„Naná, hogy laktózmentes!” gesztenye torta

Az őszi szülinaposok kedvence lesz ez a krémes gesztenyés piskótatorta!

Elő- és elkészítési idő

80 + 20 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

12 szelet

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 450 g liszt
  • 4 tk sütőpor
  • 200 g Vénusz Sütőmargarin
  • 3 tojás
  • 2 csipetsó
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 4,5 dl laktózmentes tej
  • 450 g cukor
  • 500 g gesztenye massza
  • 5 dl laktózmentes tejszín
  • 160 g porcukor

Elkészítés

    1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
    2. Konyhai robotgép keverőtáljában keverjük habosra a cukrot a Vénusz Sütőmargarinnal.
    3. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá egyenként a tojást, majd a sütőport, vaníliát, sót. További keverés közben öntsük hozzá a tej harmadát, majd a liszt harmadát is. Végül a maradék tejet és lisztet is. Keverjük amíg teljesen egyneművé és krémessé válik a tészta.
    4. Béleljük ki 3 kapcsos tortaforma alját sütőpapírral, az oldalát kenjük ki kevés Sütőmargarinnal. Osszuk 3 egyenlő részre a krémet, és egyengessük el a tortaformákban, majd tegyük az előmelegített sütőbe. Egyszerre csak 2 réteget tegyünk a sütőbe!
    5. 30-40 perc alatt süssük készre a lapokat, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsültek-e. Elkészültük után a lapokat hagyjuk teljesen kihűlni!
    6. Készítsük el a krémet: Verjünk habüstben kemény tejszínhabot a tejszínből és a porcukorból. Ha elkészült, szedjük ketté, majd az egyik felét keverjük krémesre a villával összedarabolt gesztenyemasszával.
    7. Ezzel a sűrűbb krémmel töltsük meg bőségesen a lapokat a torta összeállítása közben. A maradék krémet keverjük ki a maradék tejszínhabbal, és vonjuk be egyenletes rétegben először a torta tetejét, majd az oldalát is.
    8. Díszítsük habzsákból kedvünk szerint a torta tetejét.
    9. Szeletelésig hagyjuk hűtőszekrényben teljesen megdermedni!

    Elkészítési tipp

    Tálaláskor megszórhatjuk színes cukorkákkal vagy apróra vágott magokkal is.

    Ha van több tortaformánk, akkor egyszerre akár 2 réteget is süthetünk, ezzel lényegesen hamarabb elkészülünk.

    Habimádók friss tejszínhabot is adhatnak a torta mellé.

    Vénusz Sütőmargarin

    A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

    Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

    TOVÁBBI RECEPTEK

    649 db recept találat. Elértél a lista aljára.

    Betöltést jelző forgó ikon

    További receptek betöltése

    „Naná, hogy laktózmentes!” gesztenye torta

    Hozzávalók

    Elkészítés

      1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
      2. Konyhai robotgép keverőtáljában keverjük habosra a cukrot a Vénusz Sütőmargarinnal.
      3. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá egyenként a tojást, majd a sütőport, vaníliát, sót. További keverés közben öntsük hozzá a tej harmadát, majd a liszt harmadát is. Végül a maradék tejet és lisztet is. Keverjük amíg teljesen egyneművé és krémessé válik a tészta.
      4. Béleljük ki 3 kapcsos tortaforma alját sütőpapírral, az oldalát kenjük ki kevés Sütőmargarinnal. Osszuk 3 egyenlő részre a krémet, és egyengessük el a tortaformákban, majd tegyük az előmelegített sütőbe. Egyszerre csak 2 réteget tegyünk a sütőbe!
      5. 30-40 perc alatt süssük készre a lapokat, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsültek-e. Elkészültük után a lapokat hagyjuk teljesen kihűlni!
      6. Készítsük el a krémet: Verjünk habüstben kemény tejszínhabot a tejszínből és a porcukorból. Ha elkészült, szedjük ketté, majd az egyik felét keverjük krémesre a villával összedarabolt gesztenyemasszával.
      7. Ezzel a sűrűbb krémmel töltsük meg bőségesen a lapokat a torta összeállítása közben. A maradék krémet keverjük ki a maradék tejszínhabbal, és vonjuk be egyenletes rétegben először a torta tetejét, majd az oldalát is.
      8. Díszítsük habzsákból kedvünk szerint a torta tetejét.
      9. Szeletelésig hagyjuk hűtőszekrényben teljesen megdermedni!

      Elkészítési tipp

      Tálaláskor megszórhatjuk színes cukorkákkal vagy apróra vágott magokkal is.

      Ha van több tortaformánk, akkor egyszerre akár 2 réteget is süthetünk, ezzel lényegesen hamarabb elkészülünk.

      Habimádók friss tejszínhabot is adhatnak a torta mellé.