"A mama mindig ezzel ünnepel" pecsenye kacsamáj tepsis krumplival

Ha nincs liba, jó a kacsa is… de még milyen jó! Sok lilahagymával, ropogós tepsis krumplival meg pláne.

Elő- és elkészítési idő

50 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 670 Kcal

Allergének

Mustár

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A májhoz: 

  • 40 dkg pecsenye kacsamáj
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 40 dkg lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 7-8 levél friss zsálya
  • 1 dl száraz fehérbor
  • só, bors

A krumplihoz:

  • 80 dkg sütni való krumpli
  • 3-4 ág friss rozmaring
  • 2-3 ág friss kakukkfű
  • fél citrom leve
  • só, bors
  • 2 ek Vénusz étolaj

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Pucoljuk meg a krumplit, majd szeljük egy centis darabokra. Forgassuk össze egy tepsiben a rozmaringgal, sóval, borssal, kakukkfűvel és Vénusz étolajjal, majd adjuk hozzá a citrom levét is. Fedjük be alufóliával és tegyük az előmelegített sütőbe.
  3. Süssük készre 50 perc alatt – az utolsó 20 percben távolítsuk el a fóliát, hogy szépen piruljon.
  4. Pucoljuk meg a lilahagymát, majd szálirányban vágjuk minél vékonyabb szeletekre.
  5. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kanálnyi Vénusz étolajat nagy hőmérsékleten. Óvatosan adjuk hozzá az 5-6 centisre feldarabolt, kierezett májat. Hagyjuk sülni az egyik oldalán 3-4 percig, majd vegyük vissza a felére a hőmérsékletet, forgassuk meg a májakat, és halmozzuk a serpenyőbe a sok-sok lilahagymát. Dobjuk mellé a fokhagymát, a kanálnyi mustárt és a zsályát is, majd öntsük fel a száraz fehérborral. Időnként megkavarva hagyjuk, hogy teljesen összeessen a hagyma. Ha elpárolgott a bor, hevítsük további 5-8 percig, aztán kész is vagyunk. Sózzuk, borsozzuk meg a májat.
  6. Tálaljuk forrón a tepsis krumplival.

Elkészítési tipp

Akkor jó a lilahagyma, ha kicsit oda is kap. Persze ne égessük oda!

Kipróbálhatjuk nyúl-, de akár csirkemájjal is.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

721 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"A mama mindig ezzel ünnepel" pecsenye kacsamáj tepsis krumplival

Hozzávalók

A májhoz: 

A krumplihoz:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Pucoljuk meg a krumplit, majd szeljük egy centis darabokra. Forgassuk össze egy tepsiben a rozmaringgal, sóval, borssal, kakukkfűvel és Vénusz étolajjal, majd adjuk hozzá a citrom levét is. Fedjük be alufóliával és tegyük az előmelegített sütőbe.
  3. Süssük készre 50 perc alatt – az utolsó 20 percben távolítsuk el a fóliát, hogy szépen piruljon.
  4. Pucoljuk meg a lilahagymát, majd szálirányban vágjuk minél vékonyabb szeletekre.
  5. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk kanálnyi Vénusz étolajat nagy hőmérsékleten. Óvatosan adjuk hozzá az 5-6 centisre feldarabolt, kierezett májat. Hagyjuk sülni az egyik oldalán 3-4 percig, majd vegyük vissza a felére a hőmérsékletet, forgassuk meg a májakat, és halmozzuk a serpenyőbe a sok-sok lilahagymát. Dobjuk mellé a fokhagymát, a kanálnyi mustárt és a zsályát is, majd öntsük fel a száraz fehérborral. Időnként megkavarva hagyjuk, hogy teljesen összeessen a hagyma. Ha elpárolgott a bor, hevítsük további 5-8 percig, aztán kész is vagyunk. Sózzuk, borsozzuk meg a májat.
  6. Tálaljuk forrón a tepsis krumplival.

Elkészítési tipp

Akkor jó a lilahagyma, ha kicsit oda is kap. Persze ne égessük oda!

Kipróbálhatjuk nyúl-, de akár csirkemájjal is.