Kakukkfüves-baconös ünnepi gesztenyeleves

Illatos és ünnepi, forró és jól átmelegít. A tökéletes karácsonyi menühöz meleg szívvel ajánljuk ezt a vöröslencsével kevert gesztenyekrémlevest!

Elő- és elkészítési idő

60 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 620 Kcal

Allergének

Diófélék

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 500 g sült, pucolt gesztenye
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek Vénusz 100% napraforgó-étolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa 
  • 100 g vöröslencse
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 100 g kolozsvári szalonna
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • só, bors

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsünk Vénusz 100% napraforgó-étolajat, majd pirítsuk meg benne pár perc alatt az apróra vágott hagymát, fokhagymát.
  2. Keverjük a sült, pucolt gesztenyét a hagymához, majd adjuk hozzá a vöröslencsét, valamint a vékonyra szeletelt répát is, és hintsük meg az őrölt korianderrel. Öntsük fel a száraz fehérborral, majd másfél liternyi vízzel. 40 perc alatt főzzük teljesen puhára a hozzávalókat.
  3. Botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre a levest, majd adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk újra. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá még vizet! Sózzuk ízlés szerint.
  4. Végül teflonserpenyőben 4-5 perc alatt süssük ropogósra a fél centis kockákra vágott kolozsvári szalonnát.
  5. Tálaljuk forrón, krémesre kevert tejföllel és pirítot szalonnával!

Elkészítési tipp

Ha fokozni szeretnénk az ünnepi hangulatot, szórjuk meg apró kecskesajt darabokkal.

Dobjuk a készülő levesbe a kolozsvári szalonna bőrét, nagyon finom lesz tőle!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

887 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Kakukkfüves-baconös ünnepi gesztenyeleves

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban hevítsünk Vénusz 100% napraforgó-étolajat, majd pirítsuk meg benne pár perc alatt az apróra vágott hagymát, fokhagymát.
  2. Keverjük a sült, pucolt gesztenyét a hagymához, majd adjuk hozzá a vöröslencsét, valamint a vékonyra szeletelt répát is, és hintsük meg az őrölt korianderrel. Öntsük fel a száraz fehérborral, majd másfél liternyi vízzel. 40 perc alatt főzzük teljesen puhára a hozzávalókat.
  3. Botmixerrel turmixoljuk egészen selymesre a levest, majd adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk újra. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá még vizet! Sózzuk ízlés szerint.
  4. Végül teflonserpenyőben 4-5 perc alatt süssük ropogósra a fél centis kockákra vágott kolozsvári szalonnát.
  5. Tálaljuk forrón, krémesre kevert tejföllel és pirítot szalonnával!

Elkészítési tipp

Ha fokozni szeretnénk az ünnepi hangulatot, szórjuk meg apró kecskesajt darabokkal.

Dobjuk a készülő levesbe a kolozsvári szalonna bőrét, nagyon finom lesz tőle!