"Sokszínűen táplálkozunk" sült csirke vöröskáposztás rizottóval

A gyönyörű lila rizottó és a sült csirke együtt csodákra képes: boldog, mosolygós arcokat varázsol a vasárnapi asztal köré. Tökéletes recept családi ebédekhez!

Elő- és elkészítési idő

50 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 950 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A csirkéhez:

  • 4 db csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • fél citrom leve
  • 3-4 db babérlevél
  • 1 dl száraz fehérbor
  • só, bors


A rizottóhoz:

  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 2-3 db kicsi salottahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 100 g rizottó rizs
  • negyed vöröskáposzta
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 10 dkg parmezán
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Kevés Vénusz étolajjal kenjünk ki egy tepsit. Helyezzük bele a csirkecombokat, dobjunk melléjük a babérleveleket és a fokhagymagerezdeket héjastól. Locsoljuk meg az egészet száraz fehérborral, facsarjuk rá a citrom levét, majd finoman sózzuk, borsozzuk. Tegyük az előmelegített sütőbe 45 percre, amíg a combok bőre is ropogósra és aranybarnára pirul.
  3. Mossuk meg a káposztát alaposan, majd szárítsuk le és vágjuk minél apróbbra.
  4. Magasabb falú, széles serpenyőben hevítsünk Vénusz étolajat. Finoman futtassuk meg az apróra vágott salottahagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a rizst és a felaprított káposztát is. Pirítsuk pár percig, majd öntsük fel a száraz fehérborral.
  5. Folyamatosan kevergetve pároljuk további 5-8 percig, majd adjuk hozzá a tejszínt is. További kevergetés mellett főzzük addig a rizst, amíg majdnem teljesen megpuhul. Közben sózzuk ízlés szerint, az elpárolgott folyadékot pedig pótoljuk forró vízzel, hogy kásaszerű legyen az állaga. Végül keverjük hozzá a lereszelt parmezánt, és főzzük készre.
  6. Tálaljuk forrón az aranybarnára sült csirkecombbal.

Elkészítési tipp

Akkor jó a rizottó, ha kicsit folyós, ragacsos, semmiképp sem száraz.

Kacsacombbal is készíthetjük.

Tehetünk rá friss chilit vagy bazsalikomot a díszítéshez.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

665 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Sokszínűen táplálkozunk" sült csirke vöröskáposztás rizottóval

Hozzávalók

A csirkéhez:


A rizottóhoz:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Kevés Vénusz étolajjal kenjünk ki egy tepsit. Helyezzük bele a csirkecombokat, dobjunk melléjük a babérleveleket és a fokhagymagerezdeket héjastól. Locsoljuk meg az egészet száraz fehérborral, facsarjuk rá a citrom levét, majd finoman sózzuk, borsozzuk. Tegyük az előmelegített sütőbe 45 percre, amíg a combok bőre is ropogósra és aranybarnára pirul.
  3. Mossuk meg a káposztát alaposan, majd szárítsuk le és vágjuk minél apróbbra.
  4. Magasabb falú, széles serpenyőben hevítsünk Vénusz étolajat. Finoman futtassuk meg az apróra vágott salottahagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a rizst és a felaprított káposztát is. Pirítsuk pár percig, majd öntsük fel a száraz fehérborral.
  5. Folyamatosan kevergetve pároljuk további 5-8 percig, majd adjuk hozzá a tejszínt is. További kevergetés mellett főzzük addig a rizst, amíg majdnem teljesen megpuhul. Közben sózzuk ízlés szerint, az elpárolgott folyadékot pedig pótoljuk forró vízzel, hogy kásaszerű legyen az állaga. Végül keverjük hozzá a lereszelt parmezánt, és főzzük készre.
  6. Tálaljuk forrón az aranybarnára sült csirkecombbal.

Elkészítési tipp

Akkor jó a rizottó, ha kicsit folyós, ragacsos, semmiképp sem száraz.

Kacsacombbal is készíthetjük.

Tehetünk rá friss chilit vagy bazsalikomot a díszítéshez.