"Sokszínűen táplálkozunk" sült csirke vöröskáposztás rizottóval

A gyönyörű lila rizottó és a sült csirke együtt csodákra képes: boldog, mosolygós arcokat varázsol a vasárnapi asztal köré. Tökéletes recept családi ebédekhez!

Elő- és elkészítési idő

50 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 950 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A csirkéhez:

  • 4 db csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • fél citrom leve
  • 3-4 db babérlevél
  • 1 dl száraz fehérbor
  • só, bors


A rizottóhoz:

  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 2-3 db kicsi salottahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 100 g rizottó rizs
  • negyed vöröskáposzta
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 10 dkg parmezán
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Kevés Vénusz étolajjal kenjünk ki egy tepsit. Helyezzük bele a csirkecombokat, dobjunk melléjük a babérleveleket és a fokhagymagerezdeket héjastól. Locsoljuk meg az egészet száraz fehérborral, facsarjuk rá a citrom levét, majd finoman sózzuk, borsozzuk. Tegyük az előmelegített sütőbe 45 percre, amíg a combok bőre is ropogósra és aranybarnára pirul.
  3. Mossuk meg a káposztát alaposan, majd szárítsuk le és vágjuk minél apróbbra.
  4. Magasabb falú, széles serpenyőben hevítsünk Vénusz étolajat. Finoman futtassuk meg az apróra vágott salottahagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a rizst és a felaprított káposztát is. Pirítsuk pár percig, majd öntsük fel a száraz fehérborral.
  5. Folyamatosan kevergetve pároljuk további 5-8 percig, majd adjuk hozzá a tejszínt is. További kevergetés mellett főzzük addig a rizst, amíg majdnem teljesen megpuhul. Közben sózzuk ízlés szerint, az elpárolgott folyadékot pedig pótoljuk forró vízzel, hogy kásaszerű legyen az állaga. Végül keverjük hozzá a lereszelt parmezánt, és főzzük készre.
  6. Tálaljuk forrón az aranybarnára sült csirkecombbal.

Elkészítési tipp

Akkor jó a rizottó, ha kicsit folyós, ragacsos, semmiképp sem száraz.

Kacsacombbal is készíthetjük.

Tehetünk rá friss chilit vagy bazsalikomot a díszítéshez.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

892 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Sokszínűen táplálkozunk" sült csirke vöröskáposztás rizottóval

Hozzávalók

A csirkéhez:


A rizottóhoz:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Kevés Vénusz étolajjal kenjünk ki egy tepsit. Helyezzük bele a csirkecombokat, dobjunk melléjük a babérleveleket és a fokhagymagerezdeket héjastól. Locsoljuk meg az egészet száraz fehérborral, facsarjuk rá a citrom levét, majd finoman sózzuk, borsozzuk. Tegyük az előmelegített sütőbe 45 percre, amíg a combok bőre is ropogósra és aranybarnára pirul.
  3. Mossuk meg a káposztát alaposan, majd szárítsuk le és vágjuk minél apróbbra.
  4. Magasabb falú, széles serpenyőben hevítsünk Vénusz étolajat. Finoman futtassuk meg az apróra vágott salottahagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a rizst és a felaprított káposztát is. Pirítsuk pár percig, majd öntsük fel a száraz fehérborral.
  5. Folyamatosan kevergetve pároljuk további 5-8 percig, majd adjuk hozzá a tejszínt is. További kevergetés mellett főzzük addig a rizst, amíg majdnem teljesen megpuhul. Közben sózzuk ízlés szerint, az elpárolgott folyadékot pedig pótoljuk forró vízzel, hogy kásaszerű legyen az állaga. Végül keverjük hozzá a lereszelt parmezánt, és főzzük készre.
  6. Tálaljuk forrón az aranybarnára sült csirkecombbal.

Elkészítési tipp

Akkor jó a rizottó, ha kicsit folyós, ragacsos, semmiképp sem száraz.

Kacsacombbal is készíthetjük.

Tehetünk rá friss chilit vagy bazsalikomot a díszítéshez.