„Sapkájában is minden jó” brownie

Mikulásra nincs is jobb az ehető ajándéknál! Pláne, ha az sűrű csokis, és eperből készült Mikulás-sapka van a tetején.

Elő- és elkészítési idő

60+25

Nehézségi szint

közepes

Költség

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g 70% kakaótartalmú étcsoki
  • 250 g Vénusz Sütőmargarin
  • 6 tojás
  • 50 g Bourbon vaníliás cukor
  • 300 g kristálycukor
  • 50 g barna cukor
  • 180 g liszt
  • 50 g holland kakaópop

A mikulássapkához:

  • 100 g laktózmentes tejszín
  • 150 g laktózmentes mascarpone
  • 10-15 db eper
  • Elkészítés

    1. Melegítsük elő a sütőt 185 fokra. Vízgőz felett olvasszuk fel először a Vénusz Sütőmargarint, majd adjuk hozzá a kockákra tört étcsokoládét, és kevergessük addig, míg egynemű masszát nem kapunk. 
    2. Egy nagy keverőtálban vagy a tésztagyúró keverőjében verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a vaníliás, a barna és a kristálycukrot, majd 8 perc alatt keverjük sűrű, krémes habbá. 
    3. Ha ez kész, szitáljuk le egy műanyag tálba a kimért lisztet és kakaóport.
    4. Ezután apránként adjuk hozzá a csokis masszát a cukros krémhez, majd amikor már homogén krémmé kevertük a kettőt, tegyünk ugyanígy a kakaós lisztkeverékkel is.
    5. Kenjünk ki némi Vénusz Sütőmargarinnal egy közepes tepsit vagy egy nagyobb tortaformát, és öntsük bele a masszát, majd tegyük a sütőbe nagyjából 12-20 percre. A sütési idő attól is függ, hogy milyen vastagságú és anyagú edényt választunk: az alumínium formákban a süti hamarabb elkészül. Akkor jó, ha a teteje szép fényes, belül pedig picit keményebb, hiszen ebből a tésztából most félköröket szaggatunk.
    6. Ha kihűlt, kerek pogácsaszaggatóval szaggassuk ki a lehető legkisebb felesleggel a brownie-kat.
    7. Közben habverővel verjünk kemény habot a tejszínhabból, majd tegyünk 1-1 szem epret a browniek közepére, és nyomjunk mindegyikre pici fehér télapósapkákat a habból. 

    Elkészítési tipp

    Tehetünk bele bármilyen apróra vágott magot, ha szeretjük.

    A szaggatás utáni tésztamaradékot vágjuk apró darabokra, keverjük a reggeli müzlinkhez vagy csipegessük el, csak úgy. :)

    Vénusz Sütőmargarin

    A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

    Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

    TOVÁBBI RECEPTEK

    665 db recept találat. Elértél a lista aljára.

    Betöltést jelző forgó ikon

    További receptek betöltése

    „Sapkájában is minden jó” brownie

    Hozzávalók

    A mikulássapkához:

  • 100 g laktózmentes tejszín
  • 150 g laktózmentes mascarpone
  • 10-15 db eper
  • Elkészítés

    1. Melegítsük elő a sütőt 185 fokra. Vízgőz felett olvasszuk fel először a Vénusz Sütőmargarint, majd adjuk hozzá a kockákra tört étcsokoládét, és kevergessük addig, míg egynemű masszát nem kapunk. 
    2. Egy nagy keverőtálban vagy a tésztagyúró keverőjében verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a vaníliás, a barna és a kristálycukrot, majd 8 perc alatt keverjük sűrű, krémes habbá. 
    3. Ha ez kész, szitáljuk le egy műanyag tálba a kimért lisztet és kakaóport.
    4. Ezután apránként adjuk hozzá a csokis masszát a cukros krémhez, majd amikor már homogén krémmé kevertük a kettőt, tegyünk ugyanígy a kakaós lisztkeverékkel is.
    5. Kenjünk ki némi Vénusz Sütőmargarinnal egy közepes tepsit vagy egy nagyobb tortaformát, és öntsük bele a masszát, majd tegyük a sütőbe nagyjából 12-20 percre. A sütési idő attól is függ, hogy milyen vastagságú és anyagú edényt választunk: az alumínium formákban a süti hamarabb elkészül. Akkor jó, ha a teteje szép fényes, belül pedig picit keményebb, hiszen ebből a tésztából most félköröket szaggatunk.
    6. Ha kihűlt, kerek pogácsaszaggatóval szaggassuk ki a lehető legkisebb felesleggel a brownie-kat.
    7. Közben habverővel verjünk kemény habot a tejszínhabból, majd tegyünk 1-1 szem epret a browniek közepére, és nyomjunk mindegyikre pici fehér télapósapkákat a habból. 


    Elkészítési tipp

    Tehetünk bele bármilyen apróra vágott magot, ha szeretjük.

    A szaggatás utáni tésztamaradékot vágjuk apró darabokra, keverjük a reggeli müzlinkhez vagy csipegessük el, csak úgy. :)