„Láttál már lila almát?” céklás almasali tartárral

Vegyünk egy céklát, keverjük össze almával, jöhet hozzá egy kis tartár, és már kész is a mennyei ízű, őrülten színes saláta.

Elő- és elkészítési idő

30+10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Allergének

Diófélék

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 db cékla
  • 3 db alma

A majonézhez:

  • marék friss bazsalikom
  • pirított mandula

Elkészítés

      1. Bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük meg a céklát a héjában. Amikor már megpuhult, folyó víz alatt hűtsük le, majd hámozzuk meg. A céklát és az almát szeleteljük egy centis kockákra. Az alma héj maradhat, ha szeretjük.
      2. Készítsünk házi majonézt: a tejföl kivételével tegyünk minden hozzávalót egy magas falú edénybe, majd botmixer segítségével pár perc alatt keverjünk sűrű krémet belőle.
      3. Forgassuk hozzá a tejfölt is, majd keverjük bele a leöblített bazsalikomot, a kimagozott és feldarabolt almát, végül pedig a céklát és a mandulát. Sózzuk a végén újra, ha szükséges!
      4. Forgassuk hozzá a tejfölt ismajd keverjük bele a leöblített bazsalikomot, a kimagozott és feldarabolt almát, végül pedig a céklát és a mandulát
      5. Sózzuk a végén újra, ha szükséges!

      Elkészítési tipp

      Almaecet helyett használhatunk citromot is.

      Az almát csak a folyamat legvégén pucoljuk meg és rakjuk a saliba! Ha savas közegbe kerül (citrom, ecet), akkor nem fog megbarnulni. Esetleg felhasználásig áztassuk felvágva citromos vízben.

      Mogyoróval is nagyon finom!

      Vénusz Omega 3&6

      A Vénusz Omega 3&6 finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj megfelelő arányú keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük.

      Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

      TOVÁBBI RECEPTEK

      721 db recept találat. Elértél a lista aljára.

      Betöltést jelző forgó ikon

      További receptek betöltése

      „Láttál már lila almát?” céklás almasali tartárral

      Hozzávalók

      A majonézhez:

      Elkészítés

          1. Bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük meg a céklát a héjában. Amikor már megpuhult, folyó víz alatt hűtsük le, majd hámozzuk meg. A céklát és az almát szeleteljük egy centis kockákra. Az alma héj maradhat, ha szeretjük.
          2. Készítsünk házi majonézt: a tejföl kivételével tegyünk minden hozzávalót egy magas falú edénybe, majd botmixer segítségével pár perc alatt keverjünk sűrű krémet belőle.
          3. Forgassuk hozzá a tejfölt is, majd keverjük bele a leöblített bazsalikomot, a kimagozott és feldarabolt almát, végül pedig a céklát és a mandulát. Sózzuk a végén újra, ha szükséges!
          4. Forgassuk hozzá a tejfölt ismajd keverjük bele a leöblített bazsalikomot, a kimagozott és feldarabolt almát, végül pedig a céklát és a mandulát
          5. Sózzuk a végén újra, ha szükséges!

          Elkészítési tipp

          Almaecet helyett használhatunk citromot is.

          Az almát csak a folyamat legvégén pucoljuk meg és rakjuk a saliba! Ha savas közegbe kerül (citrom, ecet), akkor nem fog megbarnulni. Esetleg felhasználásig áztassuk felvágva citromos vízben.

          Mogyoróval is nagyon finom!