"Fűszerezzük meg a szentestét" parmezános-mákos krokett rizspehellyel

A mákos-parmezános krokettből nem lehet elég nagy adaggal készíteni! Szószos ételekhez nincs ennél finomabb köret, és biztos, hogy mindenki repetát kér majd belőle, ha elkészítjük karácsonykor.

Elő- és elkészítési idő

30 perc + 2 óra + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 470 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 dkg krumpli 
  • 30 dkg liszt
  • 6 dkg parmezán
  • 1 tojás
  • ½ dl tejszín
  • 3 dl Vénusz Sütőolaj
  • só, bors
  • A panírhoz
  • 15 dkg panko morzsa
  • 3 ek mák

Elkészítés

  1. Magas falú edényben főzzük puhára a krumplit héjastól, majd még forrón pucoljuk meg.
  2. Törjük össze, majd amikor már nem olyan forró, üssük hozzá a tojást, öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük bele a parmezánt.
  3. Kezdjük el folyamatos keverés mellett hozzáadagolni a lisztet. Mikor a ¾-énél járunk, tegyük gyúródeszkára és a maradék lisztet fokozatosan adagolva gyúrjuk össze az egészet. Akkor jó, ha tapadós és inkább puha, mint tömör.
  4. Ha összeállt, formázzuk meg a kroketteket. Készítsünk nagyjából 8-10 cm hosszú, 2-3 cm átmérőjű hengereket. Ne ijedjünk meg, ha picit lágyabbak, a morzsa majd összefogja őket. Ha bepaníroztuk a kroketteket, tegyük be őket a hűtőbe 1-2 órára pihenni.
  5. A hűtőből kivéve forgassuk bele a kroketteket a mákkal elkevert panko morzsába, majd süssük ki a hengereket.
  6. Ehhez hevítsük fel a Vénusz Sütőolajat, és amikor az már forró, helyezzük bele óvatosan a kroketteket. Ha már aranybarnák, vegyük ki őket, és tegyük őket egy papírtörlővel kibélelt tálra.

Elkészítési tipp

A kroketteket közvetlenül tálalás előtt érdemes kisütni.

Parmezán helyett keverhetünk bele apróra vágott sonkát vagy más sajtot is.

Mák nélkül vagy más magokkal, pl. szezámmaggal is szuper finom.

Vénusz Sütőolaj

Természetes összetevőjének köszönhetően a vele készült sültkrumpli aranyló, a rántott hús ropogós lesz.

A Vénusz Sütőolaj antioxidáns-tartalmának köszönhetően tovább tartható forrón, így akár tízszer is süthetsz benne.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

675 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Fűszerezzük meg a szentestét" parmezános-mákos krokett rizspehellyel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben főzzük puhára a krumplit héjastól, majd még forrón pucoljuk meg.
  2. Törjük össze, majd amikor már nem olyan forró, üssük hozzá a tojást, öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük bele a parmezánt.
  3. Kezdjük el folyamatos keverés mellett hozzáadagolni a lisztet. Mikor a ¾-énél járunk, tegyük gyúródeszkára és a maradék lisztet fokozatosan adagolva gyúrjuk össze az egészet. Akkor jó, ha tapadós és inkább puha, mint tömör.
  4. Ha összeállt, formázzuk meg a kroketteket. Készítsünk nagyjából 8-10 cm hosszú, 2-3 cm átmérőjű hengereket. Ne ijedjünk meg, ha picit lágyabbak, a morzsa majd összefogja őket. Ha bepaníroztuk a kroketteket, tegyük be őket a hűtőbe 1-2 órára pihenni.
  5. A hűtőből kivéve forgassuk bele a kroketteket a mákkal elkevert panko morzsába, majd süssük ki a hengereket.
  6. Ehhez hevítsük fel a Vénusz Sütőolajat, és amikor az már forró, helyezzük bele óvatosan a kroketteket. Ha már aranybarnák, vegyük ki őket, és tegyük őket egy papírtörlővel kibélelt tálra.

Elkészítési tipp

A kroketteket közvetlenül tálalás előtt érdemes kisütni.

Parmezán helyett keverhetünk bele apróra vágott sonkát vagy más sajtot is.

Mák nélkül vagy más magokkal, pl. szezámmaggal is szuper finom.