„Mámorítóan finom” vörösboros marhapörkölt

Megéri hosszasan rotyogtatni ezt a finom marhapörköltet! Küldjük ki a családot a friss levegőre, amíg készül, utána még jobban fog esni nekik ez a kiadós fogás.

Elő- és elkészítési idő

4 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 615 Kcal

Hozzávalók

  • 2 kg marhalábszár/pofa
  • 3 ek Vénusz napraforgó-étolaj
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 4 közepes fej hagyma
  • 3 paradicsom
  • 2 paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 4 dl száraz vörösbor
  • 6 babérlevél
  • só, bors
  • friss kenyér a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsünk pár kanálnyi Vénusz napraforgó-étolajat. Adjuk hozzá az apróra kockázott kolozsvári szalonnát és pirítsuk le. Keverjük hozzá a felaprított hagymát és a fokhagymát, majd hagyjuk üvegesedni. Amint színt kap a hagyma, adjuk hozzá a 6-7 centisre darabolt marhahúst.
  2. Néha átkeverve főzzük 5-6 percig, majd hintsük meg a fűszerpaprikával. Adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot és a kicsumázott, feldarabolt paprikát. Öntsük fel a vörösborral, szórjuk meg a babérlevéllel és sózzuk ízlés szerint.
  3. Fedjük le és alacsony lángon, időnként átkavarva 3-4 óra alatt főzzük egészen puhára a húst.
  4. Tálaljuk forrón, friss és puha kenyérrel!

Elkészítési tipp

Amennyiben marhalábszárból főzünk, tovább tart, amíg megpuhul. Fontos, hogy magas kollagéntartalmú húsból készüljön a pörkölt, így lesz az igazi a szaft!

Fogyasszuk savanyúsággal és hegyes erős paprikával.

Természetesen galuskát is szaggathatunk hozzá!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

712 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Mámorítóan finom” vörösboros marhapörkölt

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsünk pár kanálnyi Vénusz napraforgó-étolajat. Adjuk hozzá az apróra kockázott kolozsvári szalonnát és pirítsuk le. Keverjük hozzá a felaprított hagymát és a fokhagymát, majd hagyjuk üvegesedni. Amint színt kap a hagyma, adjuk hozzá a 6-7 centisre darabolt marhahúst.
  2. Néha átkeverve főzzük 5-6 percig, majd hintsük meg a fűszerpaprikával. Adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot és a kicsumázott, feldarabolt paprikát. Öntsük fel a vörösborral, szórjuk meg a babérlevéllel és sózzuk ízlés szerint.
  3. Fedjük le és alacsony lángon, időnként átkavarva 3-4 óra alatt főzzük egészen puhára a húst.
  4. Tálaljuk forrón, friss és puha kenyérrel!

Elkészítési tipp

Amennyiben marhalábszárból főzünk, tovább tart, amíg megpuhul. Fontos, hogy magas kollagéntartalmú húsból készüljön a pörkölt, így lesz az igazi a szaft!

Fogyasszuk savanyúsággal és hegyes erős paprikával.

Természetesen galuskát is szaggathatunk hozzá!