"A karácsonyi menü legyen különleges" kakukkfüves-baconös ünnepi gesztenyeleves

Illatos és ünnepi, forró és jól átmelegít. A tökéletes karácsonyi menühöz meleg szívvel ajánljuk ezt a vöröslencsével kevert gesztenyekrémlevest!

Elő- és elkészítési idő

60 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 620 Kcal

Allergének

Diófélék

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 500 g sült pucolt gesztenye
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 sárgarépa 
  • 100 g vöröslencse
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 100 g kolozsvári szalonna
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • só, bors

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsünk Vénusz étolajat, majd pirítsuk meg benne pár perc alatt az apróra vágott hagymát, fokhagymát.
  2. Keverjük a sült, pucolt gesztenyét a hagymához, majd adjuk hozzá a vöröslencsét, valamint a vékonyra szeletelt répát is, és hintsük meg az őrölt korianderrel. Öntsük fel a száraz fehérborral, majd másfél liternyi vízzel. 40 perc alatt főzzük teljesen puhára a hozzávalókat.
  3. Botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre a levest, majd adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk újra. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá még vizet! Sózzuk ízlés szerint.
  4. Végül teflonserpenyőben 4-5 perc alatt süssük ropogósra a fél centis kockákra vágott kolozsvári szalonnát.
  5. Tálaljuk forrón, krémesre kevert tejföllel és pirítot szalonnával!

Elkészítési tipp

Ha fokozni szeretnénk az ünnepi hangulatot, szórjuk meg apró kecskesajt darabokkal.

Dobjuk a készülő levesbe a kolozsvári szalonna bőrét, nagyon finom lesz tőle!

Vénusz napraforgó-étolaj

Kizárólag napraforgómagból, gondos munkával előállított hazai termék, 64 éve a magyar konyha íze.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

701 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"A karácsonyi menü legyen különleges" kakukkfüves-baconös ünnepi gesztenyeleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsünk Vénusz étolajat, majd pirítsuk meg benne pár perc alatt az apróra vágott hagymát, fokhagymát.
  2. Keverjük a sült, pucolt gesztenyét a hagymához, majd adjuk hozzá a vöröslencsét, valamint a vékonyra szeletelt répát is, és hintsük meg az őrölt korianderrel. Öntsük fel a száraz fehérborral, majd másfél liternyi vízzel. 40 perc alatt főzzük teljesen puhára a hozzávalókat.
  3. Botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre a levest, majd adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk újra. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá még vizet! Sózzuk ízlés szerint.
  4. Végül teflonserpenyőben 4-5 perc alatt süssük ropogósra a fél centis kockákra vágott kolozsvári szalonnát.
  5. Tálaljuk forrón, krémesre kevert tejföllel és pirítot szalonnával!

Elkészítési tipp

Ha fokozni szeretnénk az ünnepi hangulatot, szórjuk meg apró kecskesajt darabokkal.

Dobjuk a készülő levesbe a kolozsvári szalonna bőrét, nagyon finom lesz tőle!