„Láttál már lila almát?” céklás almasali tartárral

Vegyünk egy céklát, keverjük össze almával, jöhet hozzá egy kis tartár, és már kész is a mennyei ízű, őrülten színes saláta.

Elő- és elkészítési idő

30+10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Allergének

Diófélék

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 db cékla
  • 3 db alma

A majonézhez:

  • marék friss bazsalikom
  • pirított mandula

Elkészítés

      1. Bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük meg a céklát a héjában. Amikor már megpuhult, folyó víz alatt hűtsük le, majd hámozzuk meg. A céklát és az almát szeleteljük egy centis kockákra. Az alma héj maradhat, ha szeretjük.
      2. Készítsünk házi majonézt: a tejföl kivételével tegyünk minden hozzávalót egy magas falú edénybe, majd botmixer segítségével pár perc alatt keverjünk sűrű krémet belőle.
      3. Forgassuk hozzá a tejfölt is, majd keverjük bele a leöblített bazsalikomot, a kimagozott és feldarabolt almát, végül pedig a céklát és a mandulát. Sózzuk a végén újra, ha szükséges!
      4. Forgassuk hozzá a tejfölt ismajd keverjük bele a leöblített bazsalikomot, a kimagozott és feldarabolt almát, végül pedig a céklát és a mandulát
      5. Sózzuk a végén újra, ha szükséges!

      Elkészítési tipp

      Almaecet helyett használhatunk citromot is.

      Az almát csak a folyamat legvégén pucoljuk meg és rakjuk a saliba! Ha savas közegbe kerül (citrom, ecet), akkor nem fog megbarnulni. Esetleg felhasználásig áztassuk felvágva citromos vízben.

      Mogyoróval is nagyon finom!

      Vénusz Omega étolaj

      A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

      Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

      TOVÁBBI RECEPTEK

      845 db recept találat. Elértél a lista aljára.

      Betöltést jelző forgó ikon

      További receptek betöltése

      „Láttál már lila almát?” céklás almasali tartárral

      Hozzávalók

      A majonézhez:

      Elkészítés

          1. Bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük meg a céklát a héjában. Amikor már megpuhult, folyó víz alatt hűtsük le, majd hámozzuk meg. A céklát és az almát szeleteljük egy centis kockákra. Az alma héj maradhat, ha szeretjük.
          2. Készítsünk házi majonézt: a tejföl kivételével tegyünk minden hozzávalót egy magas falú edénybe, majd botmixer segítségével pár perc alatt keverjünk sűrű krémet belőle.
          3. Forgassuk hozzá a tejfölt is, majd keverjük bele a leöblített bazsalikomot, a kimagozott és feldarabolt almát, végül pedig a céklát és a mandulát. Sózzuk a végén újra, ha szükséges!
          4. Forgassuk hozzá a tejfölt ismajd keverjük bele a leöblített bazsalikomot, a kimagozott és feldarabolt almát, végül pedig a céklát és a mandulát
          5. Sózzuk a végén újra, ha szükséges!

          Elkészítési tipp

          Almaecet helyett használhatunk citromot is.

          Az almát csak a folyamat legvégén pucoljuk meg és rakjuk a saliba! Ha savas közegbe kerül (citrom, ecet), akkor nem fog megbarnulni. Esetleg felhasználásig áztassuk felvágva citromos vízben.

          Mogyoróval is nagyon finom!