"Az ősz összesütve" diós püspökkenyér

Ha már nem bírjuk ki karácsonyig, a püspökkenyér a legjobb ünnepváró desszert a finom aszalt gyümölcsökkel és a dióval.

Elő- és elkészítési idő

15 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 450 Kcal

Allergének

Diófélék

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g dió
  • 50 g kandírozott narancshéj
  • 100 g mazsola
  • 100 g étcsoki pasztilla
  • 5 tojás
  • fél citrom leve
  • 50 g cukor
  • 3 ek méz
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 80 g Vénusz Sütőmargarin
  • 200 g liszt
  • csipet só
  • porcukor

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Konyhai robotgépben verjük fehéredésig a tojásokat a cukorral, a mézzel és a csipet sóval. Fokozatosan adjuk hozzá a felolvasztott Vénusz Sütőmargarint, majd a vaníliarúd kikapart magjait és a fél citrom levét is. Forgassuk hozzá a lisztet is, hogy sűrű krémet kapjunk.
  3. Keverjük bele a felaprított diót, narancshéjat, mazsolát és csokipasztillát, majd öntsük az egészet egy sütőpapírral bélelt mély, hosszúkás tepsibe. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 25-35 perc alatt süssük készre.
  4. Vegyük ki a formából. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt porcukorral meghintve tálaljuk!

Elkészítési tipp

Elkészíthetjük mogyoróval, mandulával vagy akármilyen kedvünk szerinti kandírozott gyümölccsel.

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész-e a süti: ha egy hústűt beleszúrva már nem ragad rá a tészta, akkor megsült!

Isteni téli reggeli egy bögre forró kakaóval!

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

717 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Az ősz összesütve" diós püspökkenyér

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Konyhai robotgépben verjük fehéredésig a tojásokat a cukorral, a mézzel és a csipet sóval. Fokozatosan adjuk hozzá a felolvasztott Vénusz Sütőmargarint, majd a vaníliarúd kikapart magjait és a fél citrom levét is. Forgassuk hozzá a lisztet is, hogy sűrű krémet kapjunk.
  3. Keverjük bele a felaprított diót, narancshéjat, mazsolát és csokipasztillát, majd öntsük az egészet egy sütőpapírral bélelt mély, hosszúkás tepsibe. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 25-35 perc alatt süssük készre.
  4. Vegyük ki a formából. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt porcukorral meghintve tálaljuk!

Elkészítési tipp

Elkészíthetjük mogyoróval, mandulával vagy akármilyen kedvünk szerinti kandírozott gyümölccsel.

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész-e a süti: ha egy hústűt beleszúrva már nem ragad rá a tészta, akkor megsült!

Isteni téli reggeli egy bögre forró kakaóval!