"A mama mindig ezzel ünnepel" pecsenye kacsamáj tepsis krumplival

Ha nincs liba, jó a kacsa is… de még milyen jó! Sok lilahagymával, ropogós tepsis krumplival meg pláne.

Elő- és elkészítési idő

50 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 670 Kcal

Allergének

Mustár

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A májhoz: 

  • 40 dkg pecsenye kacsamáj
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 40 dkg lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 7-8 levél friss zsálya
  • 1 dl száraz fehérbor
  • só, bors

A krumplihoz:

  • 80 dkg sütni való krumpli
  • 3-4 ág friss rozmaring
  • 2-3 ág friss kakukkfű
  • fél citrom leve
  • só, bors
  • 2 ek Vénusz étolaj

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Pucoljuk meg a krumplit, majd szeljük egy centis darabokra. Forgassuk össze egy tepsiben a rozmaringgal, sóval, borssal, kakukkfűvel és Vénusz étolajjal, majd adjuk hozzá a citrom levét is. Fedjük be alufóliával és tegyük az előmelegített sütőbe.
  3. Süssük készre 50 perc alatt – az utolsó 20 percben távolítsuk el a fóliát, hogy szépen piruljon.
  4. Pucoljuk meg a lilahagymát, majd szálirányban vágjuk minél vékonyabb szeletekre.
  5. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kanálnyi Vénusz étolajat nagy hőmérsékleten. Óvatosan adjuk hozzá az 5-6 centisre feldarabolt, kierezett májat. Hagyjuk sülni az egyik oldalán 3-4 percig, majd vegyük vissza a felére a hőmérsékletet, forgassuk meg a májakat, és halmozzuk a serpenyőbe a sok-sok lilahagymát. Dobjuk mellé a fokhagymát, a kanálnyi mustárt és a zsályát is, majd öntsük fel a száraz fehérborral. Időnként megkavarva hagyjuk, hogy teljesen összeessen a hagyma. Ha elpárolgott a bor, hevítsük további 5-8 percig, aztán kész is vagyunk. Sózzuk, borsozzuk meg a májat.
  6. Tálaljuk forrón a tepsis krumplival.

Elkészítési tipp

Akkor jó a lilahagyma, ha kicsit oda is kap. Persze ne égessük oda!

Kipróbálhatjuk nyúl-, de akár csirkemájjal is.

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

665 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"A mama mindig ezzel ünnepel" pecsenye kacsamáj tepsis krumplival

Hozzávalók

A májhoz: 

A krumplihoz:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Pucoljuk meg a krumplit, majd szeljük egy centis darabokra. Forgassuk össze egy tepsiben a rozmaringgal, sóval, borssal, kakukkfűvel és Vénusz étolajjal, majd adjuk hozzá a citrom levét is. Fedjük be alufóliával és tegyük az előmelegített sütőbe.
  3. Süssük készre 50 perc alatt – az utolsó 20 percben távolítsuk el a fóliát, hogy szépen piruljon.
  4. Pucoljuk meg a lilahagymát, majd szálirányban vágjuk minél vékonyabb szeletekre.
  5. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kanálnyi Vénusz étolajat nagy hőmérsékleten. Óvatosan adjuk hozzá az 5-6 centisre feldarabolt, kierezett májat. Hagyjuk sülni az egyik oldalán 3-4 percig, majd vegyük vissza a felére a hőmérsékletet, forgassuk meg a májakat, és halmozzuk a serpenyőbe a sok-sok lilahagymát. Dobjuk mellé a fokhagymát, a kanálnyi mustárt és a zsályát is, majd öntsük fel a száraz fehérborral. Időnként megkavarva hagyjuk, hogy teljesen összeessen a hagyma. Ha elpárolgott a bor, hevítsük további 5-8 percig, aztán kész is vagyunk. Sózzuk, borsozzuk meg a májat.
  6. Tálaljuk forrón a tepsis krumplival.

Elkészítési tipp

Akkor jó a lilahagyma, ha kicsit oda is kap. Persze ne égessük oda!

Kipróbálhatjuk nyúl-, de akár csirkemájjal is.