"Már minden az adventről szól" sós aprósüti karácsonyi formákkal

Miért ne lehetne a karácsonyi asztaldísz is ehető? Nem kell hozzá más, mint egy jó aprósüti recept és néhány karácsonyi szaggató! Ráadásul ezt már jóval az ünnepek előtt elkészíthetjük, sokáig finom marad.

Elő- és elkészítési idő

20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12 fő

Kalória

~ 260 Kcal

Allergének

Glutén

Szezámmag

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g Vénusz Sütőmargarin
  • 300 g liszt
  • 100 g rizsliszt
  • 1 tojás
  • 1 dl joghurt vagy tejföl
  •  
  • 1 tojássárgája a kenéshez
  • szezámmag
  • fekete szezámmag
  • kömény
  • rozmaring
  • fűszerpaprika

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Vegyünk elő egy nagy keverőtálat. Szórjuk bele a kétféle lisztet, a sót, majd üssük hozzá a tojást és kezdjük el keverni. Utána jöhet hozzá a joghurt is. Ha szeretnénk egy kis időt nyerni, olvasszuk fel a Vénusz Sütőmargarint, és úgy öntsük hozzá a tésztához.
  3. Keverjük addig, míg egyenletes tésztát nem kapunk, ami nem ragad oda a tál oldalához. Ha túl puha, szórhatunk hozzá egy kevés lisztet.
  4. Tegyünk sütőpapírt egy tepsibe, majd felezzük el a tésztát, és nyújtsuk ki az egyik felét 4-5 mm vastagságúra. Karácsonyi mintás szaggatókkal szaggassuk formára.
  5. A kivágott tésztákat tegyük a kibélelt tepsibe, és kenjük meg őket az egy kortynyi vízzel kikevert sárgájával. Szórjuk meg a sütiket tetszés szerint magokkal vagy fűszerekkel, majd süssük 8-10 percig, míg aranybarnák nem lesznek.
  6. Ismételjük meg ugyanezt a másik adag tésztával is. A sós karácsonyi sütiket tartsuk dobozban, úgy nagyon sokáig finomak maradnak.

Elkészítési tipp

Keverhetünk a tésztába egy kevés parmezánt is, úgy még finomabb.

Ételallergia tipp

Készíthetjük gluténmentes lisztből is a gluténérzékenyek kedvéért.

Vénusz Sütőmargarin

A hűtőből kivéve is könnyen eldolgozható

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

685 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Már minden az adventről szól" sós aprósüti karácsonyi formákkal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Vegyünk elő egy nagy keverőtálat. Szórjuk bele a kétféle lisztet, a sót, majd üssük hozzá a tojást és kezdjük el keverni. Utána jöhet hozzá a joghurt is. Ha szeretnénk egy kis időt nyerni, olvasszuk fel a Vénusz Sütőmargarint, és úgy öntsük hozzá a tésztához.
  3. Keverjük addig, míg egyenletes tésztát nem kapunk, ami nem ragad oda a tál oldalához. Ha túl puha, szórhatunk hozzá egy kevés lisztet.
  4. Tegyünk sütőpapírt egy tepsibe, majd felezzük el a tésztát, és nyújtsuk ki az egyik felét 4-5 mm vastagságúra. Karácsonyi mintás szaggatókkal szaggassuk formára.
  5. A kivágott tésztákat tegyük a kibélelt tepsibe, és kenjük meg őket az egy kortynyi vízzel kikevert sárgájával. Szórjuk meg a sütiket tetszés szerint magokkal vagy fűszerekkel, majd süssük 8-10 percig, míg aranybarnák nem lesznek.
  6. Ismételjük meg ugyanezt a másik adag tésztával is. A sós karácsonyi sütiket tartsuk dobozban, úgy nagyon sokáig finomak maradnak.

Elkészítési tipp

Keverhetünk a tésztába egy kevés parmezánt is, úgy még finomabb.

Ételallergia tipp

Készíthetjük gluténmentes lisztből is a gluténérzékenyek kedvéért.