„Így már a kicsik is megeszik” palacsintabundás brokkoli brokkolis majonézzel

Brokkoli duplán! Bundában és a majonézben is sok antioxidánssal, hogy már egy sima ebédtől is turbó fokozatra kapcsoljunk.

Elő- és elkészítési idő

20 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 560 Kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 fej brokkoli

A majonézhez:


A bundához:

  • 100 g liszt 
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 3-4 dl Vénusz Sütőolaj

Elkészítés

  1. Szedjük rózsáira a brokkolit, majd mossuk meg alaposan. Szárítsuk meg és válogassuk szét: a nagyobb rózsákat tegyük félre, az apróbbakat és a szárat pedig tegyük fel kevés sós vízzel, és 10 perc alatt főzzük puhára. Amikor elkészült, szűrjük le, majd konyhai aprítógépben pürésítsük le.
  2. Készítsünk házi majonézt: a tejföl kivételével tegyünk minden hozzávalót egy magas falú edénybe, majd botmixer segítségével pár perc alatt keverjünk sűrű krémet belőle. Tegyük hozzá a pürésített brokkolit is, végül pedig forgassuk hozzá a tejfölt is.
  3. Tegyük a lisztet, a tejet, a tojást, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót egy magas falú edénybe, majd botmixerrel keverjünk híg palacsintatésztát belőle. Ha túl sűrű, kevés vízzel hígítsuk!
  4. Hevítsünk Vénusz Sütőolajat magas falú edényben. Mártsuk a korábban félretett, nagyobb brokkolirózsákat a híg tésztába, majd a forró olajba, és néha átforgatva 4-5 perc alatt süssük aranybarnára. Szedjük papír törlőkendőre a megpirult rózsákat, hogy lecsepegtessük, majd tálaljuk forrón a brokkolis majonézzel.

Elkészítési tipp

Dobjunk egy gerezd fokhagymát is előfőzéskor a brokkoli mellé!

Kiskanálnyi kurkumától nagyon szép színe lesz a bundának.

Ételallergia tipp

Csicseriborsólisztből vagy rizslisztből is elkészíthetjük a bundát!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

721 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Így már a kicsik is megeszik” palacsintabundás brokkoli brokkolis majonézzel

Hozzávalók

A majonézhez:


A bundához:

Elkészítés

  1. Szedjük rózsáira a brokkolit, majd mossuk meg alaposan. Szárítsuk meg és válogassuk szét: a nagyobb rózsákat tegyük félre, az apróbbakat és a szárat pedig tegyük fel kevés sós vízzel, és 10 perc alatt főzzük puhára. Amikor elkészült, szűrjük le, majd konyhai aprítógépben pürésítsük le.
  2. Készítsünk házi majonézt: a tejföl kivételével tegyünk minden hozzávalót egy magas falú edénybe, majd botmixer segítségével pár perc alatt keverjünk sűrű krémet belőle. Tegyük hozzá a pürésített brokkolit is, végül pedig forgassuk hozzá a tejfölt is.
  3. Tegyük a lisztet, a tejet, a tojást, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót egy magas falú edénybe, majd botmixerrel keverjünk híg palacsintatésztát belőle. Ha túl sűrű, kevés vízzel hígítsuk!
  4. Hevítsünk Vénusz Sütőolajat magas falú edényben. Mártsuk a korábban félretett, nagyobb brokkolirózsákat a híg tésztába, majd a forró olajba, és néha átforgatva 4-5 perc alatt süssük aranybarnára. Szedjük papír törlőkendőre a megpirult rózsákat, hogy lecsepegtessük, majd tálaljuk forrón a brokkolis majonézzel.

Elkészítési tipp

Dobjunk egy gerezd fokhagymát is előfőzéskor a brokkoli mellé!

Kiskanálnyi kurkumától nagyon szép színe lesz a bundának.

Ételallergia tipp

Csicseriborsólisztből vagy rizslisztből is elkészíthetjük a bundát!