„Így már a kicsik is megeszik” palacsintabundás brokkoli brokkolis majonézzel

Brokkoli duplán! Bundában és a majonézben is sok antioxidánssal, hogy már egy sima ebédtől is turbó fokozatra kapcsoljunk.

Elő- és elkészítési idő

20 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 560 Kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 fej brokkoli

A majonézhez:


A bundához:

  • 100 g liszt 
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 3-4 dl Vénusz Sütőolaj

Elkészítés

  1. Szedjük rózsáira a brokkolit, majd mossuk meg alaposan. Szárítsuk meg és válogassuk szét: a nagyobb rózsákat tegyük félre, az apróbbakat és a szárat pedig tegyük fel kevés sós vízzel, és 10 perc alatt főzzük puhára. Amikor elkészült, szűrjük le, majd konyhai aprítógépben pürésítsük le.
  2. Készítsünk házi majonézt: a tejföl kivételével tegyünk minden hozzávalót egy magas falú edénybe, majd botmixer segítségével pár perc alatt keverjünk sűrű krémet belőle. Tegyük hozzá a pürésített brokkolit is, végül pedig forgassuk hozzá a tejfölt is.
  3. Tegyük a lisztet, a tejet, a tojást, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót egy magas falú edénybe, majd botmixerrel keverjünk híg palacsintatésztát belőle. Ha túl sűrű, kevés vízzel hígítsuk!
  4. Hevítsünk Vénusz Sütőolajat magas falú edényben. Mártsuk a korábban félretett, nagyobb brokkolirózsákat a híg tésztába, majd a forró olajba, és néha átforgatva 4-5 perc alatt süssük aranybarnára. Szedjük papír törlőkendőre a megpirult rózsákat, hogy lecsepegtessük, majd tálaljuk forrón a brokkolis majonézzel.

Elkészítési tipp

Dobjunk egy gerezd fokhagymát is előfőzéskor a brokkoli mellé!

Kiskanálnyi kurkumától nagyon szép színe lesz a bundának.

Ételallergia tipp

Csicseriborsólisztből vagy rizslisztből is elkészíthetjük a bundát!

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

665 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Így már a kicsik is megeszik” palacsintabundás brokkoli brokkolis majonézzel

Hozzávalók

A majonézhez:


A bundához:

Elkészítés

  1. Szedjük rózsáira a brokkolit, majd mossuk meg alaposan. Szárítsuk meg és válogassuk szét: a nagyobb rózsákat tegyük félre, az apróbbakat és a szárat pedig tegyük fel kevés sós vízzel, és 10 perc alatt főzzük puhára. Amikor elkészült, szűrjük le, majd konyhai aprítógépben pürésítsük le.
  2. Készítsünk házi majonézt: a tejföl kivételével tegyünk minden hozzávalót egy magas falú edénybe, majd botmixer segítségével pár perc alatt keverjünk sűrű krémet belőle. Tegyük hozzá a pürésített brokkolit is, végül pedig forgassuk hozzá a tejfölt is.
  3. Tegyük a lisztet, a tejet, a tojást, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót egy magas falú edénybe, majd botmixerrel keverjünk híg palacsintatésztát belőle. Ha túl sűrű, kevés vízzel hígítsuk!
  4. Hevítsünk Vénusz Sütőolajat magas falú edényben. Mártsuk a korábban félretett, nagyobb brokkolirózsákat a híg tésztába, majd a forró olajba, és néha átforgatva 4-5 perc alatt süssük aranybarnára. Szedjük papír törlőkendőre a megpirult rózsákat, hogy lecsepegtessük, majd tálaljuk forrón a brokkolis majonézzel.

Elkészítési tipp

Dobjunk egy gerezd fokhagymát is előfőzéskor a brokkoli mellé!

Kiskanálnyi kurkumától nagyon szép színe lesz a bundának.

Ételallergia tipp

Csicseriborsólisztből vagy rizslisztből is elkészíthetjük a bundát!