"Jobb, mint a ropi" aszalt paradicsomos rudacskák

A legjobb kuckózós ropogtatnivaló receptje nem titok többé: izgalmas fűszerek, aszalt paradicsom formás kis rudacskákban. Egy tepsi sosem elég!

Elő- és elkészítési idő

15 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 270 Kcal

Allergének

Glutén

Szezámmag

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 100 g cheddar sajt
  • 100 g parmezán sajt
  • 100 g Vénusz Vajízű Sütőmargarin
  • 1 kk só
  • fél tk sütőpor
  • 1 dl tejföl
  • 200 g liszt
  • 50 g aszalt paradicsom
  • cayenne bors, egész kömény, szezámmag a díszítéshez

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Nagy keverőedénybe reszeljük le a sajtokat. Keverjük hozzá a puha Vénusz Vajízű Sütőmargarint, majd adjuk hozzá a sütőport és a tejfölt is. Sózzuk meg és szórjuk bele az aszalt paradicsomot is, majd keverjük egyenletesre.
  3. Kisebb, evőkanálnyi adagokban jöhet hozzá a liszt is. Addig gyúrjuk, míg össze nem áll.
  4. Sodrófával nyújtsuk fél cm vastagságúra – törekedjünk arra, hogy minél egyenletesebb és téglalap formájú legyen a tészta. Ezután szórjuk meg a tetejét átlós csíkokban a díszítésnek szánt fűszerekkel és a magokkal, majd vágjunk belőle nagyjából 1,5 cm széles és 12-14 cm hosszú csíkokat.
  5. Tegyünk egy sütőpapírt a tepsire, amiben sütni szeretnénk, majd helyezzük rá úgy a tésztacsíkokat, hogy hosszában kettőt tekerünk rajtuk. Nagyjából 15 perc alatt süssük aranybarnára, majd kicsit kihűlve már tálalhatjuk is.

Elkészítési tipp

Tehetünk bele kevés darált töpörtyűt, azzal is nagyon finom.

Bármilyen sajtot használhatunk, amit otthon találunk.

Készítsünk mellé mártogatósként egy kis fokhagymás tejfölt!

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható, finom vajízű sütőmargarin

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

665 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Jobb, mint a ropi" aszalt paradicsomos rudacskák

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Nagy keverőedénybe reszeljük le a sajtokat. Keverjük hozzá a puha Vénusz Vajízű Sütőmargarint, majd adjuk hozzá a sütőport és a tejfölt is. Sózzuk meg és szórjuk bele az aszalt paradicsomot is, majd keverjük egyenletesre.
  3. Kisebb, evőkanálnyi adagokban jöhet hozzá a liszt is. Addig gyúrjuk, míg össze nem áll.
  4. Sodrófával nyújtsuk fél cm vastagságúra – törekedjünk arra, hogy minél egyenletesebb és téglalap formájú legyen a tészta. Ezután szórjuk meg a tetejét átlós csíkokban a díszítésnek szánt fűszerekkel és a magokkal, majd vágjunk belőle nagyjából 1,5 cm széles és 12-14 cm hosszú csíkokat.
  5. Tegyünk egy sütőpapírt a tepsire, amiben sütni szeretnénk, majd helyezzük rá úgy a tésztacsíkokat, hogy hosszában kettőt tekerünk rajtuk. Nagyjából 15 perc alatt süssük aranybarnára, majd kicsit kihűlve már tálalhatjuk is.

Elkészítési tipp

Tehetünk bele kevés darált töpörtyűt, azzal is nagyon finom.

Bármilyen sajtot használhatunk, amit otthon találunk.

Készítsünk mellé mártogatósként egy kis fokhagymás tejfölt!