"Ez a diétás nasink" almás répatorta

Cukormentes és finom: ez az almás répatorta, ami a nevében is szereplő két hozzávalónak köszönheti természetes édességét.

Elő- és elkészítési idő

2 óra

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

~ 295 Kcal

Allergének

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A tortához:

  • 600 g sárgarépa
  • 3 alma
  • 140 g gluténmentes lisztkeverék
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 9 tojás
  • fél citrom leve
  • 100 g Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin
  • fél rúd vanília kikapart magjai
  • 100 g eritrit/más édesítőszer
  • 100 g kókuszpehely

A krémhez:

  • 250 g laktózmentes natúr sajtkrém
  • fél citrom leve
  • 50 g eritrit/más édesítőszer
  • bogyós gyümölcs a díszítéshez

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Pucoljuk meg a répát, majd reszeljük le a -át. Csepegtessük le a lereszelt répát. A maradékot vágjuk apróra, és kevés vízben főzzük teljesen puhára, majd szűrjük le és tegyük félre.
  3. Hámozzuk meg az almákat, csumázzuk ki, majd reszeljük és csepegtessük le őket.
  4. Verjük krémesre a tojásokat az édesítőszerrel, majd fokozatosan adagolva adjuk hozzá a felolvasztott Vénusz Sütőmargarint. Keverjük hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát, majd a fél citrom levét is. Forgassuk bele a gluténmentes lisztkeveréket, keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá a reszelt répát és az almát, végül pedig a kókuszpelyhet.
  5. Öntsük a sűrű tésztát 2 db, kevés Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarinnal enyhén kikent kapcsos tortaformába, majd egyengessük el és tegyük az előmelegített sütőbe. 35-40 perc alatt süssük készre. Mielőtt teljesen elkészítjük a tortát, hagyjuk teljesen kihűlni!
  6. Pürésítsük le teljesen a korábban félretett főtt répát az édesítőszerrel, majd habverővel keverjük hozzá a laktózmentes sajtkrémet és a fél citrom levét. Így szép narancssárga lesz a krém.
  7. Kenjük meg a krémmel egyenletes vastagságban az egyik réteg tortát, helyezzük rá a másikat, majd vonjuk be a tetejét és az oldalát is, amíg el nem fogy a krém. Végül hintsük be a maradék kókuszpehellyel, és díszítsük kedvünk szerinti bogyós gyümölccsel a tortát.

Elkészítési tipp

Gluténmentes lisztkeverékként használhatunk kókuszlisztet vagy mandulalisztet is, de ha ez nem szempont, természetesen elkészíthetjük sima lisztből is a süteményt.

Kiskanálnyi őrölt szegfűszeggel is feldobhatjuk!

Ételallergia tipp

Tálaljuk laktózmentes tejszínhabbal a tortát!

Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

A Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint elsősorban azoknak ajánljuk, akik a vanília ízét, illatát és a növényi alapú termékeket kedvelik édes sütemények készítéséhez. Különleges vaníliaízével ritka termék a piacon.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

892 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Ez a diétás nasink" almás répatorta

Hozzávalók

A tortához:

A krémhez:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Pucoljuk meg a répát, majd reszeljük le a -át. Csepegtessük le a lereszelt répát. A maradékot vágjuk apróra, és kevés vízben főzzük teljesen puhára, majd szűrjük le és tegyük félre.
  3. Hámozzuk meg az almákat, csumázzuk ki, majd reszeljük és csepegtessük le őket.
  4. Verjük krémesre a tojásokat az édesítőszerrel, majd fokozatosan adagolva adjuk hozzá a felolvasztott Vénusz Sütőmargarint. Keverjük hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát, majd a fél citrom levét is. Forgassuk bele a gluténmentes lisztkeveréket, keverjük csomómentesre, majd adjuk hozzá a reszelt répát és az almát, végül pedig a kókuszpelyhet.
  5. Öntsük a sűrű tésztát 2 db, kevés Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarinnal enyhén kikent kapcsos tortaformába, majd egyengessük el és tegyük az előmelegített sütőbe. 35-40 perc alatt süssük készre. Mielőtt teljesen elkészítjük a tortát, hagyjuk teljesen kihűlni!
  6. Pürésítsük le teljesen a korábban félretett főtt répát az édesítőszerrel, majd habverővel keverjük hozzá a laktózmentes sajtkrémet és a fél citrom levét. Így szép narancssárga lesz a krém.
  7. Kenjük meg a krémmel egyenletes vastagságban az egyik réteg tortát, helyezzük rá a másikat, majd vonjuk be a tetejét és az oldalát is, amíg el nem fogy a krém. Végül hintsük be a maradék kókuszpehellyel, és díszítsük kedvünk szerinti bogyós gyümölccsel a tortát.

Elkészítési tipp

Gluténmentes lisztkeverékként használhatunk kókuszlisztet vagy mandulalisztet is, de ha ez nem szempont, természetesen elkészíthetjük sima lisztből is a süteményt.

Kiskanálnyi őrölt szegfűszeggel is feldobhatjuk!

Ételallergia tipp

Tálaljuk laktózmentes tejszínhabbal a tortát!