A cookie-k („sütik”) - a továbbiakban: süti vagy cookie - kis méretű adatcsomagok, amelyeket az Ön böngészője ment el, amikor a weboldalakat, köztük a www.venusz.hu honlapot - a továbbiakban: Honlap - látogatja.
A sütiket a weboldalak általában a felhasználói élmény javítására használják oly módon, hogy a weboldal vagy kizárólag a látogatás idejére (“Munkamenet” sütik, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek) vagy ismételt látogatások során (“Tartós” sütik) „megjegyzi” a felhasználót.
A jelen Cookie (süti) tájékoztató azt ismerteti, hogy a www.venusz.hu honlapon milyen sütiket használunk és Önnek, mint a honlap használójának milyen lehetőségei vannak a sütik beállításával kapcsoltosan.
Tájékoztatjuk, hogy a cookie-kat nem használjuk az Ön személyének közvetlen azonosítására alkalmas információk tárolására. Amennyiben személyes adatoknak minősülő adatokat kezelünk, ezt az Adatvédelmi tájékoztatónkkal összhangban tesszük.
Lehetnek olyan esetek, amikor harmadik fél cookie-ját használjuk. Kérjük, hogy harmadik fél sütijei tekintetében a harmadik félnél tájékozódjanak az adatkezeléssel kapcsolatban, ugyanis a harmadik fél adatkezelésére nincsen ráhatásunk.
Minden nagymamának megvan a tökéletes receptje, de mi gondolunk a kezdőkre is. Íme a Vénusz szilvalekvárja a lelkes tanulóknak!
Elő- és elkészítési idő
20 perc + 3-4 óra
Nehézségi szint
egyszerű
Költség
Mennyiség
4 üveg
Kalória
~ 1260 Kcal / üveg
Hozzávalók
4 kg szilva
80 dkg cukor
kevés víz
Elkészítés
Mossuk meg és magozzuk ki a szilvákat.
Öntsük a lábosba, majd közepes lángon főzzük addig, míg levet nem ereszt.
Ekkor adjuk hozzá a cukrot, majd vegyük a lángot alacsony hőmérsékletűre, és gyakori kevergetés mellett főzzünk belőle lekvárt 3-4 óra alatt. Ha félünk, hogy már leég, akkor az elpárolgott folyadékot kevés vízzel pótolhatjuk.
Eközben előkészíthetjük az üvegeket: a csírátlanításhoz az egyik módszer, hogy a mosogatógép fertőtlenítő programján elmossuk őket. Ha nincs gépünk, akkor egy nagy lábosban forraljunk vizet, és abban főzzük ki az üvegeket és a fedőket is. Ha kész, tegyük tiszta konyharuhára, míg meg nem szárad.
A lekvár akkor jó, ha sűrű, szinte megáll benne a kanál. Ha elkészült, merőkanállal töltsük óvatosan az üvegekbe, figyelve, hogy az üveg csavaros menetére semmiképp ne kerüljön, mert különben később nehéz lesz kinyitni. Zárjuk le.
Ha megfelelő mennyiségű cukrot használunk és csírátlanítjuk az üveget, nem szükséges tartósítószert tennünk a lekvárhoz.
Vénusz 100% napraforgó-étolaj
A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.
A receptet ki is nyomtathatod
Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!
TOVÁBBI RECEPTEK
859 db recept találat. Elértél a lista aljára.
További receptek betöltése
"Mi szedtük, mi főzzük be" szilvalekvár
Hozzávalók
4 kg szilva
80 dkg cukor
kevés víz
Elkészítés
Mossuk meg és magozzuk ki a szilvákat.
Öntsük a lábosba, majd közepes lángon főzzük addig, míg levet nem ereszt.
Ekkor adjuk hozzá a cukrot, majd vegyük a lángot alacsony hőmérsékletűre, és gyakori kevergetés mellett főzzünk belőle lekvárt 3-4 óra alatt. Ha félünk, hogy már leég, akkor az elpárolgott folyadékot kevés vízzel pótolhatjuk.
Eközben előkészíthetjük az üvegeket: a csírátlanításhoz az egyik módszer, hogy a mosogatógép fertőtlenítő programján elmossuk őket. Ha nincs gépünk, akkor egy nagy lábosban forraljunk vizet, és abban főzzük ki az üvegeket és a fedőket is. Ha kész, tegyük tiszta konyharuhára, míg meg nem szárad.
A lekvár akkor jó, ha sűrű, szinte megáll benne a kanál. Ha elkészült, merőkanállal töltsük óvatosan az üvegekbe, figyelve, hogy az üveg csavaros menetére semmiképp ne kerüljön, mert különben később nehéz lesz kinyitni. Zárjuk le.
Ha megfelelő mennyiségű cukrot használunk és csírátlanítjuk az üveget, nem szükséges tartósítószert tennünk a lekvárhoz.
Nemsokára kapsz egy e-mailt, amivel aktiválni tudod majd a regisztrációdat!
Sikeres regisztráció
Sikeres hírlevél feliratkozás
Nemsokára kapsz egy e-mailt, amivel aktiválni tudod majd a hírlevél feliratkozásodat!
Biztos törölni szeretnéd a fiókod?
Így elvesznek majd az elmentett receptjeid és az összes beállításod, amelyekben az étellalergiákra figyelmeztettünk.
Sajnáljuk, ezt a funkciót csak regisztrált felhasználó érheti el.
Regisztráltál már?
Ha regisztrálsz, nemcsak elmentheted a neked tetsző recepteket, de megjegyezzük, hogy mit nem ehetsz, értesítünk az új témákról és számos funkció válik elérhetővé.
Hibabejelentés
Kapcsolat
Sikeres hírlevél feliratkozás
Sikeres hírlevél leiratkozás
Köszönjük, hogy jelezted a problémát.
Csapatunk már dolgozik a megoldáson.
Köszönjük a leveled!
Kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!
Köszönjük a leveled!
Kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!
Sikeres regisztráció