagy a hústűre semmi, kész van!


Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni, akár egy egész éjszakát is pihentethetjük a hűtőben.


Ételallergia tipp

Elkészíthetjük gluténmentes lisztkeverékből is!