"Erőnlétünk titka" ramen főtt tojással

Forró leves, gőzölgő hús, tészta és tojás. Nincs az a rossz idő és rosszkedv, amiben ne csalna mosolyt egy ilyen leves az arcokra!

Elő- és elkészítési idő

6 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Allergének

Glutén

Hal

Szója

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscsont
  • 1 csirke
  • 1 lap kombu
  • 250 g (siitake) gomba
  • 4-5 szem bors
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 póréhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 6 tojás (buggyantott vagy lágytojás)
  • 4-8 szál újhagyma
  • 6 adag udon tészta
  • surimi
  • 1 ek Vénusz étolaj
  • só, bors, szójaszósz

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Tegyük tepsire a sertéscsontokat, és süssük 1 órát az előmelegített sütőben. 30 perc elteltével forgassuk át!
  3. Forraljunk bőséges mennyiségű (6-8 l) vizet, majd helyezzük bele a lap kombut. Vegyük le a tűzről, fedjük le, és hagyjuk állni 15 percet, majd vegyük ki a kombut, és tegyük vissza a levet a tűzre.
  4. Helyezzük a lébe a megtisztított siitake gombát, alacsony lángon főzzük fél órát, majd vegyük ki a levesből és tegyük félre.
  5. Közben távolítsuk el a csirke mellének a húsát egészben, bőröstül. A visszamaradó csirkét tegyük a levesbe, és főzzük alacsony lángon 1,5-2 órán keresztül, amíg leválik a csontról a hús.
  6. Tegyük a levesbe a megpirított sertés csontokat is, és főzzük 4-5 órán keresztül. A habot mindig szedjük le, hogy tiszta legyen a leves!
  7. Az utolsó órában tegyük a leveshez héjastól a megtisztított, félbevágott vöröshagymát, póréhagymát és sárgarépát.
  8. Ha elkészült a lé, vegyük ki a csontokat és a zöldségeket, szűrjük le, majd sózzuk meg.
  9. Forraljunk magas falú edényben vizet, és főzzük készre a csomagoláson előírt idő alatt a tésztát.
  10. Forraljunk magas falú edényben bőséges mennyiségű vizet, és készítsük el kedvünk szerint a kemény, lágy-, vagy akár buggyantott tojást.
  11. Hevítsünk Vénusz étolajat nagy teflonserpenyőben, majd helyezzük az olajba a csirkemelleket, bőrös oldalával lefelé. 4-5 perc pirítást követően fordítsuk meg, sózzuk, majd tegyük 210 fokra előmelegített sütőbe 9 percre. Ha elkészült, pihentessük pár percet a vágódeszkán, végül szeljük vékonyra és tálaljuk a levessel.
  12. Halmozzuk nagy mélytányérba a tésztát, a gombát, a húst, a felkarikázott surimit, a tojást és a sok-sok újhagymát, majd öntsük rá a forró levet.

Elkészítési tipp

Készítsünk ízesítőt a leveshez a tepsiben visszamaradt csontszaftot vízzel és szójaszósszal felforralva és besűrítve!

Természetesen chilivel is tálalhatjuk.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

717 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Erőnlétünk titka" ramen főtt tojással

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Tegyük tepsire a sertéscsontokat, és süssük 1 órát az előmelegített sütőben. 30 perc elteltével forgassuk át!
  3. Forraljunk bőséges mennyiségű (6-8 l) vizet, majd helyezzük bele a lap kombut. Vegyük le a tűzről, fedjük le, és hagyjuk állni 15 percet, majd vegyük ki a kombut, és tegyük vissza a levet a tűzre.
  4. Helyezzük a lébe a megtisztított siitake gombát, alacsony lángon főzzük fél órát, majd vegyük ki a levesből és tegyük félre.
  5. Közben távolítsuk el a csirke mellének a húsát egészben, bőröstül. A visszamaradó csirkét tegyük a levesbe, és főzzük alacsony lángon 1,5-2 órán keresztül, amíg leválik a csontról a hús.
  6. Tegyük a levesbe a megpirított sertés csontokat is, és főzzük 4-5 órán keresztül. A habot mindig szedjük le, hogy tiszta legyen a leves!
  7. Az utolsó órában tegyük a leveshez héjastól a megtisztított, félbevágott vöröshagymát, póréhagymát és sárgarépát.
  8. Ha elkészült a lé, vegyük ki a csontokat és a zöldségeket, szűrjük le, majd sózzuk meg.
  9. Forraljunk magas falú edényben vizet, és főzzük készre a csomagoláson előírt idő alatt a tésztát.
  10. Forraljunk magas falú edényben bőséges mennyiségű vizet, és készítsük el kedvünk szerint a kemény, lágy-, vagy akár buggyantott tojást.
  11. Hevítsünk Vénusz étolajat nagy teflonserpenyőben, majd helyezzük az olajba a csirkemelleket, bőrös oldalával lefelé. 4-5 perc pirítást követően fordítsuk meg, sózzuk, majd tegyük 210 fokra előmelegített sütőbe 9 percre. Ha elkészült, pihentessük pár percet a vágódeszkán, végül szeljük vékonyra és tálaljuk a levessel.
  12. Halmozzuk nagy mélytányérba a tésztát, a gombát, a húst, a felkarikázott surimit, a tojást és a sok-sok újhagymát, majd öntsük rá a forró levet.

Elkészítési tipp

Készítsünk ízesítőt a leveshez a tepsiben visszamaradt csontszaftot vízzel és szójaszósszal felforralva és besűrítve!

Természetesen chilivel is tálalhatjuk.