"Erőre kapunk tőle" hurkás csicseriborsó saláta

Egy isteni egytálétel, amivel bárkit levehetünk a lábáról. Fantasztikus vendégváró fogás!

Elő- és elkészítési idő

35 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 390 Kcal

Hozzávalók

  • 2x400g csicseriborsó konzerv
  • 15 dkg májas hurka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 2-3 paradicsom
  • 1 tk római kömény
  • 1tk őrölt koriander
  • só, bors 
  • petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Hevítsünk Vénusz étolajat nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a szeletekre vágott fokhagymát és májas hurkát, majd másfél perc pirítást követően az őrölt koriandert és a római köményt is.
  2. Nyissuk ki a csicseriborsó konzerveket, öntsük le és tegyük félre a levét. Adjuk a hurkához a borsót, majd az apróra vágott paradicsomot is.
  3. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és nagy lángon néha kavargatva pirítsuk le, hogy színt kapjon és összeérjenek az ízek.
  4. 8-10 perc pirítás után öntsük rá a levét, hogy ideális állagú (kicsit pépes) legyen. Forraljuk újra.
  5. Tálaljuk forrón, kevés friss petrezselyemmel meghintve.

Elkészítési tipp

Ha már unjuk a májasat, jöhet hozzá a véres hurka is.

Készülhet friss csicseriborsóból is, csak akkor már egy nappal előbb be kell áztatnunk a borsót, majd puhára kell főznünk.

Próbáljuk ki másnap, akár hidegen is, addigra lesz igazán tökéletes.

Vénusz Omega 3&6

A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Erőre kapunk tőle" hurkás csicseriborsó saláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hevítsünk Vénusz étolajat nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a szeletekre vágott fokhagymát és májas hurkát, majd másfél perc pirítást követően az őrölt koriandert és a római köményt is.
  2. Nyissuk ki a csicseriborsó konzerveket, öntsük le és tegyük félre a levét. Adjuk a hurkához a borsót, majd az apróra vágott paradicsomot is.
  3. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és nagy lángon néha kavargatva pirítsuk le, hogy színt kapjon és összeérjenek az ízek.
  4. 8-10 perc pirítás után öntsük rá a levét, hogy ideális állagú (kicsit pépes) legyen. Forraljuk újra.
  5. Tálaljuk forrón, kevés friss petrezselyemmel meghintve.

Elkészítési tipp

Ha már unjuk a májasat, jöhet hozzá a véres hurka is.

Készülhet friss csicseriborsóból is, csak akkor már egy nappal előbb be kell áztatnunk a borsót, majd puhára kell főznünk.

Próbáljuk ki másnap, akár hidegen is, addigra lesz igazán tökéletes.