"Erőnlétünk titka" ramen főtt tojással

Forró leves, gőzölgő hús, tészta és tojás. Nincs az a rossz idő és rosszkedv, amiben ne csalna mosolyt egy ilyen leves az arcokra!

Elő- és elkészítési idő

6 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Allergének

Glutén

Hal

Szója

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscsont
  • 1 csirke
  • 1 lap kombu
  • 250 g (siitake) gomba
  • 4-5 szem bors
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 póréhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 6 tojás (buggyantott vagy lágytojás)
  • 4-8 szál újhagyma
  • 6 adag udon tészta
  • surimi
  • 1 ek Vénusz étolaj
  • só, bors, szójaszósz

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Tegyük tepsire a sertéscsontokat, és süssük 1 órát az előmelegített sütőben. 30 perc elteltével forgassuk át!
  3. Forraljunk bőséges mennyiségű (6-8 l) vizet, majd helyezzük bele a lap kombut. Vegyük le a tűzről, fedjük le, és hagyjuk állni 15 percet, majd vegyük ki a kombut, és tegyük vissza a levet a tűzre.
  4. Helyezzük a lébe a megtisztított siitake gombát, alacsony lángon főzzük fél órát, majd vegyük ki a levesből és tegyük félre.
  5. Közben távolítsuk el a csirke mellének a húsát egészben, bőröstül. A visszamaradó csirkét tegyük a levesbe, és főzzük alacsony lángon 1,5-2 órán keresztül, amíg leválik a csontról a hús.
  6. Tegyük a levesbe a megpirított sertés csontokat is, és főzzük 4-5 órán keresztül. A habot mindig szedjük le, hogy tiszta legyen a leves!
  7. Az utolsó órában tegyük a leveshez héjastól a megtisztított, félbevágott vöröshagymát, póréhagymát és sárgarépát.
  8. Ha elkészült a lé, vegyük ki a csontokat és a zöldségeket, szűrjük le, majd sózzuk meg.
  9. Forraljunk magas falú edényben vizet, és főzzük készre a csomagoláson előírt idő alatt a tésztát.
  10. Forraljunk magas falú edényben bőséges mennyiségű vizet, és készítsük el kedvünk szerint a kemény, lágy-, vagy akár buggyantott tojást.
  11. Hevítsünk Vénusz étolajat nagy teflonserpenyőben, majd helyezzük az olajba a csirkemelleket, bőrös oldalával lefelé. 4-5 perc pirítást követően fordítsuk meg, sózzuk, majd tegyük 210 fokra előmelegített sütőbe 9 percre. Ha elkészült, pihentessük pár percet a vágódeszkán, végül szeljük vékonyra és tálaljuk a levessel.
  12. Halmozzuk nagy mélytányérba a tésztát, a gombát, a húst, a felkarikázott surimit, a tojást és a sok-sok újhagymát, majd öntsük rá a forró levet.

Elkészítési tipp

Készítsünk ízesítőt a leveshez a tepsiben visszamaradt csontszaftot vízzel és szójaszósszal felforralva és besűrítve!

Természetesen chilivel is tálalhatjuk.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

656 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Erőnlétünk titka" ramen főtt tojással

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Tegyük tepsire a sertéscsontokat, és süssük 1 órát az előmelegített sütőben. 30 perc elteltével forgassuk át!
  3. Forraljunk bőséges mennyiségű (6-8 l) vizet, majd helyezzük bele a lap kombut. Vegyük le a tűzről, fedjük le, és hagyjuk állni 15 percet, majd vegyük ki a kombut, és tegyük vissza a levet a tűzre.
  4. Helyezzük a lébe a megtisztított siitake gombát, alacsony lángon főzzük fél órát, majd vegyük ki a levesből és tegyük félre.
  5. Közben távolítsuk el a csirke mellének a húsát egészben, bőröstül. A visszamaradó csirkét tegyük a levesbe, és főzzük alacsony lángon 1,5-2 órán keresztül, amíg leválik a csontról a hús.
  6. Tegyük a levesbe a megpirított sertés csontokat is, és főzzük 4-5 órán keresztül. A habot mindig szedjük le, hogy tiszta legyen a leves!
  7. Az utolsó órában tegyük a leveshez héjastól a megtisztított, félbevágott vöröshagymát, póréhagymát és sárgarépát.
  8. Ha elkészült a lé, vegyük ki a csontokat és a zöldségeket, szűrjük le, majd sózzuk meg.
  9. Forraljunk magas falú edényben vizet, és főzzük készre a csomagoláson előírt idő alatt a tésztát.
  10. Forraljunk magas falú edényben bőséges mennyiségű vizet, és készítsük el kedvünk szerint a kemény, lágy-, vagy akár buggyantott tojást.
  11. Hevítsünk Vénusz étolajat nagy teflonserpenyőben, majd helyezzük az olajba a csirkemelleket, bőrös oldalával lefelé. 4-5 perc pirítást követően fordítsuk meg, sózzuk, majd tegyük 210 fokra előmelegített sütőbe 9 percre. Ha elkészült, pihentessük pár percet a vágódeszkán, végül szeljük vékonyra és tálaljuk a levessel.
  12. Halmozzuk nagy mélytányérba a tésztát, a gombát, a húst, a felkarikázott surimit, a tojást és a sok-sok újhagymát, majd öntsük rá a forró levet.

Elkészítési tipp

Készítsünk ízesítőt a leveshez a tepsiben visszamaradt csontszaftot vízzel és szójaszósszal felforralva és besűrítve!

Természetesen chilivel is tálalhatjuk.