"Több mint pite" szilvás-csokis clafouti

Csoki és szilva: mi más kell egy őszi mámoros délutánhoz?

Elő- és elkészítési idő

10 + 50 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

~ 140 Kcal / szelet

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 6-8 db nagyobb szilva
  • 80 g liszt
  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • 80 g Vénusz Sütőmargarin
  • 70 g cukor
  • 3 ek kakaópor
  • 1 kk őrölt kardamom
  • csipet só
  • porcukor a díszítéshez

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra.
  2. Mossuk meg és magozzuk ki a szilvákat, majd helyezzük el őket egyenletesen egy Vénusz Sütőmargarinnal enyhén kikent piteformában.
  3. Konyhai robotgéppel verjük fel a Vénusz Sütőmargarint a tojásokkal, majd adjuk hozzá a cukrot és a csipet sót is. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet, a lisztet, a kakaóport és az őrölt kardamomot is.
  4. Öntsük a híg tésztát a piteformában lévő szilvákra, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süssük készre. 

Elkészítési tipp

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tejpite. Ha beleszúrunk sülés közben a tésztába, és már nem ragad a villára vagy a hústűre semmi, kész van!

Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni, akár egy egész éjszakát is pihentethetjük a hűtőben.

Ételallergia tipp

Elkészíthetjük gluténmentes lisztkeverékből is!

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Több mint pite" szilvás-csokis clafouti

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra.
  2. Mossuk meg és magozzuk ki a szilvákat, majd helyezzük el őket egyenletesen egy Vénusz Sütőmargarinnal enyhén kikent piteformában.
  3. Konyhai robotgéppel verjük fel a Vénusz Sütőmargarint a tojásokkal, majd adjuk hozzá a cukrot és a csipet sót is. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet, a lisztet, a kakaóport és az őrölt kardamomot is.
  4. Öntsük a híg tésztát a piteformában lévő szilvákra, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és 45-50 perc alatt süssük készre. 

Elkészítési tipp

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tejpite. Ha beleszúrunk sülés közben a tésztába, és már nem ragad a villára vagy a hústűre semmi, kész van!

Fogyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni, akár egy egész éjszakát is pihentethetjük a hűtőben.

Ételallergia tipp

Elkészíthetjük gluténmentes lisztkeverékből is!