"Másnap még finomabb" hortobágyi palacsinta

Pörkölt volt a hétvégén az ebéd, de maradt belőle?

Akkor itt az ideje elkészíteni az örök nagy kedvencet, a hortobágyit!

Elő- és elkészítési idő

50 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 440 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók


  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • ~2 dl szóda
  • csipet só
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • Maradék pörkölt
  • 1-2 dl tejszín
  • 1 tk pirospaprika
  • hegyes erős paprika és tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Készítsük el a palacsintát: botmixerrel verjük fel a tojásokat, a tejet és a lisztet. Keverjük hozzá a szódát és a csipet sót is.
  2. Hevítsünk serpenyőben egy kanálnyi Vénusz étolajat, majd ha már elég forró, öntsünk bele annyi tésztát, hogy szépen elterüljön a serpenyőben. Vigyázzunk, ne legyen túl vastag! Mikor már nem tapad az aljára, lapátkanállal óvatosan fordítsuk meg (persze dobálhatjuk is). Süssük a másik oldalát is aranybarnára, majd folytassuk a műveletet, amíg elfogy a tészta.
  3. Melegítsük meg a maradék pörköltet. Szedjük ki a szaftból a húsdarabokat, és ha csontos, akkor távolítsunk el minden csontot. Vágjuk össze éles késsel a húst, hogy könnyen a palacsintába tudjuk tölteni.
  4. A visszamaradt szaftot öntsük fel kevés tejszínnel, hintsük meg pirospaprikával, majd botmixerrel turmixoljuk le, hogy selymes paprikás szaftot kapjunk.
  5. Töltsük meg a palacsintákat a pépes hússal, és hajtsuk őket negyedbe. Ha kihűlt a hús, előmelegített sütőben (vagy mikróban) melegítsük újra.
  6. Tálaljuk forrón a paprikás szafttal, krémesre kevert tejföllel és hegyes erős paprikával!

Elkészítési tipp

Ebből a mennyiségből több palacsinta készül, a maradékból készíthetünk édességet.

Természetesen készíthetjük friss pörkölttel is a hortobágyit.

Ételallergia tipp

Gluténmentes lisztkeverékből is lehet ám palacsintát csinálni!

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

665 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Másnap még finomabb" hortobágyi palacsinta

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Készítsük el a palacsintát: botmixerrel verjük fel a tojásokat, a tejet és a lisztet. Keverjük hozzá a szódát és a csipet sót is.
  2. Hevítsünk serpenyőben egy kanálnyi Vénusz étolajat, majd ha már elég forró, öntsünk bele annyi tésztát, hogy szépen elterüljön a serpenyőben. Vigyázzunk, ne legyen túl vastag! Mikor már nem tapad az aljára, lapátkanállal óvatosan fordítsuk meg (persze dobálhatjuk is). Süssük a másik oldalát is aranybarnára, majd folytassuk a műveletet, amíg elfogy a tészta.
  3. Melegítsük meg a maradék pörköltet. Szedjük ki a szaftból a húsdarabokat, és ha csontos, akkor távolítsunk el minden csontot. Vágjuk össze éles késsel a húst, hogy könnyen a palacsintába tudjuk tölteni.
  4. A visszamaradt szaftot öntsük fel kevés tejszínnel, hintsük meg pirospaprikával, majd botmixerrel turmixoljuk le, hogy selymes paprikás szaftot kapjunk.
  5. Töltsük meg a palacsintákat a pépes hússal, és hajtsuk őket negyedbe. Ha kihűlt a hús, előmelegített sütőben (vagy mikróban) melegítsük újra.
  6. Tálaljuk forrón a paprikás szafttal, krémesre kevert tejföllel és hegyes erős paprikával!

Elkészítési tipp

Ebből a mennyiségből több palacsinta készül, a maradékból készíthetünk édességet.

Természetesen készíthetjük friss pörkölttel is a hortobágyit.

Ételallergia tipp

Gluténmentes lisztkeverékből is lehet ám palacsintát csinálni!