"Az ősz összesütve" diós püspökkenyér

Ha már nem bírjuk ki karácsonyig, a püspökkenyér a legjobb ünnepváró desszert a finom aszalt gyümölcsökkel és a dióval.

Elő- és elkészítési idő

15 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 450 Kcal

Allergének

Diófélék

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g dió
  • 50 g kandírozott narancshéj
  • 100 g mazsola
  • 100 g étcsoki pasztilla
  • 5 tojás
  • fél citrom leve
  • 50 g cukor
  • 3 ek méz
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 80 g Vénusz Sütőmargarin
  • 200 g liszt
  • csipet só
  • porcukor

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Konyhai robotgépben verjük fehéredésig a tojásokat a cukorral, a mézzel és a csipet sóval. Fokozatosan adjuk hozzá a felolvasztott Vénusz Sütőmargarint, majd a vaníliarúd kikapart magjait és a fél citrom levét is. Forgassuk hozzá a lisztet is, hogy sűrű krémet kapjunk.
  3. Keverjük bele a felaprított diót, narancshéjat, mazsolát és csokipasztillát, majd öntsük az egészet egy sütőpapírral bélelt mély, hosszúkás tepsibe. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 25-35 perc alatt süssük készre.
  4. Vegyük ki a formából. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt porcukorral meghintve tálaljuk!

Elkészítési tipp

Elkészíthetjük mogyoróval, mandulával vagy akármilyen kedvünk szerinti kandírozott gyümölccsel.

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész-e a süti: ha egy hústűt beleszúrva már nem ragad rá a tészta, akkor megsült!

Isteni téli reggeli egy bögre forró kakaóval!

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

665 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Az ősz összesütve" diós püspökkenyér

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Konyhai robotgépben verjük fehéredésig a tojásokat a cukorral, a mézzel és a csipet sóval. Fokozatosan adjuk hozzá a felolvasztott Vénusz Sütőmargarint, majd a vaníliarúd kikapart magjait és a fél citrom levét is. Forgassuk hozzá a lisztet is, hogy sűrű krémet kapjunk.
  3. Keverjük bele a felaprított diót, narancshéjat, mazsolát és csokipasztillát, majd öntsük az egészet egy sütőpapírral bélelt mély, hosszúkás tepsibe. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 25-35 perc alatt süssük készre.
  4. Vegyük ki a formából. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt porcukorral meghintve tálaljuk!

Elkészítési tipp

Elkészíthetjük mogyoróval, mandulával vagy akármilyen kedvünk szerinti kandírozott gyümölccsel.

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész-e a süti: ha egy hústűt beleszúrva már nem ragad rá a tészta, akkor megsült!

Isteni téli reggeli egy bögre forró kakaóval!