"Fűszerezzük meg a szentestét" parmezános-mákos krokett rizspehellyel

A mákos-parmezános krokettből nem lehet elég nagy adaggal készíteni! Szószos ételekhez nincs ennél finomabb köret, és biztos, hogy mindenki repetát kér majd belőle, ha elkészítjük karácsonykor.

Elő- és elkészítési idő

30 perc + 2 óra + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 470 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 60 dkg krumpli 
  • 30 dkg liszt
  • 6 dkg parmezán
  • 1 tojás
  • ½ dl tejszín
  • 3 dl Vénusz Sütőolaj
  • só, bors
  • A panírhoz
  • 15 dkg panko morzsa
  • 3 ek mák

Elkészítés

  1. Magas falú edényben főzzük puhára a krumplit héjastól, majd még forrón pucoljuk meg.
  2. Törjük össze, majd amikor már nem olyan forró, üssük hozzá a tojást, öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük bele a parmezánt.
  3. Kezdjük el folyamatos keverés mellett hozzáadagolni a lisztet. Mikor a ¾-énél járunk, tegyük gyúródeszkára és a maradék lisztet fokozatosan adagolva gyúrjuk össze az egészet. Akkor jó, ha tapadós és inkább puha, mint tömör.
  4. Ha összeállt, formázzuk meg a kroketteket. Készítsünk nagyjából 8-10 cm hosszú, 2-3 cm átmérőjű hengereket. Ne ijedjünk meg, ha picit lágyabbak, a morzsa majd összefogja őket. Ha bepaníroztuk a kroketteket, tegyük be őket a hűtőbe 1-2 órára pihenni.
  5. A hűtőből kivéve forgassuk bele a kroketteket a mákkal elkevert panko morzsába, majd süssük ki a hengereket.
  6. Ehhez hevítsük fel a Vénusz Sütőolajat, és amikor az már forró, helyezzük bele óvatosan a kroketteket. Ha már aranybarnák, vegyük ki őket, és tegyük őket egy papírtörlővel kibélelt tálra.

Elkészítési tipp

A kroketteket közvetlenül tálalás előtt érdemes kisütni.

Parmezán helyett keverhetünk bele apróra vágott sonkát vagy más sajtot is.

Mák nélkül vagy más magokkal, pl. szezámmaggal is szuper finom.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

716 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Fűszerezzük meg a szentestét" parmezános-mákos krokett rizspehellyel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben főzzük puhára a krumplit héjastól, majd még forrón pucoljuk meg.
  2. Törjük össze, majd amikor már nem olyan forró, üssük hozzá a tojást, öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük bele a parmezánt.
  3. Kezdjük el folyamatos keverés mellett hozzáadagolni a lisztet. Mikor a ¾-énél járunk, tegyük gyúródeszkára és a maradék lisztet fokozatosan adagolva gyúrjuk össze az egészet. Akkor jó, ha tapadós és inkább puha, mint tömör.
  4. Ha összeállt, formázzuk meg a kroketteket. Készítsünk nagyjából 8-10 cm hosszú, 2-3 cm átmérőjű hengereket. Ne ijedjünk meg, ha picit lágyabbak, a morzsa majd összefogja őket. Ha bepaníroztuk a kroketteket, tegyük be őket a hűtőbe 1-2 órára pihenni.
  5. A hűtőből kivéve forgassuk bele a kroketteket a mákkal elkevert panko morzsába, majd süssük ki a hengereket.
  6. Ehhez hevítsük fel a Vénusz Sütőolajat, és amikor az már forró, helyezzük bele óvatosan a kroketteket. Ha már aranybarnák, vegyük ki őket, és tegyük őket egy papírtörlővel kibélelt tálra.

Elkészítési tipp

A kroketteket közvetlenül tálalás előtt érdemes kisütni.

Parmezán helyett keverhetünk bele apróra vágott sonkát vagy más sajtot is.

Mák nélkül vagy más magokkal, pl. szezámmaggal is szuper finom.