Sült zöldséges vadrizs saláta pekándióval

Ez a könnyű zöldséges karácsonyi étel olyan gyönyörűen mutat a tányéron, hogy nem is kell díszíteni. Készíthetjük köretként húsokhoz, de önmagában is isteni.

Elő- és elkészítési idő

51 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 610 Kcal

Allergének

Diófélék

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 zöld karfiol
  • 1 sárga cukkini
  • 4-5 db paradicsom
  • 3-4 db retek
  • ¼ sütőtök
  • 1 pritaminpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g vadrizs
  • 3 ek Vénusz Omega étolaj
  • 2 ek gránátalma mag 
  • 1 csokor francia petrezselyem
  • 15 dkg pekándió

Elkészítés

  1. Főzzük meg a rizst. Kétszer akkora mennyiségű vízben, alacsony lángon lefedve 25 perc alatt megpuhul.
  2. Közben kanállal távolítsuk el a félbevágott sütőtök magjait, majd tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük puhára 20 perc alatt. Ha készen van, vágjuk ki a héjából és kockázzuk fel.
  3. Készítsük elő a zöldségeket: mossuk és pucoljuk meg, majd vágjuk fel őket. A fokhagymát vágjuk lapjára, a karfiolt szedjük rózsáira. A cukkiniből krumplipucolóval vágjunk csíkokat. A pritaminpaprikát vágjuk tetszés szerinti csíkokra. A reteknek hagyjuk meg kicsit a szárát, úgy rusztikusabban hat, és vágjuk félbe ugyanúgy, ahogy a paradicsomokat.
  4. A karfiolt nem árt előfőzni vagy legalábbis leforrázni. Ehhez vízforralóban forraljunk 1 liter vizet, majd öntsük le vele a karfiolt. Főzzük nagyjából 5-8 percig, majd szűrjük le.
  5. Vegyünk elő egy nagy teflont, hevítsük fel benne a Vénusz Omega étolajat, majd pirítsuk meg elsőként a fokhagymát. Amikor már pici színt kap, jöhet hozzá a cukkini. Ahogy elkezd pirulni, öntsük hozzá a retket és a karfiolt, majd  jöhet hozzá a paradicsom és a sütőtök. Végül óvatosan keverjük át a zöldségeket, és vegyük le a tűzről a teflont.
  6. Keverjünk hozzá 4-5 evőkanál rizst.
  7. Tálaláskor szórjuk meg a pekándióval, az apróra vágott fodros petrezselyemmel és a gránátalma magjaival.

Elkészítési tipp

Figyeljünk rá, hogy ne főzzük túl a zöldségeket: akkor jó ha minden kicsit roppanós.

Ha szeretjük a csípőset, kimagozott chilit is szórhatunk rá.

Sajtimádók kockára vágott keményebb sajttal is fogyaszthatják.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

881 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Sült zöldséges vadrizs saláta pekándióval

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük meg a rizst. Kétszer akkora mennyiségű vízben, alacsony lángon lefedve 25 perc alatt megpuhul.
  2. Közben kanállal távolítsuk el a félbevágott sütőtök magjait, majd tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük puhára 20 perc alatt. Ha készen van, vágjuk ki a héjából és kockázzuk fel.
  3. Készítsük elő a zöldségeket: mossuk és pucoljuk meg, majd vágjuk fel őket. A fokhagymát vágjuk lapjára, a karfiolt szedjük rózsáira. A cukkiniből krumplipucolóval vágjunk csíkokat. A pritaminpaprikát vágjuk tetszés szerinti csíkokra. A reteknek hagyjuk meg kicsit a szárát, úgy rusztikusabban hat, és vágjuk félbe ugyanúgy, ahogy a paradicsomokat.
  4. A karfiolt nem árt előfőzni vagy legalábbis leforrázni. Ehhez vízforralóban forraljunk 1 liter vizet, majd öntsük le vele a karfiolt. Főzzük nagyjából 5-8 percig, majd szűrjük le.
  5. Vegyünk elő egy nagy teflont, hevítsük fel benne a Vénusz Omega étolajat, majd pirítsuk meg elsőként a fokhagymát. Amikor már pici színt kap, jöhet hozzá a cukkini. Ahogy elkezd pirulni, öntsük hozzá a retket és a karfiolt, majd  jöhet hozzá a paradicsom és a sütőtök. Végül óvatosan keverjük át a zöldségeket, és vegyük le a tűzről a teflont.
  6. Keverjünk hozzá 4-5 evőkanál rizst.
  7. Tálaláskor szórjuk meg a pekándióval, az apróra vágott fodros petrezselyemmel és a gránátalma magjaival.

Elkészítési tipp

Figyeljünk rá, hogy ne főzzük túl a zöldségeket: akkor jó ha minden kicsit roppanós.

Ha szeretjük a csípőset, kimagozott chilit is szórhatunk rá.

Sajtimádók kockára vágott keményebb sajttal is fogyaszthatják.