„Mámorítóan finom” vörösboros marhapörkölt

Megéri hosszasan rotyogtatni ezt a finom marhapörköltet! Küldjük ki a családot a friss levegőre, amíg készül, utána még jobban fog esni nekik ez a kiadós fogás.

Elő- és elkészítési idő

4 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 615 Kcal

Hozzávalók

  • 2 kg marhalábszár/pofa
  • 3 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 4 közepes fej hagyma
  • 3 paradicsom
  • 2 paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 4 dl száraz vörösbor
  • 6 babérlevél
  • só, bors
  • friss kenyér a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsünk pár kanálnyi Vénusz napraforgó-étolajat. Adjuk hozzá az apróra kockázott kolozsvári szalonnát és pirítsuk le. Keverjük hozzá a felaprított hagymát és a fokhagymát, majd hagyjuk üvegesedni. Amint színt kap a hagyma, adjuk hozzá a 6-7 centisre darabolt marhahúst.
  2. Néha átkeverve főzzük 5-6 percig, majd hintsük meg a fűszerpaprikával. Adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot és a kicsumázott, feldarabolt paprikát. Öntsük fel a vörösborral, szórjuk meg a babérlevéllel és sózzuk ízlés szerint.
  3. Fedjük le és alacsony lángon, időnként átkavarva 3-4 óra alatt főzzük egészen puhára a húst.
  4. Tálaljuk forrón, friss és puha kenyérrel!

Elkészítési tipp

Amennyiben marhalábszárból főzünk, tovább tart, amíg megpuhul. Fontos, hogy magas kollagéntartalmú húsból készüljön a pörkölt, így lesz az igazi a szaft!

Fogyasszuk savanyúsággal és hegyes erős paprikával.

Természetesen galuskát is szaggathatunk hozzá!

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

665 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Mámorítóan finom” vörösboros marhapörkölt

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsünk pár kanálnyi Vénusz napraforgó-étolajat. Adjuk hozzá az apróra kockázott kolozsvári szalonnát és pirítsuk le. Keverjük hozzá a felaprított hagymát és a fokhagymát, majd hagyjuk üvegesedni. Amint színt kap a hagyma, adjuk hozzá a 6-7 centisre darabolt marhahúst.
  2. Néha átkeverve főzzük 5-6 percig, majd hintsük meg a fűszerpaprikával. Adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot és a kicsumázott, feldarabolt paprikát. Öntsük fel a vörösborral, szórjuk meg a babérlevéllel és sózzuk ízlés szerint.
  3. Fedjük le és alacsony lángon, időnként átkavarva 3-4 óra alatt főzzük egészen puhára a húst.
  4. Tálaljuk forrón, friss és puha kenyérrel!

Elkészítési tipp

Amennyiben marhalábszárból főzünk, tovább tart, amíg megpuhul. Fontos, hogy magas kollagéntartalmú húsból készüljön a pörkölt, így lesz az igazi a szaft!

Fogyasszuk savanyúsággal és hegyes erős paprikával.

Természetesen galuskát is szaggathatunk hozzá!