"Mi szedtük, mi főzzük be" szilvalekvár

Minden nagymamának megvan a tökéletes receptje, de mi gondolunk a kezdőkre is. Íme a Vénusz szilvalekvárja a lelkes tanulóknak!

Elő- és elkészítési idő

20 perc + 3-4 óra

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 üveg

Kalória

~ 1260 Kcal / üveg

Hozzávalók

  • 4 kg szilva
  • 80 dkg cukor
  • kevés víz

Elkészítés

  1. Mossuk meg és magozzuk ki a szilvákat.
  2. Öntsük a lábosba, majd közepes lángon főzzük addig, míg levet nem ereszt.
  3. Ekkor adjuk hozzá a cukrot, majd vegyük a lángot alacsony hőmérsékletűre, és gyakori kevergetés mellett főzzünk belőle lekvárt 3-4 óra alatt. Ha félünk, hogy már leég, akkor az elpárolgott folyadékot kevés vízzel pótolhatjuk.
  4. Eközben előkészíthetjük az üvegeket: a csírátlanításhoz az egyik módszer, hogy a mosogatógép fertőtlenítő programján elmossuk őket. Ha nincs gépünk, akkor egy nagy lábosban forraljunk vizet, és abban főzzük ki az üvegeket és a fedőket is. Ha kész, tegyük tiszta konyharuhára, míg meg nem szárad.
  5. A lekvár akkor jó, ha sűrű, szinte megáll benne a kanál. Ha elkészült, merőkanállal töltsük óvatosan az üvegekbe, figyelve, hogy az üveg csavaros menetére semmiképp ne kerüljön, mert különben később nehéz lesz kinyitni. Zárjuk le.
  6. Ha megfelelő mennyiségű cukrot használunk és csírátlanítjuk az üveget, nem szükséges tartósítószert tennünk a lekvárhoz.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Mi szedtük, mi főzzük be" szilvalekvár

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg és magozzuk ki a szilvákat.
  2. Öntsük a lábosba, majd közepes lángon főzzük addig, míg levet nem ereszt.
  3. Ekkor adjuk hozzá a cukrot, majd vegyük a lángot alacsony hőmérsékletűre, és gyakori kevergetés mellett főzzünk belőle lekvárt 3-4 óra alatt. Ha félünk, hogy már leég, akkor az elpárolgott folyadékot kevés vízzel pótolhatjuk.
  4. Eközben előkészíthetjük az üvegeket: a csírátlanításhoz az egyik módszer, hogy a mosogatógép fertőtlenítő programján elmossuk őket. Ha nincs gépünk, akkor egy nagy lábosban forraljunk vizet, és abban főzzük ki az üvegeket és a fedőket is. Ha kész, tegyük tiszta konyharuhára, míg meg nem szárad.
  5. A lekvár akkor jó, ha sűrű, szinte megáll benne a kanál. Ha elkészült, merőkanállal töltsük óvatosan az üvegekbe, figyelve, hogy az üveg csavaros menetére semmiképp ne kerüljön, mert különben később nehéz lesz kinyitni. Zárjuk le.
  6. Ha megfelelő mennyiségű cukrot használunk és csírátlanítjuk az üveget, nem szükséges tartósítószert tennünk a lekvárhoz.