„Ez a mi őszünk íze!” sütőtökös-húsos táska

Mibe nem lehet sütőtököt tenni ősszel? Ez a töltött húsos táska sem kerülhette el a sorsát: tökkel tettük még szaftosabbá!

Elő- és elkészítési idő

50 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 230 Kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A töltelékhez:

  • negyed sütőtök (~ 250 g)
  • 30 dkg darált sertés
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 tk mustár
  • 1 gerezd fokhagyma

A tésztához:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk hosszában ketté a sütőtököt, kaparjuk ki a magjait, majd tegyük tepsibe, és az előmelegített sütőben 35-45 perc alatt süssük készre. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, húzzuk le a héját, majd daraboljuk fel.
  2. Belisztezett felületen gyúrjunk tésztát a lisztből, a sóból, a Vénusz Sütőmargarinból és a tojásból. Ha nem elég lágy, egy evőkanálnyi vízzel javítsunk rajta! Amikor már sikerült egységesre gyúrni, csomagoljuk folpackba, majd tegyük a hűtőbe pihenni, amíg elkészül a töltelék!
  3. Gyúrjuk össze a darált sertéshúst a sült tökkel, az apróra vágott hagymával, a fokhagymával, a mustárral és a sóval.
  4. Belisztezett felületen sodrófával nyújtsuk 3-4 mm vastagságúra a tésztát, majd formázzunk belőle nagy méretű pogácsaszaggatóval korongokat. Tegyünk mindegyik korongra egy kanálnyi húsos tölteléket, hajtsuk félbe, majd nyomkodjuk össze alaposan a szélét. A kész táskákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és folytassuk a műveletet, amíg el nem fogy a tészta.
  5. Kenjük le a húsos táskák tetejét kevés vízzel elkevert tojással, majd tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt süssük készre.

Elkészítési tipp

Fogyasszuk krémes tejfölben elkevert, apróra vágott petrezselyemmel.

Miután lekentük tojással, hintsük be durva szemű sóval, vagy akár köménymaggal is a táskákat.

A maradék sütőtökből készítsünk krémlevest, vagy akár egy sütőtökös-cheddaros tésztát!

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Ez a mi őszünk íze!” sütőtökös-húsos táska

Hozzávalók

A töltelékhez:

A tésztához:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk hosszában ketté a sütőtököt, kaparjuk ki a magjait, majd tegyük tepsibe, és az előmelegített sütőben 35-45 perc alatt süssük készre. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, húzzuk le a héját, majd daraboljuk fel.
  2. Belisztezett felületen gyúrjunk tésztát a lisztből, a sóból, a Vénusz Sütőmargarinból és a tojásból. Ha nem elég lágy, egy evőkanálnyi vízzel javítsunk rajta! Amikor már sikerült egységesre gyúrni, csomagoljuk folpackba, majd tegyük a hűtőbe pihenni, amíg elkészül a töltelék!
  3. Gyúrjuk össze a darált sertéshúst a sült tökkel, az apróra vágott hagymával, a fokhagymával, a mustárral és a sóval.
  4. Belisztezett felületen sodrófával nyújtsuk 3-4 mm vastagságúra a tésztát, majd formázzunk belőle nagy méretű pogácsaszaggatóval korongokat. Tegyünk mindegyik korongra egy kanálnyi húsos tölteléket, hajtsuk félbe, majd nyomkodjuk össze alaposan a szélét. A kész táskákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és folytassuk a műveletet, amíg el nem fogy a tészta.
  5. Kenjük le a húsos táskák tetejét kevés vízzel elkevert tojással, majd tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt süssük készre.

Elkészítési tipp

Fogyasszuk krémes tejfölben elkevert, apróra vágott petrezselyemmel.

Miután lekentük tojással, hintsük be durva szemű sóval, vagy akár köménymaggal is a táskákat.

A maradék sütőtökből készítsünk krémlevest, vagy akár egy sütőtökös-cheddaros tésztát!