„Ez a mi őszünk íze!” sütőtökös-húsos táska

Mibe nem lehet sütőtököt tenni ősszel? Ez a töltött húsos táska sem kerülhette el a sorsát: tökkel tettük még szaftosabbá!

Elő- és elkészítési idő

50 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 230 Kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A töltelékhez:

  • negyed sütőtök (~ 250 g)
  • 30 dkg darált sertés
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 tk mustár
  • 1 gerezd fokhagyma

A tésztához:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk hosszában ketté a sütőtököt, kaparjuk ki a magjait, majd tegyük tepsibe, és az előmelegített sütőben 35-45 perc alatt süssük készre. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, húzzuk le a héját, majd daraboljuk fel.
  2. Belisztezett felületen gyúrjunk tésztát a lisztből, a sóból, a Vénusz Sütőmargarinból és a tojásból. Ha nem elég lágy, egy evőkanálnyi vízzel javítsunk rajta! Amikor már sikerült egységesre gyúrni, csomagoljuk folpackba, majd tegyük a hűtőbe pihenni, amíg elkészül a töltelék!
  3. Gyúrjuk össze a darált sertéshúst a sült tökkel, az apróra vágott hagymával, a fokhagymával, a mustárral és a sóval.
  4. Belisztezett felületen sodrófával nyújtsuk 3-4 mm vastagságúra a tésztát, majd formázzunk belőle nagy méretű pogácsaszaggatóval korongokat. Tegyünk mindegyik korongra egy kanálnyi húsos tölteléket, hajtsuk félbe, majd nyomkodjuk össze alaposan a szélét. A kész táskákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és folytassuk a műveletet, amíg el nem fogy a tészta.
  5. Kenjük le a húsos táskák tetejét kevés vízzel elkevert tojással, majd tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt süssük készre.

Elkészítési tipp

Fogyasszuk krémes tejfölben elkevert, apróra vágott petrezselyemmel.

Miután lekentük tojással, hintsük be durva szemű sóval, vagy akár köménymaggal is a táskákat.

A maradék sütőtökből készítsünk krémlevest, vagy akár egy sütőtökös-cheddaros tésztát!

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

665 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Ez a mi őszünk íze!” sütőtökös-húsos táska

Hozzávalók

A töltelékhez:

A tésztához:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk hosszában ketté a sütőtököt, kaparjuk ki a magjait, majd tegyük tepsibe, és az előmelegített sütőben 35-45 perc alatt süssük készre. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, húzzuk le a héját, majd daraboljuk fel.
  2. Belisztezett felületen gyúrjunk tésztát a lisztből, a sóból, a Vénusz Sütőmargarinból és a tojásból. Ha nem elég lágy, egy evőkanálnyi vízzel javítsunk rajta! Amikor már sikerült egységesre gyúrni, csomagoljuk folpackba, majd tegyük a hűtőbe pihenni, amíg elkészül a töltelék!
  3. Gyúrjuk össze a darált sertéshúst a sült tökkel, az apróra vágott hagymával, a fokhagymával, a mustárral és a sóval.
  4. Belisztezett felületen sodrófával nyújtsuk 3-4 mm vastagságúra a tésztát, majd formázzunk belőle nagy méretű pogácsaszaggatóval korongokat. Tegyünk mindegyik korongra egy kanálnyi húsos tölteléket, hajtsuk félbe, majd nyomkodjuk össze alaposan a szélét. A kész táskákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és folytassuk a műveletet, amíg el nem fogy a tészta.
  5. Kenjük le a húsos táskák tetejét kevés vízzel elkevert tojással, majd tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt süssük készre.

Elkészítési tipp

Fogyasszuk krémes tejfölben elkevert, apróra vágott petrezselyemmel.

Miután lekentük tojással, hintsük be durva szemű sóval, vagy akár köménymaggal is a táskákat.

A maradék sütőtökből készítsünk krémlevest, vagy akár egy sütőtökös-cheddaros tésztát!