„Naná, hogy laktózmentes!” gesztenye torta

Az őszi szülinaposok kedvence lesz ez a krémes gesztenyés piskótatorta!

Elő- és elkészítési idő

80 + 20 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

12 szelet

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 450 g liszt
  • 4 tk sütőpor
  • 200 g Vénusz Sütőmargarin
  • 3 tojás
  • 2 csipetsó
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 4,5 dl laktózmentes tej
  • 450 g cukor
  • 500 g gesztenye massza
  • 5 dl laktózmentes tejszín
  • 160 g porcukor

Elkészítés

    1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
    2. Konyhai robotgép keverőtáljában keverjük habosra a cukrot a Vénusz Sütőmargarinnal.
    3. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá egyenként a tojást, majd a sütőport, vaníliát, sót. További keverés közben öntsük hozzá a tej harmadát, majd a liszt harmadát is. Végül a maradék tejet és lisztet is. Keverjük amíg teljesen egyneművé és krémessé válik a tészta.
    4. Béleljük ki 3 kapcsos tortaforma alját sütőpapírral, az oldalát kenjük ki kevés Sütőmargarinnal. Osszuk 3 egyenlő részre a krémet, és egyengessük el a tortaformákban, majd tegyük az előmelegített sütőbe. Egyszerre csak 2 réteget tegyünk a sütőbe!
    5. 30-40 perc alatt süssük készre a lapokat, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsültek-e. Elkészültük után a lapokat hagyjuk teljesen kihűlni!
    6. Készítsük el a krémet: Verjünk habüstben kemény tejszínhabot a tejszínből és a porcukorból. Ha elkészült, szedjük ketté, majd az egyik felét keverjük krémesre a villával összedarabolt gesztenyemasszával.
    7. Ezzel a sűrűbb krémmel töltsük meg bőségesen a lapokat a torta összeállítása közben. A maradék krémet keverjük ki a maradék tejszínhabbal, és vonjuk be egyenletes rétegben először a torta tetejét, majd az oldalát is.
    8. Díszítsük habzsákból kedvünk szerint a torta tetejét.
    9. Szeletelésig hagyjuk hűtőszekrényben teljesen megdermedni!

    Elkészítési tipp

    Tálaláskor megszórhatjuk színes cukorkákkal vagy apróra vágott magokkal is.

    Ha van több tortaformánk, akkor egyszerre akár 2 réteget is süthetünk, ezzel lényegesen hamarabb elkészülünk.

    Habimádók friss tejszínhabot is adhatnak a torta mellé.

    Vénusz Natúr Sütőmargarin

    A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

    Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

    TOVÁBBI RECEPTEK

    721 db recept találat. Elértél a lista aljára.

    Betöltést jelző forgó ikon

    További receptek betöltése

    „Naná, hogy laktózmentes!” gesztenye torta

    Hozzávalók

    Elkészítés

      1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
      2. Konyhai robotgép keverőtáljában keverjük habosra a cukrot a Vénusz Sütőmargarinnal.
      3. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá egyenként a tojást, majd a sütőport, vaníliát, sót. További keverés közben öntsük hozzá a tej harmadát, majd a liszt harmadát is. Végül a maradék tejet és lisztet is. Keverjük amíg teljesen egyneművé és krémessé válik a tészta.
      4. Béleljük ki 3 kapcsos tortaforma alját sütőpapírral, az oldalát kenjük ki kevés Sütőmargarinnal. Osszuk 3 egyenlő részre a krémet, és egyengessük el a tortaformákban, majd tegyük az előmelegített sütőbe. Egyszerre csak 2 réteget tegyünk a sütőbe!
      5. 30-40 perc alatt süssük készre a lapokat, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsültek-e. Elkészültük után a lapokat hagyjuk teljesen kihűlni!
      6. Készítsük el a krémet: Verjünk habüstben kemény tejszínhabot a tejszínből és a porcukorból. Ha elkészült, szedjük ketté, majd az egyik felét keverjük krémesre a villával összedarabolt gesztenyemasszával.
      7. Ezzel a sűrűbb krémmel töltsük meg bőségesen a lapokat a torta összeállítása közben. A maradék krémet keverjük ki a maradék tejszínhabbal, és vonjuk be egyenletes rétegben először a torta tetejét, majd az oldalát is.
      8. Díszítsük habzsákból kedvünk szerint a torta tetejét.
      9. Szeletelésig hagyjuk hűtőszekrényben teljesen megdermedni!

      Elkészítési tipp

      Tálaláskor megszórhatjuk színes cukorkákkal vagy apróra vágott magokkal is.

      Ha van több tortaformánk, akkor egyszerre akár 2 réteget is süthetünk, ezzel lényegesen hamarabb elkészülünk.

      Habimádók friss tejszínhabot is adhatnak a torta mellé.